“MİLLETİN NİKAHIYLA UĞRAŞMAYI BIRAKIN”

Kocaeli 07.08.2017 - 11:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

“MİLLETİN NİKAHIYLA UĞRAŞMAYI BIRAKIN”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik’ten CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’a sert yanıt

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın Medeni Kanun değişikliğiyle alakalı yaptığı açıklamaya cevap verdi. Çelik açıklamasında, “Medeni kanuna göre, belediye başkanları nikâh kıyabiliyor. Belediye memurları kıyabiliyor. Muhtarlar kıyabiliyor. Dış temsilciliklerde elçiler, konsoloslar kıyabiliyor. Sıra müftülere gelince neden laiklik elden gitsin?” dedi. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Medeni Kanun değişikliğiyle alakalı açıklamasında, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın, “Masumane gibi görünen gerekçelerle takdim edilen müftülük nikâhının resmileşmesi laik düzeni doğrudan tehdit etmektedir" sözlerini eleştirerek, “Medeni kanuna göre, belediye başkanları nikâh kıyabiliyor. Belediye memurları kıyabiliyor. Muhtarlar kıyabiliyor. Dış temsilciliklerde elçiler, konsoloslar kıyabiliyor. Sıra müftülere gelince neden laiklik elden gitsin?” İfadelerini kullandı. BU KALEM KAVGASI SİYASETİDİR Çelik açıklamasında şunlara değindi; “Türkiye polemik siyasetine kurban ediliyor. Efendim, Merve Kavakçı nasıl büyükelçi olurmuş. Bu Dış İşlerinin geleneklerine aykırıymış. Başka? Müftülere nikâh kıyma yetkisi nasıl verilirmiş. Bu da laikliğe aykırıymış. Bizce ikisi de olur hem de bal gibi olur. Hahamlar sinagogda, papazlar kilisede kıyınca oluyor da, sıra müftülere gelince mi sorun oluyor? Medeni kanuna göre, belediye başkanları nikâh kıyabiliyor. Belediye memurları kıyabiliyor. Muhtarlar kıyabiliyor. Dış temsilciliklerde elçiler, konsoloslar kıyabiliyor. Sıra müftülere gelince neden laiklik elden gitsin? Bu kalem kavgası siyasetidir. Bu tartışmaların toplumu germekten, kutuplaştırmaktan başka hiçbir faydası yoktur. Türkiye’nin problemi nikâhı kimin kıydığı değil, aile kurumunun yaşadığı çatırdamadır. ‘’ ASIL OLAN EHLİYETTİR Çelik açıklamasının devamında, ’Maalesef Türkiye’de aile müessesi çöküyor. Bunu ben söylemiyorum, devletin resmi rakamları söylüyor. TÜİK’in verilerine göre; 2015’te her 100 evliliğe karşılık 21.86, 2016’da her 100 evliliğe karşı 21.22 boşanma olmuş. Oysa bundan 10 yıl önce, 2007 yılında boşanma oranı sadece 14.76. Türkiye’de son 10 yılda 1 milyon 151 bin 590 boşanma gerçekleşmiş. Boşanma nedenlerinin ilk sıralarında ise ekonomik zorluklar var. Kredi kartı borçları var. Eğer illa bir şey konuşulacaksa, gelin bunu konuşalım, bunu tartışalım. Aile kurumunu nasıl güçlendiririz, boşanmaları nasıl azaltırız. Ailelerin ekonomik sorunlarını nasıl çözeriz buna kafa yoralım. Artık milletin nikahıyla, başörtüsüyle uğraşmayı bırakalım. İsteyen istediği yerde nikâhını kıydırsın. Üzücü olan şu; 28 Şubat’ın üzerinden tam 20 yıl geçti. Ama hala Merve Kavakçı’nın başörtüsüyle uğraşılıyor. Oysa asıl olan kıyafet değil ehliyettir, liyakattir. İnşallah kendisi Malezya büyükelçisi olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Buna inanıyor ve kendisine de yeni görevinde başarılar diliyoruz.’’ İfadelerini kullandı.
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik’ten CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’a sert yanıt

