Mermerciler Fuarı projesi iptal edildi

Gebze 27.09.2020 - 22:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Mermerciler Fuarı projesi iptal edildi

Yargıya taşınan Gebze Mermerciler Fuarı’nda büyük bir gelişme yaşandı. Projeyi yapmak isteyen firmanın gittiği istinaf mahkemesi, projenin iptaline karar verdi. Gebze Pelitli Mahallesi’ne yapılması planlanan eski adıyla Mermerciler Fuarı yeni adıyla Anadolu Ticaret Vadisi ile ilgili olarak CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Musa Yılmaz dönemin de tarafından yürütmeyi durdurmayla ilgili olarak dava açmıştı. Kocaeli İdari Mahkemesi’ne açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak projeyi yapmak isteyen firma istinaf mahkemesine gitmişti. İstinaf mahkemesi de projenin iptaline karar verdi. İPTAL EDİLDİ Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Gebze eski ilçe başkanı Recep Dursun, “Kocaeli İli, Gebze İlçesi,1/25000 ölçekli Nazım İmar planına Kuzey Marmara Otoyolunun işlenmesine ilişkin hazırlanan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinin 15.02.2018 tarih ve 91 sayılı kararı ile onaylanan 1/25000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ile 1/5000 ölçekli nazım imar planına Kuzey Marmara otoyolunun işlenmesine dair Kocaeli B.Ş. Belediye meclisinin 15.02.2018 tarih ve 92 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planları Fuar Alanına Özgü olarak Kocaeli 1.İdare Mah. 26.11.2019 tarih 2018/852 E.ve 2019/1281 Karar sayılı kararı ile iptal edilmiştir. YARGI ELİYLE ÖNLENDİ Bu karar ile Gebze Pelitli’de yapılacak Gebze Mermerciler borsası ve uluslararası fuar alanı üzerinden iktidar partisinin bakan, Büyükşehir ve İlçe belediye başkanları ile birlikte Mermerciler kooperatifinin ranta dönüştürme planları yargı eliyle önlenmiştir. Davayı açan dönemin CHP Gebze Belediyesi Meclis üyesi Neşe Celep, davayı başarı ile yürüten Avukat Sevinç Duygu Öner ve bu davanın açılması kararını veren Dönemin CHP İlçe başkanı Musa Yılmaz ve İlçe yöneticilerine şahsım ve Gebze Halkı adına teşekkür ederim” dedi.

Yargıya taşınan Gebze Mermerciler Fuarı’nda büyük bir gelişme yaşandı. Projeyi yapmak isteyen firmanın gittiği istinaf mahkemesi, projenin iptaline karar verdi.

Gebze Pelitli Mahallesi’ne yapılması planlanan eski adıyla Mermerciler Fuarı yeni adıyla Anadolu Ticaret Vadisi ile ilgili olarak CHP Gebze Eski İlçe Başkanı Musa Yılmaz dönemin de tarafından yürütmeyi durdurmayla ilgili olarak dava açmıştı. Kocaeli İdari Mahkemesi’ne açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Ancak projeyi yapmak isteyen firma istinaf mahkemesine gitmişti. İstinaf mahkemesi de projenin iptaline karar verdi.

İPTAL EDİLDİ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Gebze eski ilçe başkanı Recep Dursun, “Kocaeli İli, Gebze İlçesi,1/25000 ölçekli Nazım İmar planına Kuzey Marmara Otoyolunun işlenmesine ilişkin hazırlanan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinin 15.02.2018 tarih ve 91 sayılı kararı ile onaylanan 1/25000 ölçekli nazım imar plan değişikliği ile 1/5000 ölçekli nazım imar planına Kuzey Marmara otoyolunun işlenmesine dair Kocaeli B.Ş. Belediye meclisinin 15.02.2018 tarih ve 92 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planları Fuar Alanına Özgü olarak Kocaeli 1.İdare Mah. 26.11.2019 tarih 2018/852 E.ve 2019/1281 Karar sayılı kararı ile iptal edilmiştir.

YARGI ELİYLE ÖNLENDİ

Bu karar ile Gebze Pelitli’de yapılacak Gebze Mermerciler borsası ve uluslararası fuar alanı üzerinden iktidar partisinin bakan, Büyükşehir ve İlçe belediye başkanları ile birlikte Mermerciler kooperatifinin ranta dönüştürme planları yargı eliyle önlenmiştir. Davayı açan dönemin CHP Gebze Belediyesi Meclis üyesi Neşe Celep, davayı başarı ile yürüten Avukat Sevinç Duygu Öner ve bu davanın açılması kararını veren Dönemin CHP İlçe başkanı Musa Yılmaz ve İlçe yöneticilerine şahsım ve Gebze Halkı adına teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.