Milyonluk proje kaderine terk edildi

Gebze 01.08.2019 - 09:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Milyonluk proje kaderine terk edildi

Sağlık alanında yatırım yaparak semt polikliniği inşaatına başlayan geçmiş dönem Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in vizyon projeleri arasında yer alan Ulus Semt Polikliniği’nin eksik bir şekilde sessiz sedasız faaliyete geçti. Dev projenin eksiklikleri tamamlanarak resmi açılışının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

Gebze’nin ihtiyaçları doğrultusunda proje ve yatırımlara yön veren Gebze Belediyesi sağlık alanında da önemli çalışmalara imza atarak Ulus Semt Polikliniği inşaatına başlamıştı. Geçmiş dönem Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in vizyon projeleri arasında yer alan Ulus Semt Polikliniği’nin geçtiğimiz yıl kaba inşaatını bitmiş, açılışa hazır hale getirilmişti. 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Adnan Köşker, birçok projesinin açılışını yapamadan görev süresinin sonuna geldi. Temeli bölge sakinlerinin katılımıyla dualarla atılan Ulus Semt Polikliniği bölgenin tüm sağlık hizmetlerine cevap verebilecek şekilde projelendirilmişti. SESSİZ SEDASIZ FAALİYETE GEÇTİ 4 bin 788 metrekare alan üzerine inşa edilen Ulus Semt Polikliniği’nde 112 Acil Sağlık hizmeti başta olmak üzere; 12 adet poliklinik, laboratuvar, röntgen odası, enjeksiyon ve müşahede odaları yer alması planlanıyordu. Ulus Mahallesi’nde yapılan Semt Polikliniği ile beraber, Beylikbağı, Ulus, Yavuz Selim, Hürriyet, Mimar Sinan, Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahalleleri büyük ölçüde rahatlaması planlanıyordu. 7 mahalleyi yakından ilgilendiren projenin durumunu soran vatandaşların çoğu semt polikliniğinin sessiz sedasız açıldığından haberdar değiller. Semt polikliniğinin açıldığından haberdar olan vatandaşlar ise doktor eksikliğinin bulunduğunu dile getirdiler. KADERİNE TERK EDİLDİ Vizyon projede temel atılırken ayrıca bünyesinde barındıracağı ruh ve sinir hastalıkları bölümüyle de Kocaeli’nde bir ilk olma özelliğini de taşıyacaktı. Ancak poliklinikte ruh ve sinir hastalıkları bölümünün olmadığı, belediye yetkililerinin de bununla ilgili de herhangi bir çalışmada bulunmadıklarını dile getiren vatandaşlar, poliklinikte sadece bir psikiyatri doktorunun olduğunu söylediler. 2017 yılı sonunda resmi olarak açılması beklenen milyonluk proje Ulus Semt Polikliniği eksiklikleri ile birlikte adeta kaderine terk edildi. HABER: KÜBRA AKABALI
Sağlık alanında yatırım yaparak semt polikliniği inşaatına başlayan geçmiş dönem Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in vizyon projeleri arasında yer alan Ulus Semt Polikliniği’nin eksik bir şekilde sessiz sedasız faaliyete geçti. Dev projenin eksiklikleri tamamlanarak resmi açılışının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

Gebze’nin ihtiyaçları doğrultusunda proje ve yatırımlara yön veren Gebze Belediyesi sağlık alanında da önemli çalışmalara imza atarak Ulus Semt Polikliniği inşaatına başlamıştı. Geçmiş dönem Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in vizyon projeleri arasında yer alan Ulus Semt Polikliniği’nin geçtiğimiz yıl kaba inşaatını bitmiş, açılışa hazır hale getirilmişti. 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmeyen Adnan Köşker, birçok projesinin açılışını yapamadan görev süresinin sonuna geldi. Temeli bölge sakinlerinin katılımıyla dualarla atılan Ulus Semt Polikliniği bölgenin tüm sağlık hizmetlerine cevap verebilecek şekilde projelendirilmişti.

SESSİZ SEDASIZ FAALİYETE GEÇTİ

4 bin 788 metrekare alan üzerine inşa edilen Ulus Semt Polikliniği’nde 112 Acil Sağlık hizmeti başta olmak üzere; 12 adet poliklinik, laboratuvar, röntgen odası, enjeksiyon ve müşahede odaları yer alması planlanıyordu. Ulus Mahallesi’nde yapılan Semt Polikliniği ile beraber, Beylikbağı, Ulus, Yavuz Selim, Hürriyet, Mimar Sinan, Cumhuriyet ve Adem Yavuz Mahalleleri büyük ölçüde rahatlaması planlanıyordu. 7 mahalleyi yakından ilgilendiren projenin durumunu soran vatandaşların çoğu semt polikliniğinin sessiz sedasız açıldığından haberdar değiller. Semt polikliniğinin açıldığından haberdar olan vatandaşlar ise doktor eksikliğinin bulunduğunu dile getirdiler.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Vizyon projede temel atılırken ayrıca bünyesinde barındıracağı ruh ve sinir hastalıkları bölümüyle de Kocaeli’nde bir ilk olma özelliğini de taşıyacaktı. Ancak poliklinikte ruh ve sinir hastalıkları bölümünün olmadığı, belediye yetkililerinin de bununla ilgili de herhangi bir çalışmada bulunmadıklarını dile getiren vatandaşlar, poliklinikte sadece bir psikiyatri doktorunun olduğunu söylediler. 2017 yılı sonunda resmi olarak açılması beklenen milyonluk proje Ulus Semt Polikliniği eksiklikleri ile birlikte adeta kaderine terk edildi.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.