MOROLU MÜSLÜMANLARIN VAROLUŞ MÜCADELESİNİ ANLATTI!

Gebze 20.01.2016 - 15:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

MOROLU MÜSLÜMANLARIN VAROLUŞ MÜCADELESİNİ ANLATTI!

Gebze İHH yetkilileri Moro Barış Süreci Gözlemcisi ve İHH Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Oruç’u ağırladı.

Gebze İHH yetkilileri Moro Barış Süreci Gözlemcisi ve İHH Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Oruç’u ağırladı. Gebze İHH Temsilciliği’nde gerçekleşen program da Moro Barış Süreci Gözlemcisi ve İHH Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Oruç Morolu Müslümanların var olma mücadelesini anlattı. Moro Müslümanlarının uzun yıllar süren mücadelesi sonuç verdi ve Bangsamoro Özerk Yönetimi’nin kurulma aşamasına gelindi. Bangsamoro Özerk Devleti’nde 4 milyonu kayıtlı 1 milyonu kayıtsız toplam 5 milyon Müslüman ve 1 milyon Hristiyan yaşayacak. Barış sürecini birebir takip eden Bağımsız Gözlemci Heyeti üyesi Hüseyin Oruç’la Moro’da yaşanan süreci anlattı. Kurulacak devletin ekonomik, sosyal, siyasi alanda pek çok desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Oruç konferansta, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın İslam ülkelerinin ilgisini bu bölgeye çekmeyi hedeflediklerinden de bahsetti. Gebze İHH Yetkilileri’nin yaptığı açıklama da “Bizler elimizden geldiğince Müslüman kardeşlerimize destek çıkmaya ve bu yol da farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu mücadele de bizimle birlikte alın teri olan, zerre kadar katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” Dedi.
Gebze İHH yetkilileri Moro Barış Süreci Gözlemcisi ve İHH Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Oruç’u ağırladı.

Gebze İHH yetkilileri Moro Barış Süreci Gözlemcisi ve İHH Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Oruç’u ağırladı. Gebze İHH Temsilciliği’nde gerçekleşen program da Moro Barış Süreci Gözlemcisi ve İHH Genel Merkez Yöneticisi Hüseyin Oruç Morolu Müslümanların var olma mücadelesini anlattı.

Moro Müslümanlarının uzun yıllar süren mücadelesi sonuç verdi ve Bangsamoro Özerk Yönetimi’nin kurulma aşamasına gelindi. Bangsamoro Özerk Devleti’nde 4 milyonu kayıtlı 1 milyonu kayıtsız toplam 5 milyon Müslüman ve 1 milyon Hristiyan yaşayacak. Barış sürecini birebir takip eden Bağımsız Gözlemci Heyeti üyesi Hüseyin Oruç’la Moro’da yaşanan süreci anlattı. Kurulacak devletin ekonomik, sosyal, siyasi alanda pek çok desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Oruç konferansta, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın İslam ülkelerinin ilgisini bu bölgeye çekmeyi hedeflediklerinden de bahsetti.

Gebze İHH Yetkilileri’nin yaptığı açıklama da “Bizler elimizden geldiğince Müslüman kardeşlerimize destek çıkmaya ve bu yol da farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu mücadele de bizimle birlikte alın teri olan, zerre kadar katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.