19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Miniklerden gazetemize sürpriz

Darıca 08.01.2016 - 11:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Miniklerden gazetemize sürpriz

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bilge Akademi Çocuk Kreş ve Anaokulu öğrencileri Hedef Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti, tesisleri gezdi.

Bir gazetenin fotoğraf çekimi, haber metni hazırlanışı, tasarımı ardından matbaa aşamasında kalıp dönüşümü, baskı ve katlama, dağıtıma hazır son noktaya kadar tüm sürecini öğrencilere anlatan arkadaşlarımız öğrencilerle eğlenceli bir vakit geçirdiler. Tasarım aşamasında Yağmur Sır, haber bölümünde ise spor sorumlumuz Çağlar Akar öğrencilere bilgiler aktarırken Adnan Ayvaz’da fotoğraf çekimi, fotoğraf makinesi kullanımı ile ilgili kısa öğretilerde bulundu. MESLEKİ ZİYARETLER YAPIYORLAR Öğrencilerin ileride hangi mesleği seçmek noktasında fikir sahibi olmaları açısından değişik mesleklerle uğraşan kişilere kurum ve kuruluşlara sürekli ziyaretler yaptıklarını belirten Bilge Çocuk Akademi Eğitmenlerinden Süheyla Kozar,”Çocuklarımızı sadece dört duvar arasında tutmak, oyunlar oynamak dışında çeşitli etkinliklerle de donanımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Büyük insanlar nasıl çalışır, nasıl para kazanır, ne işler yapar? Bu soruların cevaplarını yerinde ve o insanlarla birebir iletişim içinde bulunarak öğreniyorlar.”dedi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bilge Akademi Çocuk Kreş ve Anaokulu öğrencileri Hedef Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti, tesisleri gezdi.

Bir gazetenin fotoğraf çekimi, haber metni hazırlanışı, tasarımı ardından matbaa aşamasında kalıp dönüşümü, baskı ve katlama, dağıtıma hazır son noktaya kadar tüm sürecini öğrencilere anlatan arkadaşlarımız öğrencilerle eğlenceli bir vakit geçirdiler. Tasarım aşamasında Yağmur Sır, haber bölümünde ise spor sorumlumuz Çağlar Akar öğrencilere bilgiler aktarırken Adnan Ayvaz’da fotoğraf çekimi, fotoğraf makinesi kullanımı ile ilgili kısa öğretilerde bulundu.

MESLEKİ ZİYARETLER YAPIYORLAR

Öğrencilerin ileride hangi mesleği seçmek noktasında fikir sahibi olmaları açısından değişik mesleklerle uğraşan kişilere kurum ve kuruluşlara sürekli ziyaretler yaptıklarını belirten Bilge Çocuk Akademi Eğitmenlerinden Süheyla Kozar,”Çocuklarımızı sadece dört duvar arasında tutmak, oyunlar oynamak dışında çeşitli etkinliklerle de donanımlarını sağlamaya çalışıyoruz. Büyük insanlar nasıl çalışır, nasıl para kazanır, ne işler yapar? Bu soruların cevaplarını yerinde ve o insanlarla birebir iletişim içinde bulunarak öğreniyorlar.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.