MİLLİ EĞİTİM BU OKULLARIN PEŞİNDE !

01.02.2015 - 12:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

MİLLİ EĞİTİM BU OKULLARIN PEŞİNDE !

MEB, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu'nun uyarısı ile daha önce toplatılmasına karar verilen cıvaları teslim etmeyen okulların peşine düştü.

Son olarak Aralık 2014'te Adana'da 118 öğrencinin cıva zehirlemesine maruz kalması nedeniyle okullara yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusucıvaların bir an önce güvenli bir şekilde kargo firmasına verilerek Ankara'da bulunan Ders Aletleri Yapım Malzemeleri merkezine gönderilmesini istedi. Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu'nun uyarısı ile öğrenci sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle Ankara'da toplatılmasına karar verdiği cıva malzemesi ile ilgili okullara bir kez daha yazı yazdı. Bakanlık yazısında, Valiliklere yazılan yazı üzerine resmi ve özel okullardaki cıvamiktarının tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi: "Okullarımızdaki cıva malzemesinin, PTT Ankara Başmüdürlüğü ile yapılan 80 gün süreli sözleşme kapsamında 25/07/2012 - 19/11/2012 tarihleri arasında Ankara Hasanoğlan'daki Ders Aletleri Yapım Merkezinde toplanmıştır. Yapılan bu çalışmalara rağmen, halen bu malzemeyi teslim etmeyen okulların bulunduğu görülmektedir. İşin hassasiyeti ve öğrencilerimizin sağlığı dikkate alınarak öncelikle koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması, civa malzemesini teslim etmeyen kurumlar ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması, halen ilinizdeki resmi- özel okulların laboratuvar, depo, fen dolabı vb. yerlerinde bulunan cıva malzemesinin güvenli bir şekilde ambalajlanıp, kargo masraflarının kurumlarca karşılanarak Bakanlığımız Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin Bahçelievler Mahallesi Miraç Caddesi No: 22 Hasanoğlan / ANKARA adresine gönderilmesinin sağlanması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından Milli eğitim Bakanlığı'na gönderilen yazıda, son olarak Adana Tufanbeyli'de 1-3 Aralık 2014 tarihinde 118 öğrencinin cıvadan zehirlendiği ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.  
MEB, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu'nun uyarısı ile daha önce toplatılmasına karar verilen cıvaları teslim etmeyen okulların peşine düştü.

Son olarak Aralık 2014'te Adana'da 118 öğrencinin cıva zehirlemesine maruz kalması nedeniyle okullara yazı gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusucıvaların bir an önce güvenli bir şekilde kargo firmasına verilerek Ankara'da bulunan Ders Aletleri Yapım Malzemeleri merkezine gönderilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu'nun uyarısı ile öğrenci sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle Ankara'da toplatılmasına karar verdiği cıva malzemesi ile ilgili okullara bir kez daha yazı yazdı. Bakanlık yazısında, Valiliklere yazılan yazı üzerine resmi ve özel okullardaki cıvamiktarının tespit edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Okullarımızdaki cıva malzemesinin, PTT Ankara Başmüdürlüğü ile yapılan 80 gün süreli sözleşme kapsamında 25/07/2012 - 19/11/2012 tarihleri arasında Ankara Hasanoğlan'daki Ders Aletleri Yapım Merkezinde toplanmıştır. Yapılan bu çalışmalara rağmen, halen bu malzemeyi teslim etmeyen okulların bulunduğu görülmektedir. İşin hassasiyeti ve öğrencilerimizin sağlığı dikkate alınarak öncelikle koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması, civa malzemesini teslim etmeyen kurumlar ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması, halen ilinizdeki resmi- özel okulların laboratuvar, depo, fen dolabı vb. yerlerinde bulunan cıva malzemesinin güvenli bir şekilde ambalajlanıp, kargo masraflarının kurumlarca karşılanarak Bakanlığımız Ders Aletleri Yapım Merkezi'nin Bahçelievler Mahallesi Miraç Caddesi No: 22 Hasanoğlan / ANKARA adresine gönderilmesinin sağlanması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu tarafından Milli eğitim Bakanlığı'na gönderilen yazıda, son olarak Adana Tufanbeyli'de 1-3 Aralık 2014 tarihinde 118 öğrencinin cıvadan zehirlendiği ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.