GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

MGK'DA KRİTİK TOPLANTI

16.10.2017 - 14:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

MGK'DA KRİTİK TOPLANTI

Kritik MGK toplandı. Milli Güvenlik Kurulu'nda OHAL'in 3 ay daha uzatılması ile İdlib operasyonu ve Kerkük'te yaşanan gelişmeler ele alınacak. MGK'dan sonra ise Bakanlar Kurulu toplanacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş geçen cuma günü yaptığı açıklamada OHAL'in uzatılacağınıdı, tavsiye kararının ise yapılacak MGK'da alınacağını duyurmuştu. MGK  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanbaşkanlığında  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantılarda OHAL'in uzatılması için karar alınması bekleniyor.  MGK sonrası Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Bugün alınacak karar sonrası  TBMM’de yarın ya da çarşamba günü yapılacak oylamanın ardından 5’inci kez uzatılacak.  İDLİB VE Kerkük MGK’da Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili gelişmeler de masaya yatırılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin İdlib kentinde yürüttüğü çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına yönelik operasyonunda gelinen aşama değerlendirilecek. Kuzey Irak’ta bağımsızlık referandumu sonrasında atılacak adımlar ile Kerkük’te yükselen gerilim de MGK’nın ele alacağı konu başlıkları arasında yer alacak.
Kritik MGK toplandı. Milli Güvenlik Kurulu'nda OHAL'in 3 ay daha uzatılması ile İdlib operasyonu ve Kerkük'te yaşanan gelişmeler ele alınacak. MGK'dan sonra ise Bakanlar Kurulu toplanacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş geçen cuma günü yaptığı açıklamada OHAL'in uzatılacağınıdı, tavsiye kararının ise yapılacak MGK'da alınacağını duyurmuştu. MGK  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanbaşkanlığında  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantılarda OHAL'in uzatılması için karar alınması bekleniyor.  MGK sonrası Erdoğan Bakanlar Kurulu'na başkanlık edecek. Bugün alınacak karar sonrası  TBMM’de yarın ya da çarşamba günü yapılacak oylamanın ardından 5’inci kez uzatılacak. 

İDLİB VE Kerkük

MGK’da Suriye ve Kuzey Irak ile ilgili gelişmeler de masaya yatırılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin İdlib kentinde yürüttüğü çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına yönelik operasyonunda gelinen aşama değerlendirilecek. Kuzey Irak’ta bağımsızlık referandumu sonrasında atılacak adımlar ile Kerkük’te yükselen gerilim de MGK’nın ele alacağı konu başlıkları arasında yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.