Millet ibadet başkan et derdinde

Çayırova 04.01.2016 - 10:23, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Millet ibadet başkan et derdinde

ÇAYIROVA HALKI İBADET İÇİN KARLA MÜCADELE EDİYOR DERNEK YÖNETİMİ TİCARET DERDİNDE

Çayırova’nın en merkezi noktasında bulunan Mandıra Camii’nin yetersiz avlusu nedeniyle Cuma ve cenaze namazlarının kılınmasında cemaat büyük sıkıntı yaşıyor. Cami yaşatma ve güzelleştirme derneği başkanı ve yöneticisi ise camiye ait dükkanlar da cüzi miktar kira vererek ticaretlerini sürdürüyorlar. Cami cemaati,  zaten camiye ait olan dükkanların yıkılarak caminin ve avlusunun genişletilmesini talep ederken, cami dernek yönetiminin çok cüzi bir miktara burada ticaret yapmış olmalarından dolayı bu talebe sıcak bakmadıklarını ifade etiler. Cami cemaati, “Burası Çayırova’nın en merkezi ve işlek noktalarının başında geliyor. Normal bir dükkanın burada kirası binlerce lira iken cami dernek başkanı ve genel sekreteri çok az bir ücret karşılığında dükkanları kiralayarak işletiyorlar. Cenaze namazlarında meftamız neredeyse caddenin ortasında duruyor. Cenaze esnasında caddeyi trafiğe kapatmak zorunda kalıyoruz. Cuma namazlarında neredeyse çamurun karın içinde namaz kılıyoruz.”dedi. YETKİLİLER İLGİLENSİN Çayırovalılar bu konuyla ilgili taleplerine cami dernek yönetiminin sıcak bakmadığı hatta aksi bir görüş içinde olduklarını belirtirken Çayırova Kaymakamı ve müftülüğün bu konuya ilgi göstermesini istediler. Cemaat, “Camiye gelir olsun diye yapılan dükkanları dernek yönetimi kendileri kiralamış durumdalar. Ayrıca kira geliri olarak belirlenen fiyatlarda gelir özelliği taşımayacak kadar yetersiz. Çocuklarımız soğukta, kar üstüne sıkışarak namaz kılmaya çalışıyor. Keçi can derdinde kasap et derdinde. Kaymakamımız ve müftümüz konuya duyarsız kalmayacaktır.”dediler.
ÇAYIROVA HALKI İBADET İÇİN KARLA MÜCADELE EDİYOR DERNEK YÖNETİMİ TİCARET DERDİNDE

Çayırova’nın en merkezi noktasında bulunan Mandıra Camii’nin yetersiz avlusu nedeniyle Cuma ve cenaze namazlarının kılınmasında cemaat büyük sıkıntı yaşıyor. Cami yaşatma ve güzelleştirme derneği başkanı ve yöneticisi ise camiye ait dükkanlar da cüzi miktar kira vererek ticaretlerini sürdürüyorlar.

Cami cemaati,  zaten camiye ait olan dükkanların yıkılarak caminin ve avlusunun genişletilmesini talep ederken, cami dernek yönetiminin çok cüzi bir miktara burada ticaret yapmış olmalarından dolayı bu talebe sıcak bakmadıklarını ifade etiler. Cami cemaati, “Burası Çayırova’nın en merkezi ve işlek noktalarının başında geliyor. Normal bir dükkanın burada kirası binlerce lira iken cami dernek başkanı ve genel sekreteri çok az bir ücret karşılığında dükkanları kiralayarak işletiyorlar. Cenaze namazlarında meftamız neredeyse caddenin ortasında duruyor. Cenaze esnasında caddeyi trafiğe kapatmak zorunda kalıyoruz. Cuma namazlarında neredeyse çamurun karın içinde namaz kılıyoruz.”dedi.

YETKİLİLER İLGİLENSİN

Çayırovalılar bu konuyla ilgili taleplerine cami dernek yönetiminin sıcak bakmadığı hatta aksi bir görüş içinde olduklarını belirtirken Çayırova Kaymakamı ve müftülüğün bu konuya ilgi göstermesini istediler. Cemaat, “Camiye gelir olsun diye yapılan dükkanları dernek yönetimi kendileri kiralamış durumdalar. Ayrıca kira geliri olarak belirlenen fiyatlarda gelir özelliği taşımayacak kadar yetersiz. Çocuklarımız soğukta, kar üstüne sıkışarak namaz kılmaya çalışıyor. Keçi can derdinde kasap et derdinde. Kaymakamımız ve müftümüz konuya duyarsız kalmayacaktır.”dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.