Meteoroloji Uyardı

Kocaeli 07.07.2015 - 11:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Meteoroloji Uyardı

Bugünden itibaren hava durumu nasıl olacak?

Türkiye, Avrupa'yı kavuran sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Bugünden itibaren 3 gün boyunca sıcaklık İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde ortalama 30 derecenin üzerinde olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok kentte termometreler 40-41 dereceyi gösterecek. "NORMAL OLMAYAN KİTLESEL ÖLÜMLER" Habertürk'ten Ferhat Erdoğan'a konuşan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bugün ve yarından itibaren Türkiye'de sıcaklıkların artacağını ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek "Sıcaklıkların 3 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Ancak Almanya'da veya Avrupa'nın diğer ülkelerinde görülen sıcaklıklar kadar olacağını sanmıyoruz. Dünyanın her yerinde her gün meteorolojik rekorlar kırılır, normal olmayan kitlesel ölümlerin yaşanması. Hindistan'da bunu gördük." "ÜLKE OLARAK HAZIR DEĞİLİZ" "Ülke olarak sıcak hava dalgalarına hazırlıklı değiliz. Kışın don, kar, aşırı soğuk gibi hava olaylarına karşı nasıl önlem alınıyorsa, sıcak hava dalgalarına karşı da önlemler alınmalı. Sıcaklık Türkiye'de de ölümlere neden olabilir. Yaşlılar, kronik ve kalıcı rahatsızlığı olan hastalar dikkat etmeli." dedi. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu çevreleri yerel ve kısa süreli sağanak yağışlı 29 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30 İzmir: Az bulutlu ve açık 33 Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ilçeleri parçalı bulutlu 31 Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 32 Samsun:Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 24 Erzurum:Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41
Bugünden itibaren hava durumu nasıl olacak?

Türkiye, Avrupa'yı kavuran sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Bugünden itibaren 3 gün boyunca sıcaklık İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde ortalama 30 derecenin üzerinde olacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok kentte termometreler 40-41 dereceyi gösterecek.

"NORMAL OLMAYAN KİTLESEL ÖLÜMLER"

Habertürk'ten Ferhat Erdoğan'a konuşan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, bugün ve yarından itibaren Türkiye'de sıcaklıkların artacağını ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek "Sıcaklıkların 3 gün süreceğini tahmin ediyoruz. Ancak Almanya'da veya Avrupa'nın diğer ülkelerinde görülen sıcaklıklar kadar olacağını sanmıyoruz. Dünyanın her yerinde her gün meteorolojik rekorlar kırılır, normal olmayan kitlesel ölümlerin yaşanması. Hindistan'da bunu gördük."

"ÜLKE OLARAK HAZIR DEĞİLİZ"

"Ülke olarak sıcak hava dalgalarına hazırlıklı değiliz. Kışın don, kar, aşırı soğuk gibi hava olaylarına karşı nasıl önlem alınıyorsa, sıcak hava dalgalarına karşı da önlemler alınmalı. Sıcaklık Türkiye'de de ölümlere neden olabilir. Yaşlılar, kronik ve kalıcı rahatsızlığı olan hastalar dikkat etmeli." dedi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu çevreleri yerel ve kısa süreli sağanak yağışlı 29

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30

İzmir: Az bulutlu ve açık 33

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ilçeleri parçalı bulutlu 31

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 32

Samsun:Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı 24

Erzurum:Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kuzeydoğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.