19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Milli İşbirliği

Gebze 14.02.2018 - 10:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Milli İşbirliği

GTO VE ASELSAN SAVUNMA SANAYİİNDE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Gebze Ticaret Odası ve Türk Savunma Sanayinin gururu Aselsan arasında iş birliği programı gerçekleştirildi. Programda konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, “Aselsan heyetini sanayinin Başkenti Gebze’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu toplantının amacı Gebze bölgesi sanayicisinin Aselsan tedarik sisteminde daha fazla yer almasını sağlayarak güç birliği yapılmasıdır.” dedi. Gebze Ticaret Odası ve Türk Savunma Sanayinin gururu Aselsan arasında iş birliği programı gerçekleştirildi. GTO Üyeleri ve Aselsan yetkililerinin yer aldığı programda, Gebze’deki sanayicilerin Aselsan tedarikçisi olmaları konusunda ikili iş görüşmeleri ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Programın açılışını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Aselsan heyetini sanayinin Başkenti Gebze’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Göz bebeğimiz Aselsan ile üyelerimizi buluşturuyoruz. Bu toplantının amacı Gebze bölgesi sanayicisinin Aselsan tedarik sisteminde daha fazla yer almasını sağlayarak güç birliği yapılmasıdır.” dedi. ÇABAMIZ ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAK Başkan Çiler ASELSAN’ın dışa bağımlılığı azaltmak için önemli adımlar attığını belirterek , “Aselsan devler liginde, başarılarıyla övündüğümüz dünya çapında bir kurum. Aselsan, dışa bağımlılığı azaltmak için çok önemli adımlar attı. Bu noktada bizi sevindiren konulardan biri GTÜ Rektörümüzün de Yönetim kurulu üyesi olmasıdır. Gebze Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren üyelerin Aselsan’ın ihtiyaçları doğrultusunda tedarik sürecinde milli duruşlarıyla önemli katkılar sağlayacaktır. GTO olarak çabamız ülkemize katkıda bulunmaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda Gebze’nin potansiyelini Aselsan ile buluşturma gerçeğinde zaman ayıran katılımcılara teşekkür ediyorum. İkili görüşmelerin somut iş görüşmelerine geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu. ASELSAN MİLLİLEŞTİRME PROJESİ Başkan Çiler’in ardından konuşan Aselsan Merkezi Tedarik Müdürü Ali Rıza Kılıç da Gebze’nin önemini bildiklerini söyledi. Kılıç konuşmasında, “Gebze sanayi ve teknolojide müstesna yere sahip. Genel Müdürümüzle beraber MARTEK firmalarının bir kısmıyla buluştuk. Ankara’da olsak da Gebzeli sanayicilerle iş birliğimiz artarak devam ediyoruz. Aselsan yıldan yıla büyüyen bir hacme sahip. Temel politikası iki ana zeminde. Biri yerlileştirme. Çünkü Aselsan misyon şirketi ve dışa bağımlılığı en aza indirmeyi hedefliyor. Çalışmalarını AR-GE merkezleri ve Üniversite iş birliğiyle gerçekleştiriyor. Artan iş hacmiyle Gebze’deki payın da artacağına inanıyorum. Bugünü bir tanışma olarak görüyoruz. Ankara’da proje bazlı görüşmeler yapmaya her zaman hazırız. Bizim için sürdürülebilirlik ve güvenirlilik çok önemli. Biz kamu ihale kurumuna tabi değiliz. Ülkesine katkıda bulunmak isteyen herkese kapımız açık.” İfadelerine yer verdi. 
GTO VE ASELSAN SAVUNMA SANAYİİNDE İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Gebze Ticaret Odası ve Türk Savunma Sanayinin gururu Aselsan arasında iş birliği programı gerçekleştirildi. Programda konuşan GTO Başkanı Nail Çiler, “Aselsan heyetini sanayinin Başkenti Gebze’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu toplantının amacı Gebze bölgesi sanayicisinin Aselsan tedarik sisteminde daha fazla yer almasını sağlayarak güç birliği yapılmasıdır.” dedi.

Gebze Ticaret Odası ve Türk Savunma Sanayinin gururu Aselsan arasında iş birliği programı gerçekleştirildi. GTO Üyeleri ve Aselsan yetkililerinin yer aldığı programda, Gebze’deki sanayicilerin Aselsan tedarikçisi olmaları konusunda ikili iş görüşmeleri ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Programın açılışını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, “Aselsan heyetini sanayinin Başkenti Gebze’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Göz bebeğimiz Aselsan ile üyelerimizi buluşturuyoruz. Bu toplantının amacı Gebze bölgesi sanayicisinin Aselsan tedarik sisteminde daha fazla yer almasını sağlayarak güç birliği yapılmasıdır.” dedi.

ÇABAMIZ ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAK

Başkan Çiler ASELSAN’ın dışa bağımlılığı azaltmak için önemli adımlar attığını belirterek , “Aselsan devler liginde, başarılarıyla övündüğümüz dünya çapında bir kurum. Aselsan, dışa bağımlılığı azaltmak için çok önemli adımlar attı. Bu noktada bizi sevindiren konulardan biri GTÜ Rektörümüzün de Yönetim kurulu üyesi olmasıdır. Gebze Ticaret Odası bünyesinde faaliyet gösteren üyelerin Aselsan’ın ihtiyaçları doğrultusunda tedarik sürecinde milli duruşlarıyla önemli katkılar sağlayacaktır. GTO olarak çabamız ülkemize katkıda bulunmaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda Gebze’nin potansiyelini Aselsan ile buluşturma gerçeğinde zaman ayıran katılımcılara teşekkür ediyorum. İkili görüşmelerin somut iş görüşmelerine geçmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

ASELSAN MİLLİLEŞTİRME PROJESİ

Başkan Çiler’in ardından konuşan Aselsan Merkezi Tedarik Müdürü Ali Rıza Kılıç da Gebze’nin önemini bildiklerini söyledi. Kılıç konuşmasında, “Gebze sanayi ve teknolojide müstesna yere sahip. Genel Müdürümüzle beraber MARTEK firmalarının bir kısmıyla buluştuk. Ankara’da olsak da Gebzeli sanayicilerle iş birliğimiz artarak devam ediyoruz. Aselsan yıldan yıla büyüyen bir hacme sahip. Temel politikası iki ana zeminde. Biri yerlileştirme. Çünkü Aselsan misyon şirketi ve dışa bağımlılığı en aza indirmeyi hedefliyor. Çalışmalarını AR-GE merkezleri ve Üniversite iş birliğiyle gerçekleştiriyor. Artan iş hacmiyle Gebze’deki payın da artacağına inanıyorum. Bugünü bir tanışma olarak görüyoruz. Ankara’da proje bazlı görüşmeler yapmaya her zaman hazırız. Bizim için sürdürülebilirlik ve güvenirlilik çok önemli. Biz kamu ihale kurumuna tabi değiliz. Ülkesine katkıda bulunmak isteyen herkese kapımız açık.” İfadelerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.