Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı

Ekonomi 19.11.2020 - 15:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Merkez Bankası Faiz kararını açıkladı

Son dakika haberleri... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu PPK Ekim ayı 2020 toplantısı yeni TCMB Başkanı Naci Ağbal yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası politika faizini piyasa beklentisine paralel 475 baz puan artırarak 15'e yükseltti. Kararın ardından dolar kuru ve altın fiyatlarında hızlı bir geri çekilme görülürken, Borsa İstanbul tüm zamanların rekorunu test etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu PPK Ekim ayı 2020 toplantısı yeni TCMB Başkanı Naci Ağbal yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası politika faizini 475 baz puan artırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık repo faizini 475 baz puan artırdı. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi 10,25 seviyesinden 15,00 seviyesine yükseldi. MERKEZ BANKASI PİYASA BEKLENTİSİNE GÖRE KARAR VERDİ Ekonomistlerin beklentisi 475 baz puan artış olacağı yönündeydi. TCMB önceki iki toplantısında da sürpriz kararlarla Eylül ayında değişiklik beklenmemesine rağmen faizi 200 baz puan artırmış, Ekim toplantısında artış beklentisine rağmen değişikliğe gitmemişti. Merkez Bankası Beklenti Anketinde enflasyon beklentisi yıl sonu için 12,47, 12 ay sonrası için 10,77 ve 24 ay sonrası için 9,20 seviyesinde bulunuyor. TCMB'nin enflasyon beklentisi bu yıl sonu için 12,1, 2021 yıl sonu için 9,4 seviyesinde bulunuyor. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi: "Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltilmesine Tüm fonlamanın temel politika aracı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılmasına karar vermiştir.

Son dakika haberleri... Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu PPK Ekim ayı 2020 toplantısı yeni TCMB Başkanı Naci Ağbal yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası politika faizini piyasa beklentisine paralel 475 baz puan artırarak 15'e yükseltti. Kararın ardından dolar kuru ve altın fiyatlarında hızlı bir geri çekilme görülürken, Borsa İstanbul tüm zamanların rekorunu test etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu PPK Ekim ayı 2020 toplantısı yeni TCMB Başkanı Naci Ağbal yönetiminde gerçekleşti. Toplantının ardından Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası politika faizini 475 baz puan artırdı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık repo faizini 475 baz puan artırdı. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan açıklamaya göre, haftalık repo faizi 10,25 seviyesinden 15,00 seviyesine yükseldi.

MERKEZ BANKASI PİYASA BEKLENTİSİNE GÖRE KARAR VERDİ

Ekonomistlerin beklentisi 475 baz puan artış olacağı yönündeydi. TCMB önceki iki toplantısında da sürpriz kararlarla Eylül ayında değişiklik beklenmemesine rağmen faizi 200 baz puan artırmış, Ekim toplantısında artış beklentisine rağmen değişikliğe gitmemişti. Merkez Bankası Beklenti Anketinde enflasyon beklentisi yıl sonu için 12,47, 12 ay sonrası için 10,77 ve 24 ay sonrası için 9,20 seviyesinde bulunuyor. TCMB'nin enflasyon beklentisi bu yıl sonu için 12,1, 2021 yıl sonu için 9,4 seviyesinde bulunuyor. Toplantı sonrasında yapılan açıklamada şöyle denildi: "Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25'ten yüzde 15'e yükseltilmesine Tüm fonlamanın temel politika aracı olan bir hafta vadeli repo faiz oranı üzerinden yapılmasına karar vermiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.