19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Metal İşçilerini Üzecek Karar!

Gebze 30.01.2015 - 16:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Metal İşçilerini Üzecek Karar!

Hükümet, Birleşik Metal İş grevinin "Milli Güvenliği bozucu nitelikte olduğu" gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verdi.

Bakanlar Kurulu 22 ilde başlayan ve 15 bin işçinin katıldığı birleşik metal iş grevini "Milli Güvenliği bozucu nitelikte olduğu" gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verdi. Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. "GÜVENLİĞİ BOZUCU NİTELİKTE" Kararda "Ekli listede belirtilen işyerlerinde Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, millî güvenliği bozucu nitelikte olduğu görüldüğünden altmış gün süreyle ertelenmesi; 18/10/2012 tarihli ve 6356 sayılı Kanunun 63 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 29/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır." denildi. 38 ŞİRKETTE UYGULANIYORDU Grev aralarında Anadolu Isuzu, Demisaş Döküm , Federal Mogul, Sarkuysan ve Türk Prysmian Kablo'nun da olduğu 38 şirkette uygulanıyordu. DİSK BAŞKANI: GREVİ ERTELERSENİZ... Kocaeli Sanayi Odası grevin ertelenmesi için hükümete başvuru yapmıştı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko başvuru için "Eğer grevi ertelerseniz memleketin her yanı mücadele alanına döner" demişti.
Hükümet, Birleşik Metal İş grevinin "Milli Güvenliği bozucu nitelikte olduğu" gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verdi.

Bakanlar Kurulu 22 ilde başlayan ve 15 bin işçinin katıldığı birleşik metal iş grevini "Milli Güvenliği bozucu nitelikte olduğu" gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelenmesine karar verdi.

Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

"GÜVENLİĞİ BOZUCU NİTELİKTE"

Kararda "Ekli listede belirtilen işyerlerinde Birleşik Metal İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin, millî güvenliği bozucu nitelikte olduğu görüldüğünden altmış gün süreyle ertelenmesi; 18/10/2012 tarihli ve 6356 sayılı Kanunun 63 üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 29/1/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır." denildi.

38 ŞİRKETTE UYGULANIYORDU

Grev aralarında Anadolu Isuzu, Demisaş Döküm , Federal Mogul, Sarkuysan ve Türk Prysmian Kablo'nun da olduğu 38 şirkette uygulanıyordu.

DİSK BAŞKANI: GREVİ ERTELERSENİZ...

Kocaeli Sanayi Odası grevin ertelenmesi için hükümete başvuru yapmıştı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko başvuru için "Eğer grevi ertelerseniz memleketin her yanı mücadele alanına döner" demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.