Müftü Bilgiç "Camiler onlara göre yapılmamış"

Darıca 25.02.2016 - 22:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Müftü Bilgiç "Camiler onlara göre yapılmamış"

Darıca Müfütüsü Muharrem Bilgiç ilçedeki camilerin fiziki durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu....

Darıca'da göreve başladıktan sonra camilerin fiziksel yapılarını incelediğinde camilerin hep yüksek girili yapıldığını tespit ettiğini belirten Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç, "Bu fiziksel özellikte ki camilerimizin engelliler açısından ibadet zorluğu ortaya çıkardığını gördük. Engelli vatandaşlarımız her türlü kurumlarda işlerini yapabildiği gibi camilerde de ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilmek adına camilerimizin onlara da uygunluk sağlaması gerekirdi. Ancak Darıca'da bir çok camide bu mümkün değil. Asansör sistemi ile kimsenin yardımını almadan ibadetlerini yapabilmek cami içinde namazlarını kalabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda talimatta var. Bir engelli vatandaş evinden sokağa çıktığı an engeli olmayan insanlar gibi yaşamını devam ettirmelidir. Cami içinde bayanlarımızın namaz kılmaları için bölümler ayırdık. Kendilerine ayrılan yerde ibadetlerini apbiliyorlar. Bu uzun zamandır bir sorun haline dönüşmüştü. Bu sorun artık tarihe karıştı. Şimdi de engellilerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için çözüm noktasında çalışmalar geliştiriyoruz."dedi .
Darıca Müfütüsü Muharrem Bilgiç ilçedeki camilerin fiziki durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu....

Darıca'da göreve başladıktan sonra camilerin fiziksel yapılarını incelediğinde camilerin hep yüksek girili yapıldığını tespit ettiğini belirten Darıca Müftüsü Muharrem Bilgiç, "Bu fiziksel özellikte ki camilerimizin engelliler açısından ibadet zorluğu ortaya çıkardığını gördük. Engelli vatandaşlarımız her türlü kurumlarda işlerini yapabildiği gibi camilerde de ibadetlerini rahatlıkla yerine getirebilmek adına camilerimizin onlara da uygunluk sağlaması gerekirdi. Ancak Darıca'da bir çok camide bu mümkün değil. Asansör sistemi ile kimsenin yardımını almadan ibadetlerini yapabilmek cami içinde namazlarını kalabilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda talimatta var. Bir engelli vatandaş evinden sokağa çıktığı an engeli olmayan insanlar gibi yaşamını devam ettirmelidir. Cami içinde bayanlarımızın namaz kılmaları için bölümler ayırdık. Kendilerine ayrılan yerde ibadetlerini apbiliyorlar. Bu uzun zamandır bir sorun haline dönüşmüştü. Bu sorun artık tarihe karıştı. Şimdi de engellilerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için çözüm noktasında çalışmalar geliştiriyoruz."dedi

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.