Minyatürler ile Mevlevihaneler SERGİSİ DARICA'DA

Darıca 13.01.2016 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Minyatürler ile Mevlevihaneler SERGİSİ DARICA'DA

Darıca Kültür-Sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Ülker Erke’nin minyatür çalışmaları Darıca’da sergileniyor. “Minyatürler ile Mevlevihaneler” sergisi 13 Ocak- 29 Ocak tarihleri arasında Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde sergilenecek. ERKE’NİN 40 YILLIK ARAŞTIRMASI Ülker Erke, Türkiye ve Balkanlarda günümüzde var olan ya da geçmişte kalan Mevlevihaneleri araştırdı ve onları minyatür çalışmalarına taşıdı. Toplamda yaklaşık kırk yılı bulan bir araştırma ve çalışmanın ürünü olan bu eserler, Mevlevihaneler hakkında önemli bilgilerde sunuyor. Bazı Mevlevihanelerin restorasyonunda Ülker Erke’nin bu minyatürlerinden yararlanıldı. Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında sergilenecek olan “Minyatürler ile Mevlevihaneler” sergisi 13 Ocak ve 19 Ocak’ta saat 08:00 ile 17:00 arası kapılarını açacak.

Darıca Kültür-Sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında Ülker Erke’nin minyatür çalışmaları Darıca’da sergileniyor. “Minyatürler ile Mevlevihaneler” sergisi 13 Ocak- 29 Ocak tarihleri arasında Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

ERKE’NİN 40 YILLIK ARAŞTIRMASI

Ülker Erke, Türkiye ve Balkanlarda günümüzde var olan ya da geçmişte kalan Mevlevihaneleri araştırdı ve onları minyatür çalışmalarına taşıdı. Toplamda yaklaşık kırk yılı bulan bir araştırma ve çalışmanın ürünü olan bu eserler, Mevlevihaneler hakkında önemli bilgilerde sunuyor. Bazı Mevlevihanelerin restorasyonunda Ülker Erke’nin bu minyatürlerinden yararlanıldı.

Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında sergilenecek olan “Minyatürler ile Mevlevihaneler” sergisi 13 Ocak ve 19 Ocak’ta saat 08:00 ile 17:00 arası kapılarını açacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.