MİLLET EKONOMİK KRİZLERİ UNUTMADI

Darıca 05.04.2017 - 14:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

MİLLET EKONOMİK KRİZLERİ UNUTMADI

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Piri Reis Mahalle sakinleriyle bir araya geldiği toplantılarda geçmişte yaşanan ekonomik krizlere atıfta bulunarak, “ bu millet 2001 de yaşanan ekonomik kriz gibi milleti canından bezdiren krizleri unutmadı, bunun için yeni sisteme evet” diyerek vatandaşlardan destek istedi.

Başkan Karabacak, eski sistemle yeni sistem arasında çok farklar olduğunu ifade ederek, “ orta yaşın üzerindeki vatandaşlarımız çok iyi hatırlayacaklar.2001’de dönemin Cumhurbaşkanı ile Başbakanı arasında anayasa kitapçığı fırlatma hadisesi yaşandı ve bunun sonucunda ülkemiz tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldı.  Sonuçta ne oldu? Dönemin Başbakanı bu krizin bedelini, siyaseten ömrünü tamamlayarak ödedi. Peki, Cumhurbaşkanına ne oldu? Hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etti. Çünkü mevcut sisteme göre Cumhurbaşkanı sorumsuzdu, süresi dolmadan yerinden kıpırdatmanız mümkün değildi. Eğer, 2001 krizinin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenmiş olsaydı, aynı kişinin yeniden seçilme imkânı var mıydı? Yoktu. Bunun için yeni sistem ne getiriyor. Meclisle Cumhurbaşkanı veya Cumhurbaşkanı ile Meclis arasında sorun mu çıktı? Ülkeyi krize sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığı için, hangisi talep ederse etsin, her ikisi birlikte seçime gidiyor. Yani, Meclis Cumhurbaşkanının görevini sonlandırıp kendisi devam edemiyor, Cumhurbaşkanı da Meclis’i seçime götürüp kendisi görevini sürdüremiyor. Düğümü çözmek, kilidi açmak için nereye gidilecek? Milletin hakemliğine gidilecek. İşte bu yüzden yeni yönetim sistemine “evet” diyoruz. Sizlerden de 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşarak yeni sistemi vatandaşlarımıza anlatmanızı istiyoruz.” diyerek vatandaşlardan referandumda destek istedi. EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TESLİME KARABACAK   Başkan Karabacak, iki aydır devam eden referandum çalışmalarını eşi Teslime Karabacak’la birlikte sürdürüyor. Başkan Karabacak sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürürken, eşi Teslime Karabacak’ta İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kodek ve partili bayanlarla birlikte ev sohbetleri, nikah, düğün, hasta ve taziye ziyaretleri ile kapı kapı dolaşarak bayanlara yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıp referandumda destek çağrısı yapıyorlar.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Piri Reis Mahalle sakinleriyle bir araya geldiği toplantılarda geçmişte yaşanan ekonomik krizlere atıfta bulunarak, “ bu millet 2001 de yaşanan ekonomik kriz gibi milleti canından bezdiren krizleri unutmadı, bunun için yeni sisteme evet” diyerek vatandaşlardan destek istedi.

Başkan Karabacak, eski sistemle yeni sistem arasında çok farklar olduğunu ifade ederek, “ orta yaşın üzerindeki vatandaşlarımız çok iyi hatırlayacaklar.2001’de dönemin Cumhurbaşkanı ile Başbakanı arasında anayasa kitapçığı fırlatma hadisesi yaşandı ve bunun sonucunda ülkemiz tarihinin en büyük ekonomik ve siyasi krizlerinden biriyle karşı karşıya kaldı.  Sonuçta ne oldu? Dönemin Başbakanı bu krizin bedelini, siyaseten ömrünü tamamlayarak ödedi. Peki, Cumhurbaşkanına ne oldu? Hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etti. Çünkü mevcut sisteme göre Cumhurbaşkanı sorumsuzdu, süresi dolmadan yerinden kıpırdatmanız mümkün değildi. Eğer, 2001 krizinin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenmiş olsaydı, aynı kişinin yeniden seçilme imkânı var mıydı? Yoktu. Bunun için yeni sistem ne getiriyor. Meclisle Cumhurbaşkanı veya Cumhurbaşkanı ile Meclis arasında sorun mu çıktı? Ülkeyi krize sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığı için, hangisi talep ederse etsin, her ikisi birlikte seçime gidiyor. Yani, Meclis Cumhurbaşkanının görevini sonlandırıp kendisi devam edemiyor, Cumhurbaşkanı da Meclis’i seçime götürüp kendisi görevini sürdüremiyor. Düğümü çözmek, kilidi açmak için nereye gidilecek? Milletin hakemliğine gidilecek. İşte bu yüzden yeni yönetim sistemine “evet” diyoruz. Sizlerden de 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşarak yeni sistemi vatandaşlarımıza anlatmanızı istiyoruz.” diyerek vatandaşlardan referandumda destek istedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ TESLİME KARABACAK

 

Başkan Karabacak, iki aydır devam eden referandum çalışmalarını eşi Teslime Karabacak’la birlikte sürdürüyor. Başkan Karabacak sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürürken, eşi Teslime Karabacak’ta İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kodek ve partili bayanlarla birlikte ev sohbetleri, nikah, düğün, hasta ve taziye ziyaretleri ile kapı kapı dolaşarak bayanlara yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemini anlatıp referandumda destek çağrısı yapıyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.