“Meydanın önünde bir engel yok!”

Çayırova 28.06.2019 - 17:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Meydanın önünde bir engel yok!”

Bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Kent Meydanı hakkında açıklamalarda bulunarak Çayırova Kent Meydanı’nın önünde hiçbir engel olmadığını söyledi.

Çayırova Kent Meydanı hakkında açıklamalarda bulunan bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Kent meydanı projesi kamulaştırması kamu alanları ile birlikte 90 oranında tamamlanmıştır. Kalan kısım için Kent Meydanı planlarında davalara çözüm amaçlı tadilata gidilmiş̧, davalar yeni sonuçlanmış̧, vatandaşlar ile yer konusunda mutabakata varılmış̧ ve hukuki olarak meydan çalışmalarının önünde herhangi bir engel kalmamıştır. 27 adet parsel ve üzerinde bulunan binalar için bedel ödemesi yapılıp istimlak edilmiş̧ ve yıkım işlemleri tamamlanmışken, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapılmışken, Kent meydanı projesi yapılmış̧ ihale aşamasına gelmiş̧ durumdayken hiçbir şey yapılmadı demek, istimlak bedelleri ödenmedi demek gerçeğe aykırı bir beyandır. Kaldı ki bu işlemlerin resmi belgeleri belediyede mevcut ve tamamı tarafımızca yürütülmüş işlemlerdir. Kent meydanında yapılacak yapılara ruhsat düzenlenmesinin ve projeye başlanmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANDI Sahsım hakkında başkanlığım döneminde yapılan işlerle ilgili yalan, iftira içerikli beyan ve açıklamalar için yasal haklarım saklı kalmak üzere gerçekleri kamuoyu ile paylaşacağımın bilinmesini isterim. Çayırova Küçük Sanayi projesi için 14.08.2017 tarih ve 10630,10633 sayılı makam olurları ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Bakanlık adına iş ve işlemleri yürütmekle ilgili olarak Çayırova Belediyesini yetkilendirilmiştir. Bu minvalde başkanlığım döneminde bölgenin planları vatandaşlarımızın bedelsiz şekilde daire sahibi olabilmesi için ilave kat ve emsal artışı sağlanarak hazırlanmıştır, tasarım projeleri bitmiştir ve bakanlık tarafından onaylanmıştır. Onaylanan kısımlar için ödemeler bakanlık adına Çayırova Belediyesince yapılmıştır. TÜM YETKİ BELEDİYEDE Kalan işlemlerin bölgedeki vatandaşların mağdur olmamaları açısından belediye tarafından yürütülmesinde yetki bakımından buna engel bir durum bulunmamaktadır. Şu anda projenin tamamlanmasındaki tüm yetki Çayırova Belediyesindedir. 1-Çayırova Kızılay şubesi için mülkiyeti maliye hazinesine ait olan bir kamu alanı tahsis edilmiş olup, bu yer ile ilgili Gebze Ticaret Odası ile protokol yapılmıştır. Bu protokol gereğince bina projeleri hazırlatılmış ve Gebze Ticaret Odası tarafından yatırım kararı alınmıştır. 2-Devlet Hastanesi projesinin plan ve mülkiyet problemi çözülmüştür. Hastane projesi Sağlık Bakanlığınca hazırlanmıştır. 4 yıllık çabamız sonucunda proje ihale aşamasına gelmiş olup, hastane yerinin değiştirilmesi birçok riski de beraberinde getirmektedir. 3-Bu tür yatırımlar kamu kurumlarının uyum içinde ve birlikte verdikleri kararlar neticesinde hayata geçmektedir. Ulaşım ve diğer problemlerin çözümü kurumlarca öngörülmüş olup proje bir bütün olarak tamamlanacaktır. Zaman ve enerji israfı olan, yatırımı engellemekten öte bir anlam taşımayan tadilat çalışmaları kamuoyu tarafından ibretle izlemektedir” ifadelerine yer verdi.
Bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Çayırova Kent Meydanı hakkında açıklamalarda bulunarak Çayırova Kent Meydanı’nın önünde hiçbir engel olmadığını söyledi.