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın Medeni Kanun değişikliğiyle alakalı yaptığı açıklamaya cevap verdi. Çelik açıklamasında, “Medeni kanuna göre, belediye başkanları nikâh kıyabiliyor. Belediye memurları kıyabiliyor. Muhtarlar kıyabiliyor. Dış temsilciliklerde elçiler, konsoloslar kıyabiliyor. Sıra müftülere gelince neden laiklik elden gitsin?” dedi.

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik, Medeni Kanun değişikliğiyle alakalı açıklamasında, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın, “Masumane gibi görünen gerekçelerle takdim edilen müftülük nikâhının resmileşmesi laik düzeni doğrudan tehdit etmektedir" sözlerini eleştirerek, “Medeni kanuna göre, belediye başkanları nikâh kıyabiliyor. Belediye memurları kıyabiliyor. Muhtarlar kıyabiliyor. Dış temsilciliklerde elçiler, konsoloslar kıyabiliyor. Sıra müftülere gelince neden laiklik elden gitsin?” İfadelerini kullandı.

BU KALEM KAVGASI SİYASETİDİR

Çelik açıklamasında şunlara değindi; “Türkiye polemik siyasetine kurban ediliyor. Efendim, Merve Kavakçı nasıl büyükelçi olurmuş. Bu Dış İşlerinin geleneklerine aykırıymış. Başka? Müftülere nikâh kıyma yetkisi nasıl verilirmiş. Bu da laikliğe aykırıymış. Bizce ikisi de olur hem de bal gibi olur. Hahamlar sinagogda, papazlar kilisede kıyınca oluyor da, sıra müftülere gelince mi sorun oluyor? Medeni kanuna göre, belediye başkanları nikâh kıyabiliyor. Belediye memurları kıyabiliyor. Muhtarlar kıyabiliyor. Dış temsilciliklerde elçiler, konsoloslar kıyabiliyor. Sıra müftülere gelince neden laiklik elden gitsin? Bu kalem kavgası siyasetidir. Bu tartışmaların toplumu germekten, kutuplaştırmaktan başka hiçbir faydası yoktur. Türkiye’nin problemi nikâhı kimin kıydığı değil, aile kurumunun yaşadığı çatırdamadır. ‘’

ASIL OLAN EHLİYETTİR

Çelik açıklamasının devamında, ’Maalesef Türkiye’de aile müessesi çöküyor. Bunu ben söylemiyorum, devletin resmi rakamları söylüyor. TÜİK’in verilerine göre; 2015’te her 100 evliliğe karşılık 21.86, 2016’da her 100 evliliğe karşı 21.22 boşanma olmuş. Oysa bundan 10 yıl önce, 2007 yılında boşanma oranı sadece 14.76. Türkiye’de son 10 yılda 1 milyon 151 bin 590 boşanma gerçekleşmiş. Boşanma nedenlerinin ilk sıralarında ise ekonomik zorluklar var. Kredi kartı borçları var. Eğer illa bir şey konuşulacaksa, gelin bunu konuşalım, bunu tartışalım. Aile kurumunu nasıl güçlendiririz, boşanmaları nasıl azaltırız. Ailelerin ekonomik sorunlarını nasıl çözeriz buna kafa yoralım. Artık milletin nikahıyla, başörtüsüyle uğraşmayı bırakalım. İsteyen istediği yerde nikâhını kıydırsın. Üzücü olan şu; 28 Şubat’ın üzerinden tam 20 yıl geçti. Ama hala Merve Kavakçı’nın başörtüsüyle uğraşılıyor. Oysa asıl olan kıyafet değil ehliyettir, liyakattir. İnşallah kendisi Malezya büyükelçisi olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Buna inanıyor ve kendisine de yeni görevinde başarılar diliyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.