Memura-emekliye 5 zamla % 27.48 artış

Ekonomi 12.06.2017 - 10:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Memura-emekliye 5 zamla % 27.48 artış

Temmuz’da yüzde 7.48 zam hesabı yapan memurlar ve emekliler, Ağustos’ta da 2 yıllık zamlarını öğrenecek. Her 6 ay için en az yüzde 5 zam, toplu sözleşme masasına gelecek Memurlar ve memur emeklileri için Temmuz ve Ağustos ayları büyük önem taşıyor. Temmuz'da zam alacak olan memurlar ve memur emeklileri, Ağustos'ta da önümüzdeki 2 yıllık zam oranlarını öğrenecek. Memurlar ve memur emeklileri, Temmuz'da yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa aşan kısım kadar fark alacak. İlk 5 aylık enflasyon yüzde 6.18 çıktı, memurlar ve memur emeklilerine şimdiden yüzde 3.18 fark göründü. Beklenti anketlerine göre, Haziran enflasyonunun da yaklaşık yüzde 0.30 çıkacağı tahmin ediliyor. Tahminler tutarsa ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6.48 olacak, memurlar ve memur emeklileri yüzde 3.48 fark alacak. Bu durumda memurlar ve memur emeklilerinin maaşına Temmuz'da yüzde 4+3.48 zam yansıtılacak. Kesin rakam ise 3 Temmuz'da ortaya çıkacak. ARAR AĞUSTOS'TA Memurlar ve memur emeklileri, Ağustos'ta da 2018 ve 2019 zamlarını öğrenecek. Kurulacak toplu sözleşme masasında, hükümet yetkilileri ve memur sendikaları hem 2 yıllık zam oranlarını hem de sosyal ve mali haklarda yapılacak iyileştirmeleri ele alacak. 2 yıllık dönem için 4 ayrı zam oranı tespit edilecek. Sendikaların her 6 aylık dönem için talep edeceği zam oranının tabanının yüzde 5'ten başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca enflasyon farkı da talepler arasında yer alacak. Hükümet yetkilileri de toplu sözleşme masasında tekliflerini sunacak ve pazarlıklar sonucu zam oranları kararlaştırılacak. İKRAMİYELER ÖDENİYOR 408 bin memur emeklisine ikramiye farkı ödemeleri sürüyor. Kamudan 30 yıldan fazla hizmetle emekli olup ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlar, başvurularını yaparak, 30 yılın üzerindeki her tam hizmet yılı için ödeme alıyor. Memur emeklilerinin hak kaybına uğramamak için 27 Ocak 2018'e kadar başvurusunu yapması gerekiyor. Memur emeklisi vefat etmişse, hak sahipleri yani dul ve yetim maaşı alanlar başvurarak ikramiyeyi alabiliyor..

Temmuz’da yüzde 7.48 zam hesabı yapan memurlar ve emekliler, Ağustos’ta da 2 yıllık zamlarını öğrenecek. Her 6 ay için en az yüzde 5 zam, toplu sözleşme masasına gelecek

Memurlar ve memur emeklileri için Temmuz ve Ağustos ayları büyük önem taşıyor. Temmuz'da zam alacak olan memurlar ve memur emeklileri, Ağustos'ta da önümüzdeki 2 yıllık zam oranlarını öğrenecek. Memurlar ve memur emeklileri, Temmuz'da yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü aşarsa aşan kısım kadar fark alacak.

İlk 5 aylık enflasyon yüzde 6.18 çıktı, memurlar ve memur emeklilerine şimdiden yüzde 3.18 fark göründü. Beklenti anketlerine göre, Haziran enflasyonunun da yaklaşık yüzde 0.30 çıkacağı tahmin ediliyor. Tahminler tutarsa ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6.48 olacak, memurlar ve memur emeklileri yüzde 3.48 fark alacak. Bu durumda memurlar ve memur emeklilerinin maaşına Temmuz'da yüzde 4+3.48 zam yansıtılacak. Kesin rakam ise 3 Temmuz'da ortaya çıkacak.

ARAR AĞUSTOS'TA
Memurlar ve memur emeklileri, Ağustos'ta da 2018 ve 2019 zamlarını öğrenecek. Kurulacak toplu sözleşme masasında, hükümet yetkilileri ve memur sendikaları hem 2 yıllık zam oranlarını hem de sosyal ve mali haklarda yapılacak iyileştirmeleri ele alacak. 2 yıllık dönem için 4 ayrı zam oranı tespit edilecek. Sendikaların her 6 aylık dönem için talep edeceği zam oranının tabanının yüzde 5'ten başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca enflasyon farkı da talepler arasında yer alacak. Hükümet yetkilileri de toplu sözleşme masasında tekliflerini sunacak ve pazarlıklar sonucu zam oranları kararlaştırılacak.

İKRAMİYELER ÖDENİYOR
408 bin memur emeklisine ikramiye farkı ödemeleri sürüyor. Kamudan 30 yıldan fazla hizmetle emekli olup ikramiyesini 30 yıl üzerinden alanlar, başvurularını yaparak, 30 yılın üzerindeki her tam hizmet yılı için ödeme alıyor. Memur emeklilerinin hak kaybına uğramamak için 27 Ocak 2018'e kadar başvurusunu yapması gerekiyor. Memur emeklisi vefat etmişse, hak sahipleri yani dul ve yetim maaşı alanlar başvurarak ikramiyeyi alabiliyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.