Muhtarlara Mektup Yazdı

Kocaeli 28.05.2018 - 15:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Muhtarlara Mektup Yazdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde mahalle muhtarlarına çağrı yaptı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimler öncesinde mahalle muhtarlarına çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu muhtarlara gönderdiği mektupta CHP’nin muhtarlarla ilgili politikasına değindi. İşte Kılıçdaroğlu’nun muhtarlara gönderdiği mektup Siz 1833 yılında Kastamonu’da yapılan ilk muhtar seçiminden bugüne, yurttaşlarımızla devletimiz arasında gönül bağı kurulmasına vesile oldunuz ve olmaya devam ediyorsunuz. Demokrasi kültürünün bu topraklardaki ilk temsilcileri olarak, vatan sevgisiyle çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Ülkemizin geleceğini her türlü menfaatin üzerinde tutuyor, binbir zorluğa, türlü olanaksızlıklara rağmen çalışıyorsunuz. Demokrasimize, güzel ülkemize, şanlı bayrağımıza ve hayatın bütün renklerini yüreğinde barındıran vatanımıza karşı sorumluluklarınızı fedakarca yerine getiriyorsunuz. Sevgili Kardeşim; Siz bulunduğunuz köyün ve mahallenin kanaat önderleri olarak, yurttaşlarımıza ilk elden dokunuyorsunuz. Size verilen yetkinin aslında demokrasiye olan inancın ve güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Muhtarlık kurumunun güçlü olduğu bir Türkiye’de, demokrasinin de güçleneceğini, kökleşeceğini biliyorum. Önümüzde Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyan bir seçim var. Tüm muhtarlarımızın ülkemizin içerisinde yer aldığı bu kritik seçim sürecinde görevlerini gerektiği biçimde, eksiksiz yerine getireceğine inancım tam. 25 Haziran sabahından itibaren partimizin ve iktidarımızın önceliklerinden biri de muhtarlık kurumunu güçlendirmek olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yurttaşlarımıza hizmet yolunda daima yanınızda olacağıma söz veriyorum. MUHTARLAR BİRLİĞİ KURULACAK 82 kanuna dağılmış değil, tek bir muhtarlık kanunu olacak, muhtarlık seçimleri için birleşik oy pusulası esası getirilecek, belediye binası var, “Muhtarlık evi” neden yok? Bağımsız muhtarlık evi olacak, muhtarlıklara yardımcı büro personeli tahsis edilecek, kaldırılan köy tüzel kişilikleri yeniden oluşturulacak, her muhtarlığın ayrı bir bütçesi olacak. Sosyal yardımlar, muhtarlıklar aracılığı ile dağıtılacak, belediye meclisinde, muhtarın seçildiği mahalleyle ilgili bir karar alınacaksa, o kararın görüşüldüğü belediye meclisi toplantısına muhtar da katılacak, toplantıda söz ve karar sahibi olacak. Muhtar, belediye ile birlikte sosyal projeler geliştirecek, Türkiye Muhtarlar Birliği kurulacak.  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde mahalle muhtarlarına çağrı yaptı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimler öncesinde mahalle muhtarlarına çağrı yaptı. Kılıçdaroğlu muhtarlara gönderdiği mektupta CHP’nin muhtarlarla ilgili politikasına değindi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun muhtarlara gönderdiği mektup

Siz 1833 yılında Kastamonu’da yapılan ilk muhtar seçiminden bugüne, yurttaşlarımızla devletimiz arasında gönül bağı kurulmasına vesile oldunuz ve olmaya devam ediyorsunuz. Demokrasi kültürünün bu topraklardaki ilk temsilcileri olarak, vatan sevgisiyle çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Ülkemizin geleceğini her türlü menfaatin üzerinde tutuyor, binbir zorluğa, türlü olanaksızlıklara rağmen çalışıyorsunuz. Demokrasimize, güzel ülkemize, şanlı bayrağımıza ve hayatın bütün renklerini yüreğinde barındıran vatanımıza karşı sorumluluklarınızı fedakarca yerine getiriyorsunuz.

Sevgili Kardeşim;

Siz bulunduğunuz köyün ve mahallenin kanaat önderleri olarak, yurttaşlarımıza ilk elden dokunuyorsunuz. Size verilen yetkinin aslında demokrasiye olan inancın ve güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyorum. Muhtarlık kurumunun güçlü olduğu bir Türkiye’de, demokrasinin de güçleneceğini, kökleşeceğini biliyorum. Önümüzde Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyan bir seçim var. Tüm muhtarlarımızın ülkemizin içerisinde yer aldığı bu kritik seçim sürecinde görevlerini gerektiği biçimde, eksiksiz yerine getireceğine inancım tam. 25 Haziran sabahından itibaren partimizin ve iktidarımızın önceliklerinden biri de muhtarlık kurumunu güçlendirmek olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, yurttaşlarımıza hizmet yolunda daima yanınızda olacağıma söz veriyorum.

MUHTARLAR BİRLİĞİ KURULACAK

82 kanuna dağılmış değil, tek bir muhtarlık kanunu olacak, muhtarlık seçimleri için birleşik oy pusulası esası getirilecek, belediye binası var, “Muhtarlık evi” neden yok? Bağımsız muhtarlık evi olacak, muhtarlıklara yardımcı büro personeli tahsis edilecek, kaldırılan köy tüzel kişilikleri yeniden oluşturulacak, her muhtarlığın ayrı bir bütçesi olacak. Sosyal yardımlar, muhtarlıklar aracılığı ile dağıtılacak, belediye meclisinde, muhtarın seçildiği mahalleyle ilgili bir karar alınacaksa, o kararın görüşüldüğü belediye meclisi toplantısına muhtar da katılacak, toplantıda söz ve karar sahibi olacak. Muhtar, belediye ile birlikte sosyal projeler geliştirecek, Türkiye Muhtarlar Birliği kurulacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.