19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Milletvekili Tarhan’dan KOTO’ya ziyaret

Kocaeli 25.10.2016 - 09:39, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Milletvekili Tarhan’dan KOTO’ya ziyaret

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan’ı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi

    CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe Başkanı Ümit Küçükkaya, İzmit Belediye Meclis Üyesi Hale Meriç, ilçe yöneticisi Hakan Çoker ve İlçe Kadın Koları Başkan Vekili Mediha Satıcı ile birlikte, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan’ı ziyaret etti. Nazik ziyaretleri dolayısıyla Milletvekili Tahsin Tarhan’a ve CHP heyetine teşekkür eden Başkan Doğan, üyelerin müşterek sorunlarını da iletti. ÜYELERİN SORUNLARINI İLETTİ Üyelerin son günlerde yangın yönetmeliği nedeniyle sık sık sorun yaşandığını ifade eden Başkan Doğan, “İşletmelerde az 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunluluğu ve bir binada bulunan toplam kaçış merdivenlerinden en az yarsının doğrudan bina dışına açılması şartı’ üyelerimizi zorluyor. Kocaeli’ndeki yapı stoku hepimizin bildiği üzere eski tip, sıkışık ve genelde sadece 1 cephesi açık kalacak şekilde tasarlanmış durumda. Ticaretin yoğun olduğu bölgelerdeki işyerlerinde bu duruma daha çok rastlanıyor. Yangın kaçış merdiveni yönetmeliği ile birlikte açıkta kalan bir cephe de kapatılıyor ve üyelerimiz bu durumdan yoğun bir şekilde etkileniyor. Konuyla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz sizden de çözümü noktasında desteklerinizi bekliyoruz” dedi. AVM’LER SİZİ KAPANMAYA ZORLUYOR Konuyu yakından takip edeceğini vurgulayan Milletvekili Tahsin Tarhan, “Yerel esnafımızın her konuda ciddi sorunları var. En büyük sorunlardan bir tanesi de AVM’lerle rekabet edebilirlik noktasında yaşanıyor. AVM’ler sizi kapanmaya zorluyor. AVM’ler karşısında yerel esnafımızın elini güçlendirmek adına Meclis’te çeşitli çalışmalar yürüttük. AVM’lerin kentlerin dışına taşınmasını ve açılış-kapanış saatlerinin geriye çekilmesini önerdik. Çalışmalarımız devam edecek. Kocaeli iş dünyası bizler için çok önemli ve her konuda destek olmaya hazırız” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan’ı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar diledi

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe Başkanı Ümit Küçükkaya, İzmit Belediye Meclis Üyesi Hale Meriç, ilçe yöneticisi Hakan Çoker ve İlçe Kadın Koları Başkan Vekili Mediha Satıcı ile birlikte, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan’ı ziyaret etti. Nazik ziyaretleri dolayısıyla Milletvekili Tahsin Tarhan’a ve CHP heyetine teşekkür eden Başkan Doğan, üyelerin müşterek sorunlarını da iletti.

ÜYELERİN SORUNLARINI İLETTİ

Üyelerin son günlerde yangın yönetmeliği nedeniyle sık sık sorun yaşandığını ifade eden Başkan Doğan, “İşletmelerde az 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunluluğu ve bir binada bulunan toplam kaçış merdivenlerinden en az yarsının doğrudan bina dışına açılması şartı’ üyelerimizi zorluyor. Kocaeli’ndeki yapı stoku hepimizin bildiği üzere eski tip, sıkışık ve genelde sadece 1 cephesi açık kalacak şekilde tasarlanmış durumda. Ticaretin yoğun olduğu bölgelerdeki işyerlerinde bu duruma daha çok rastlanıyor. Yangın kaçış merdiveni yönetmeliği ile birlikte açıkta kalan bir cephe de kapatılıyor ve üyelerimiz bu durumdan yoğun bir şekilde etkileniyor. Konuyla ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz sizden de çözümü noktasında desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

AVM’LER SİZİ KAPANMAYA ZORLUYOR

Konuyu yakından takip edeceğini vurgulayan Milletvekili Tahsin Tarhan, “Yerel esnafımızın her konuda ciddi sorunları var. En büyük sorunlardan bir tanesi de AVM’lerle rekabet edebilirlik noktasında yaşanıyor. AVM’ler sizi kapanmaya zorluyor. AVM’ler karşısında yerel esnafımızın elini güçlendirmek adına Meclis’te çeşitli çalışmalar yürüttük. AVM’lerin kentlerin dışına taşınmasını ve açılış-kapanış saatlerinin geriye çekilmesini önerdik. Çalışmalarımız devam edecek. Kocaeli iş dünyası bizler için çok önemli ve her konuda destek olmaya hazırız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.