Muhtarlarla ‘Uyum’ toplantısı!

Gebze 03.05.2019 - 14:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Muhtarlarla ‘Uyum’ toplantısı!

Gebze’de 31Mart seçimlerinde göreve gelen Mahalle muhtarlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Muhtarlarla uyumlu çalışmanın önemine değindi ve mahallelerde ki her sorunun ilgili kurumlara bildirilmesini istedi.

Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonunda,  Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri ve Mahalle Muhtarlarının katılımıyla, Gebze’de kamu kuruluşları tarafından yürütülen kamu hizmetleri görüşülerek,  yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Muhtarların ve tüm kamu müdürlerinin tam kadro katıldığı toplantıya Başkanlık eden Kaymakam Mustafa Güler, yaptığı açıklama da, “Muhtarlarımızla birlikteyiz. Bundan sonra beraber çalışacak, halkımıza hizmet etmek üzere ortaklaşa hareket edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Hepimiz birbirimizi tamamlamak için varız. Birimizin diğerinden bir üstünlüğü bir farklılığı yoktur. Hepimiz bizlere verilen görevi en iyi şekilde hizmet ederek yürütmek zorundayız. Hizmetin şekli ise devletin bize verdiği yetki ve kurallar çerçevesinde vatandaşa karşılıksız kamu yararı gözetmek ve görevi en iyi şekilde yerine getirmektir. MUHTARLAR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR Burada genel idareye bağlı bütün kamu kurum ve kuruluşlarını temsilen yetkililer var. Muhtarlarımız; bir taraftan mahallelerimizde devleti temsil edip mahalli idarelerin temsilcisi olarak kaymakamlığa bağlı birimlerle çalışırken diğer taraftan yerel hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi ve ilçemiz belediyesi ile müşterek çalışan arkadaşlarımızdır. Muhtarlarımızın görevleri oldukça önemlidir. Çünkü vatandaş onlara müracaat etmekle devletin ilk kapısına müracaatını yapmış olmaktadır. Muhtarlarımızda belediye ve kaymakamlık ile irtibat kurarak vatandaşın sorunlarını en hızlı yoldan ilgili birimlere iletecektir. Dertlerini ilk olarak bu kurumlara anlatacaktır. Dolayısıyla bu süreç iyi işlerse muhtarlarımızla kaymakamlığımız arasında, muhtarlarımızla kamu kurum ve kuruluşlarımız arasında ilişkiler sağlıklı olursa buradan ilçemiz kazançlı çıkar, buradan devletimiz kazançlı çıkar ve buradan vatandaşlarımız kazançlı çıkar. ÖNCELİK VATANDAŞ MEMNUNİYETİ Bütün hedefimiz vatandaş memnuniyetidir. Bu makamlar kimsenin mülkü değildir. Görevlerimiz, yaptığımız işlerimiz kanunla mevzuatla belirtilmiştir. Hiçbirimizin kibirlenmeye, gururlanmaya, vatandaşı hor görmeye veya vatandaşı küçük görmeye hakkı yoktur. Bazı çözümü olmayan durumları vatandaşa izah etmek zorundayız. İyi niyetli olursak, gayretli olursak ve iş birliği içinde olursak her şeyi kolayca aşabiliriz. Kaymakam olarak benim kapım tüm vatandaşlarımıza, tüm muhtarlarımıza açıktır. Tüm soru ve sorunlarınızı iletmek ve paylaşmak üzere gelebilirsiniz.”Dedi. Toplantı muhtarlar ve kamu kurumlarının müdürlerinin görüşlerini paylaşması, sorunlarını, dileklerini belirtmesi ve çözümü konusunda yapılacak işlemlerin belirlenmesi ile son buldu.
Gebze’de 31Mart seçimlerinde göreve gelen Mahalle muhtarlarıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Muhtarlarla uyumlu çalışmanın önemine değindi ve mahallelerde ki her sorunun ilgili kurumlara bildirilmesini istedi.

Gebze Ticaret Odası Toplantı Salonunda,  Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri ve Mahalle Muhtarlarının katılımıyla, Gebze’de kamu kuruluşları tarafından yürütülen kamu hizmetleri görüşülerek,  yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Muhtarların ve tüm kamu müdürlerinin tam kadro katıldığı toplantıya Başkanlık eden Kaymakam Mustafa Güler, yaptığı açıklama da, “Muhtarlarımızla birlikteyiz. Bundan sonra beraber çalışacak, halkımıza hizmet etmek üzere ortaklaşa hareket edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Hepimiz birbirimizi tamamlamak için varız. Birimizin diğerinden bir üstünlüğü bir farklılığı yoktur. Hepimiz bizlere verilen görevi en iyi şekilde hizmet ederek yürütmek zorundayız. Hizmetin şekli ise devletin bize verdiği yetki ve kurallar çerçevesinde vatandaşa karşılıksız kamu yararı gözetmek ve görevi en iyi şekilde yerine getirmektir.

MUHTARLAR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYOR

Burada genel idareye bağlı bütün kamu kurum ve kuruluşlarını temsilen yetkililer var. Muhtarlarımız; bir taraftan mahallelerimizde devleti temsil edip mahalli idarelerin temsilcisi olarak kaymakamlığa bağlı birimlerle çalışırken diğer taraftan yerel hizmet götüren Büyükşehir Belediyesi ve ilçemiz belediyesi ile müşterek çalışan arkadaşlarımızdır.

Muhtarlarımızın görevleri oldukça önemlidir. Çünkü vatandaş onlara müracaat etmekle devletin ilk kapısına müracaatını yapmış olmaktadır. Muhtarlarımızda belediye ve kaymakamlık ile irtibat kurarak vatandaşın sorunlarını en hızlı yoldan ilgili birimlere iletecektir. Dertlerini ilk olarak bu kurumlara anlatacaktır. Dolayısıyla bu süreç iyi işlerse muhtarlarımızla kaymakamlığımız arasında, muhtarlarımızla kamu kurum ve kuruluşlarımız arasında ilişkiler sağlıklı olursa buradan ilçemiz kazançlı çıkar, buradan devletimiz kazançlı çıkar ve buradan vatandaşlarımız kazançlı çıkar.

ÖNCELİK VATANDAŞ MEMNUNİYETİ

Bütün hedefimiz vatandaş memnuniyetidir. Bu makamlar kimsenin mülkü değildir. Görevlerimiz, yaptığımız işlerimiz kanunla mevzuatla belirtilmiştir. Hiçbirimizin kibirlenmeye, gururlanmaya, vatandaşı hor görmeye veya vatandaşı küçük görmeye hakkı yoktur. Bazı çözümü olmayan durumları vatandaşa izah etmek zorundayız. İyi niyetli olursak, gayretli olursak ve iş birliği içinde olursak her şeyi kolayca aşabiliriz. Kaymakam olarak benim kapım tüm vatandaşlarımıza, tüm muhtarlarımıza açıktır. Tüm soru ve sorunlarınızı iletmek ve paylaşmak üzere gelebilirsiniz.”Dedi. Toplantı muhtarlar ve kamu kurumlarının müdürlerinin görüşlerini paylaşması, sorunlarını, dileklerini belirtmesi ve çözümü konusunda yapılacak işlemlerin belirlenmesi ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.