MHP'de Muhalifler Cuma Namazından Sonra İmzaları Verecek

15.01.2016 - 09:44, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

MHP'de Muhalifler Cuma Namazından Sonra İmzaları Verecek

MHP'de oğanüstü kurultay konusunda ilk kritik viraj bugün alınacak. Muhalif kanat, topladıkları imzaları bugün cuma namazının ardından parti genel merkezine teslim edecek.

Sürekli telefonla temas halinde olan Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğandün imzaların teslimi konusunda yeniden temas kurdu. Ankara'ya gelen Akşener, süreci Çukurambar'daki ofisinden bizzat takip edecek. Aydın ve Oğan da karargahlarında kendilerini destekleyen isimlerle süreci izleyecek. NOTER EŞLİĞİNDE TASNİF EDİLECEK Edinilen bilgilere göre Akşener, dün akşam saatlerine kadar delegelerden 422 imza topladı. Aydın ve Oğan'ın elindeki imzalarla birlikte genel merkeze teslim edilecek imsa sayısının 500'ü geçtiği öne sürülüyor. Delegelerden alınan imzalar muhalif kanadın avukatları tarafından bugün noter eşliğinde tasnif edilecek. Mükerrer imzalar ayıklandıktan sonra imzalar tek dosya halinde noter eşliğinde genel merkeze götürülecek. İMZALAR VERİLEMEZSE MAHKEMEYE GİDİLECEK Cuma namazı sonrasında genel merkezin kapısını çalacak olan muhalifler, imzaları "evrak kayıt" birimine götürecek. MHP Genel Sekreteri veya Genel Başkan Özel Kalemi'ne yönlendirme olması halinde bu talebe olumlu yaklaşılacak. Muhalif avukatların, Genel Merkeze sokulmaması veya binaya alındıkları halde imzaları verecekleri bir yetkili bulamamaları halinde noter eşliğinde tutanak tutulacak. İmzalar genel merkeze "verilemezse" tutulacak tutanağın ardından posta yolu denenecek, ardından mahkemenin kapısı çalınacak. KARŞILIKLI TAKTİKLER Muhalefet imzaları teslim ederse top genel merkezde olacak. Bahçeli'nin geçersiz saydığı imzaları dikkate almayacağı ve "mahkemeye gitsinler" dediği muhalif kanat 15 gün bekleyecek. Bu süre sonunda konuyu mahkemeye taşıyacak olan muhalif kanat, oyalama taktiklerinin de önünü kesmeye çalışacak. Bu amaçla imzalarda herhangi bir eksik ve süreçte teknik hata yapmamaya özen gösteren muhalif kanat, yargılama sürecinin de hızlı sonuçlanması için gayret gösterecek. Muhalif kanat mahkeme kanalıyla oyalama taktiğinin ancak kayyum atanma kararı verildikten sonra "temyiz" aşamasında yaşanabileceğini dile getirirken, 9 Ekim 2016'da olağan kongreye yönelik ilçe kongrelerinin başlamasının olağanüstü kongre taleplerinin düşmeyeceğini ve sonuna kadar bu talebi gerçekleştirmeye çalışacaklarını belirtiyor. Bahçeli'nin, "burası sendika değil" çıkışı için de, "evet Türkiyenin güzide bir siyasi partisi olan MHP sendika değildir, ama hukuka dayalı toplanan imzaları, demokratik talebi ve hukuku görmezden gelmekte doğru değil" karşılığını veriyorlar. Genel merkez ve muhalifler arasındaki kongre çekişmesinin kördüğüme dönüşüp dönüşmeyeceği bundan sonra karşılıklı atılacak adımlara netleşecek. (Kaynak: Milliyet)
MHP'de oğanüstü kurultay konusunda ilk kritik viraj bugün alınacak. Muhalif kanat, topladıkları imzaları bugün cuma namazının ardından parti genel merkezine teslim edecek.

Sürekli telefonla temas halinde olan Meral AkşenerKoray Aydın ve Sinan Oğandün imzaların teslimi konusunda yeniden temas kurdu. Ankara'ya gelen Akşener, süreci Çukurambar'daki ofisinden bizzat takip edecek. Aydın ve Oğan da karargahlarında kendilerini destekleyen isimlerle süreci izleyecek.

NOTER EŞLİĞİNDE TASNİF EDİLECEK

Edinilen bilgilere göre Akşener, dün akşam saatlerine kadar delegelerden 422 imza topladı. Aydın ve Oğan'ın elindeki imzalarla birlikte genel merkeze teslim edilecek imsa sayısının 500'ü geçtiği öne sürülüyor. Delegelerden alınan imzalar muhalif kanadın avukatları tarafından bugün noter eşliğinde tasnif edilecek. Mükerrer imzalar ayıklandıktan sonra imzalar tek dosya halinde noter eşliğinde genel merkeze götürülecek.

İMZALAR VERİLEMEZSE MAHKEMEYE GİDİLECEK

Cuma namazı sonrasında genel merkezin kapısını çalacak olan muhalifler, imzaları "evrak kayıt" birimine götürecek. MHP Genel Sekreteri veya Genel Başkan Özel Kalemi'ne yönlendirme olması halinde bu talebe olumlu yaklaşılacak. Muhalif avukatların, Genel Merkeze sokulmaması veya binaya alındıkları halde imzaları verecekleri bir yetkili bulamamaları halinde noter eşliğinde tutanak tutulacak. İmzalar genel merkeze "verilemezse" tutulacak tutanağın ardından posta yolu denenecek, ardından mahkemenin kapısı çalınacak.

KARŞILIKLI TAKTİKLER

Muhalefet imzaları teslim ederse top genel merkezde olacak. Bahçeli'nin geçersiz saydığı imzaları dikkate almayacağı ve "mahkemeye gitsinler" dediği muhalif kanat 15 gün bekleyecek. Bu süre sonunda konuyu mahkemeye taşıyacak olan muhalif kanat, oyalama taktiklerinin de önünü kesmeye çalışacak. Bu amaçla imzalarda herhangi bir eksik ve süreçte teknik hata yapmamaya özen gösteren muhalif kanat, yargılama sürecinin de hızlı sonuçlanması için gayret gösterecek. Muhalif kanat mahkeme kanalıyla oyalama taktiğinin ancak kayyum atanma kararı verildikten sonra "temyiz" aşamasında yaşanabileceğini dile getirirken, 9 Ekim 2016'da olağan kongreye yönelik ilçe kongrelerinin başlamasının olağanüstü kongre taleplerinin düşmeyeceğini ve sonuna kadar bu talebi gerçekleştirmeye çalışacaklarını belirtiyor. Bahçeli'nin, "burası sendika değil" çıkışı için de, "evet Türkiyenin güzide bir siyasi partisi olan MHP sendika değildir, ama hukuka dayalı toplanan imzaları, demokratik talebi ve hukuku görmezden gelmekte doğru değil" karşılığını veriyorlar.

Genel merkez ve muhalifler arasındaki kongre çekişmesinin kördüğüme dönüşüp dönüşmeyeceği bundan sonra karşılıklı atılacak adımlara netleşecek. (Kaynak: Milliyet)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.