Memura tayin fırsatı.

24.12.2016 - 08:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Memura tayin fırsatı.

Kamuda görev yapan memurların ailelerinden ayrılma sorunu 'eş durumundan tayin' imkanıyla çözülüyor. Bunun için eşin mutlaka memur olması da gerekmiyor. SSK'lı olarak çalışan ya da kendi işini yaptığı için Bağ-Kur'lu eşi olan memurlar da eşlerinin bulunduğu şehre tayin isteyebiliyor. Daha önce son 3 yılda 'kesintisiz' sigortalı çalışma gerekirken, bu şart esnetildi. Son 2 yılda 360 gün sigorta primi yatırmış ve halen çalışmakta olmak artık tayin için yeterli sayılıyor. Bu sigorta priminin bir kısmı SSK, bir kısmı Bağ- Kur da olabiliyor. Burada memurun çalıştığı kurumun özel şartları da devreye girebiliyor. Yine 'çakılı kadro' ile çalışan memurların tayinleri de gerçekleşemiyor. Eşlerin her ikisi de memursa ve aynı kurumda çalışıyorlarsa çalıştıkları kurumun hangi yerde daha çok hizmet ihtiyacı varsa buraya tayin yapılıyor. Kurumlar farklı olduğunda ise yine özel şartlar devreye giriyor. Her iki kurumun koordinasyonu sağlanıyor ve ihtiyaç olan bir ilde eşler buluşturuluyor..

Kamuda görev yapan ların ailelerinden ayrılma sorunu 'eş durumundan tayin' imkanıyla çözülüyor. Bunun için eşin mutlaka memur olması da gerekmiyor. SSK'lı olarak çalışan ya da kendi işini yaptığı için Bağ-Kur'lu eşi olan memurlar da eşlerinin bulunduğu şehre  isteyebiliyor. Daha önce son 3 yılda 'kesintisiz' sigortalı çalışma gerekirken, bu şart esnetildi. Son 2 yılda 360 gün sigorta primi yatırmış ve halen çalışmakta olmak artık tayin için yeterli sayılıyor. Bu sigorta priminin bir kısmı SSK, bir kısmı Bağ- Kur da olabiliyor. Burada memurun çalıştığı kurumun özel şartları da devreye girebiliyor. Yine 'çakılı kadro' ile çalışan memurların tayinleri de gerçekleşemiyor. Eşlerin her ikisi de memursa ve aynı kurumda çalışıyorlarsa çalıştıkları kurumun hangi yerde daha çok hizmet ihtiyacı varsa buraya tayin yapılıyor. Kurumlar farklı olduğunda ise yine özel şartlar devreye giriyor. Her iki kurumun koordinasyonu sağlanıyor ve ihtiyaç olan bir ilde eşler buluşturuluyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.