Mısır'dan Flaş Türkiye açıklaması

15.08.2016 - 08:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Mısır'dan Flaş Türkiye açıklaması

Mısır yönetimi, Türkiye ile yakınlaşma konusunda harcanacak çabaların memnuniyetle karşılandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd,Mısır Televizyonu CBC'ye verdiği röportajda,"Türkiye ile uluslararası kanunlar, iyi komşuluk ilişkileri ve karşılıklı işbirliği temelleri çerçevesinde yakınlaşmayı amaçlayan çabaları memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.   Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, "Mısır ile de ilişkilerimizi geliştirmek isteriz. İlişkilerimizin kötü olmasını hiçbir zaman istemedik aslında ama bu darbe girişiminden sonra ister istemez kopma oldu." ifadelerini kullanmıştı.Mısır ile Türkiye ilişkilerinin mevcut durumunun tabii olmadığını belirten Ebu Zeyd, ikili ilişkilerin Mısır halkının iradesine saygı gösterilmesi ilkesi çerçevesinde geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya gerçekleştirdiği son ziyarette bölgeyle ilişkilerde yeni bir sayfa açma iradesini gördüklerine değinen Ebu Zeyd, Türkiye'nin Mısır konusundaki açıklamalarını da bu bağlamda yorumladıklarını dile getirdi.
Mısır yönetimi, Türkiye ile yakınlaşma konusunda harcanacak çabaların memnuniyetle karşılandığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd,Mısır Televizyonu CBC'ye verdiği röportajda,"Türkiye ile uluslararası kanunlar, iyi komşuluk ilişkileri ve karşılıklı işbirliği temelleri çerçevesinde yakınlaşmayı amaçlayan çabaları memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen perşembe günü yaptığı açıklamada, "Mısır ile de ilişkilerimizi geliştirmek isteriz. İlişkilerimizin kötü olmasını hiçbir zaman istemedik aslında ama bu darbe girişiminden sonra ister istemez kopma oldu." ifadelerini kullanmıştı.Mısır ile Türkiye ilişkilerinin mevcut durumunun tabii olmadığını belirten Ebu Zeyd, ikili ilişkilerin Mısır halkının iradesine saygı gösterilmesi ilkesi çerçevesinde geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya gerçekleştirdiği son ziyarette bölgeyle ilişkilerde yeni bir sayfa açma iradesini gördüklerine değinen Ebu Zeyd, Türkiye'nin Mısır konusundaki açıklamalarını da bu bağlamda yorumladıklarını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.