Çayırova Kent Meydanı hakkında açıklamalarda bulunan bir önceki dönem Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Kent meydanı projesi kamulaştırması kamu alanları ile birlikte 90 oranında tamamlanmıştır. Kalan kısım için Kent Meydanı planlarında davalara çözüm amaçlı tadilata gidilmiş̧, davalar yeni sonuçlanmış̧, vatandaşlar ile yer konusunda mutabakata varılmış̧ ve hukuki olarak meydan çalışmalarının önünde herhangi bir engel kalmamıştır. 27 adet parsel ve üzerinde bulunan binalar için bedel ödemesi yapılıp istimlak edilmiş̧ ve yıkım işlemleri tamamlanmışken, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yapılmışken, Kent meydanı projesi yapılmış̧ ihale aşamasına gelmiş̧ durumdayken hiçbir şey yapılmadı demek, istimlak bedelleri ödenmedi demek gerçeğe aykırı bir beyandır. Kaldı ki bu işlemlerin resmi belgeleri belediyede mevcut ve tamamı tarafımızca yürütülmüş işlemlerdir. Kent meydanında yapılacak yapılara ruhsat düzenlenmesinin ve projeye başlanmasının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.

BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANDI

Sahsım hakkında başkanlığım döneminde yapılan işlerle ilgili yalan, iftira içerikli beyan ve açıklamalar için yasal haklarım saklı kalmak üzere gerçekleri kamuoyu ile paylaşacağımın bilinmesini isterim. Çayırova Küçük Sanayi projesi için 14.08.2017 tarih ve 10630,10633 sayılı makam olurları ile Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Bakanlık adına iş ve işlemleri yürütmekle ilgili olarak Çayırova Belediyesini yetkilendirilmiştir. Bu minvalde başkanlığım döneminde bölgenin planları vatandaşlarımızın bedelsiz şekilde daire sahibi olabilmesi için ilave kat ve emsal artışı sağlanarak hazırlanmıştır, tasarım projeleri bitmiştir ve bakanlık tarafından onaylanmıştır. Onaylanan kısımlar için ödemeler bakanlık adına Çayırova Belediyesince yapılmıştır.

TÜM YETKİ BELEDİYEDE

Kalan işlemlerin bölgedeki vatandaşların mağdur olmamaları açısından belediye tarafından yürütülmesinde yetki bakımından buna engel bir durum bulunmamaktadır. Şu anda projenin tamamlanmasındaki tüm yetki Çayırova Belediyesindedir.

1-Çayırova Kızılay şubesi için mülkiyeti maliye hazinesine ait olan bir kamu alanı tahsis edilmiş olup, bu yer ile ilgili Gebze Ticaret Odası ile protokol yapılmıştır. Bu protokol gereğince bina projeleri hazırlatılmış ve Gebze Ticaret Odası tarafından yatırım kararı alınmıştır.

2-Devlet Hastanesi projesinin plan ve mülkiyet problemi çözülmüştür. Hastane projesi Sağlık Bakanlığınca hazırlanmıştır. 4 yıllık çabamız sonucunda proje ihale aşamasına gelmiş olup, hastane yerinin değiştirilmesi birçok riski de beraberinde getirmektedir.

3-Bu tür yatırımlar kamu kurumlarının uyum içinde ve birlikte verdikleri kararlar neticesinde hayata geçmektedir. Ulaşım ve diğer problemlerin çözümü kurumlarca öngörülmüş olup proje bir bütün olarak tamamlanacaktır.

Zaman ve enerji israfı olan, yatırımı engellemekten öte bir anlam taşımayan tadilat çalışmaları kamuoyu tarafından ibretle izlemektedir” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.