MTV düşüyor

Ekonomi 03.10.2017 - 09:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

MTV düşüyor

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: Yüzde 40’lık zam makul seviyeye inecek. Maliye Bakanı Ağbal, yapacağı çalışmanın ardından yeni oranı açıklayacak.

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın, yüzde 40'lık MTV zammıyla ilgili açıklamalarının ardından Bakanlar Kurulu harekete geçti. Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu'nun ardından Hükümet Sözcüsü Bozdağ kameralar karşısına geçti. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda MTV zammının düşürülmesine karar verildi Bozdağ, "Cumhurbaşkanımızın dün Meclis resepsiyonunda yaptığı bir değerlendirme oldu. Netice olarak, Bakanlar Kurulu'muz Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı ve bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Bey'e görev verdi. Naci Bey çalışmaları bitirdikten sonra ne kadar aşağı çekileceğini açıklayacak ve konu Plan Bütçe Komisyonu müzakeresi sırasında yapılan o iyileştirmeye göre revize edilecektir" diye konuştu. TELAFİ EDİLECEK Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, MTV artışıyla ilgili konuştu. Milli Savunma Bakanlığı'nın ilave bir bütçe talebinin olduğunu söyleyen Şimşek "Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmak istemez. Vergi düzenlemelerinin üçte ikisi savunma sanayi odaklıdır" dedi. Şimşek, alınacak bütün tedbirlerin tamamının yaklaşık 28 milyar lira olacağını ifade etti. Bir başka soru üzerine de Şimşek, "Bir zaruret ve ihtiyaç olmasa bu düzenlemeleri yapmazdık. Vatandaşımızın tepkisi değerlendirilecek. Farklı bir tedbirle telafi edilebilir mi, bakılacak" diye konuştu. GIDA DÜZENLEMESİ BU AY YAŞ sebze-meyvede fireyi aşağı çekmek ve fiyatlardaki dalgalanmaları ve yükselmeleri sınırlandırmak için temel bir reform yaptıklarını ifade eden Şimşek, "Ekim'den itibaren düzenlemeler hayata geçecek, bir geçiş süreci tanıyacağız. Soğutucu dorselerle ürünlerin taşınmasını ve soğutuculu reyonlarda satılmasını sağlayacağız. Böylece fire azalacak" dedi. Şimşek, et üretim maliyetinin yüzde 60'ının yem maliyeti olduğunu belirtti. TAŞERON FORMÜLÜ MASADA Mehmet Şimşek, taşeron işçilere kadro konusunda da şu değerlendirmede bulundu: "Bu sene sonundan önce bu konu tamamen çözülecek. Gerek Maliye Bakanlığımız gerek Çalışma Bakanlığımız bu konuları epey çalıştılar. Neredeyse artık nihai karar verme aşamasına gelindi. Başbakanımız çok net bir şekilde bu sene bu sorunun çözüleceğini söyledi.".
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ: Yüzde 40’lık zam makul seviyeye inecek. Maliye Bakanı Ağbal, yapacağı çalışmanın ardından yeni oranı açıklayacak.

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın, yüzde 40'lık MTV zammıyla ilgili açıklamalarının ardından Bakanlar Kurulu harekete geçti. Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu'nun ardından Hükümet Sözcüsü Bozdağ kameralar karşısına geçti. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda MTV zammının düşürülmesine karar verildi Bozdağ, "Cumhurbaşkanımızın dün Meclis resepsiyonunda yaptığı bir değerlendirme oldu. Netice olarak, Bakanlar Kurulu'muz Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı ve bu konuda Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal Bey'e görev verdi. Naci Bey çalışmaları bitirdikten sonra ne kadar aşağı çekileceğini açıklayacak ve konu Plan Bütçe Komisyonu müzakeresi sırasında yapılan o iyileştirmeye göre revize edilecektir" diye konuştu.

TELAFİ EDİLECEK
Başbakan Yardımcısı , MTV artışıyla ilgili konuştu. Milli Savunma Bakanlığı'nın ilave bir bütçe talebinin olduğunu söyleyen Şimşek "Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmak istemez. Vergi düzenlemelerinin üçte ikisi savunma sanayi odaklıdır" dedi. Şimşek, alınacak bütün tedbirlerin tamamının yaklaşık 28 milyar lira olacağını ifade etti. Bir başka soru üzerine de Şimşek, "Bir zaruret ve ihtiyaç olmasa bu düzenlemeleri yapmazdık. Vatandaşımızın tepkisi değerlendirilecek. Farklı bir tedbirle telafi edilebilir mi, bakılacak" diye konuştu.

GIDA DÜZENLEMESİ BU AY
YAŞ sebze-meyvede fireyi aşağı çekmek ve fiyatlardaki dalgalanmaları ve yükselmeleri sınırlandırmak için temel bir reform yaptıklarını ifade eden Şimşek, "Ekim'den itibaren düzenlemeler hayata geçecek, bir geçiş süreci tanıyacağız. Soğutucu dorselerle ürünlerin taşınmasını ve soğutuculu reyonlarda satılmasını sağlayacağız. Böylece fire azalacak" dedi. Şimşek, et üretim maliyetinin yüzde 60'ının yem maliyeti olduğunu belirtti.

TAŞERON FORMÜLÜ MASADA
Mehmet Şimşek, taşeron işçilere kadro konusunda da şu değerlendirmede bulundu: "Bu sene sonundan önce bu konu tamamen çözülecek. Gerek Maliye Bakanlığımız gerek Çalışma Bakanlığımız bu konuları epey çalıştılar. Neredeyse artık nihai karar verme aşamasına gelindi.
Başbakanımız çok net bir şekilde bu sene bu sorunun çözüleceğini söyledi.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.