19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Muhtarlara sigorta

09.04.2017 - 15:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Muhtarlara sigorta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara ve köy korucularına sosyal güvence olarak verdiği müjde, önümüzdeki hafta KHK ile hayata geçirilecek. Bu kapsamda muhtarlar arasında sadece Bağ-Kur'lu olan ve sayıları 23 bini bulan muhtarların primleri İçişleri Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Yine, bugüne kadar özel bir düzenleme ile emekli edilen 55 bin kadar köy korucusu da 4/a'lı olarak emeklilik sistemine geçirilecek. Köy korucularının emeklilik sistemine geçirilmesinde özel düzenlemeler yapıldığı için emekli maaşları 882 ila 1170 lira arasında bulunuyordu. 4A'lı olunca maaşın düşmesi ise önlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın a ve köy korucularına sosyal güvence olarak verdiği müjde, önümüzdeki hafta KHK ile hayata geçirilecek. Bu kapsamda muhtarlar arasında sadece Bağ-Kur'lu olan ve sayıları 23 bini bulan muhtarların primleri İçişleri Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Yine, bugüne kadar özel bir düzenleme ile emekli edilen 55 bin kadar köy korucusu da 4/a'lı olarak emeklilik sistemine geçirilecek. Köy korucularının emeklilik sistemine geçirilmesinde özel düzenlemeler yapıldığı için emekli maaşları 882 ila 1170 lira arasında bulunuyordu. 4A'lı olunca maaşın düşmesi ise önlenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.