Müjde! Herkes alabilecek

13.02.2016 - 16:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Müjde! Herkes alabilecek

Herkesin kıdem tazminatı alması için yasa hazır: Tazminat hesaplaması 30 gün üzerinden yapılacak. 1 günlük çalışma varsa, bu 1 günün kıdemi de ödenecek. İstifa edenin de tazminatı olacak...

Takvim'de yer alan habere göre hükümet, kıdem tazminatında yaşanan sorunların çözümü için çalışmaları hızla sürdürüyor. Herkesin kıdem tazminatını alabilmesi için, sosyal taraflarla uzlaşı sağlanarak bir sistem hayata geçirilecek. Yeni sistemde, istifa edenin de kıdem tazminatı olacak. 1 günlük çalışma varsa, bu 1 günün kıdemi de ödenecek. A Haber'de konuşan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatının bir fon şeklinde de düzenlenebileceğini, tasarının bu ay içerisinde TBMM'ye gönderileceğini söyledi. Takvim, yeni sistemin detaylarına ulaştı: NASIL OLACAK? **Mevcut durumda, işçinin çalıştığı her geçen yıl için 30 günlük brüt ücret karşılığında kıdem tazminatı hesaplanıyor. Bu sistem sürecek. Tazminat hesaplaması yeni sistemde de 30 gün üzerinden yapılacak.  **Kıdem tazminatında, işsizlik sigortasına benzer bir fon düşünülüyor. **Yeni sisteme girmek isteyen çalışan fona geçecek, istemeyen geçmeyecek. **Mevcut durumda; tazminat alabilmek için en az 1 yıl çalışmış olmak, kişinin kendi kusurunun dışında işten çıkartılması şartı bulunuyor. Yeni sistemde, istifa eden de kıdem tazminatı alabilecek. **İşçi çalıştığının tam karşılığını alacak. Kişi 1 gün çalışıyorsa, 1 günlük kıdemi ödenecek. **Yeni sistemde, çalışanlar birikimlerini şeffaf olarak görebilecek. **İşçi, 5 veya 10 yıl geçmeden fonda biriken kaynağını alamayacak. **İşveren bugüne kadarki kıdemlerin karşılığını fona koyabilecek, koymayıp zamanı geldiğinde de ödeyebilecek. **Fonu özel sektör yönetse bile yönetiminde sosyal taraflar da olacak.  
Herkesin kıdem tazminatı alması için yasa hazır: Tazminat hesaplaması 30 gün üzerinden yapılacak. 1 günlük çalışma varsa, bu 1 günün kıdemi de ödenecek. İstifa edenin de tazminatı olacak...

Takvim'de yer alan habere göre hükümet, kıdem tazminatında yaşanan sorunların çözümü için çalışmaları hızla sürdürüyor. Herkesin kıdem tazminatını alabilmesi için, sosyal taraflarla uzlaşı sağlanarak bir sistem hayata geçirilecek. Yeni sistemde, istifa edenin de kıdem tazminatı olacak. 1 günlük çalışma varsa, bu 1 günün kıdemi de ödenecek. A Haber'de konuşan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatının bir fon şeklinde de düzenlenebileceğini, tasarının bu ay içerisinde TBMM'ye gönderileceğini söyledi. Takvim, yeni sistemin detaylarına ulaştı: NASIL OLACAK? **Mevcut durumda, işçinin çalıştığı her geçen yıl için 30 günlük brüt ücret karşılığında kıdem tazminatı hesaplanıyor. Bu sistem sürecek. Tazminat hesaplaması yeni sistemde de 30 gün üzerinden yapılacak. 

**Kıdem tazminatında, işsizlik sigortasına benzer bir fon düşünülüyor.

**Yeni sisteme girmek isteyen çalışan fona geçecek, istemeyen geçmeyecek.

**Mevcut durumda; tazminat alabilmek için en az 1 yıl çalışmış olmak, kişinin kendi kusurunun dışında işten çıkartılması şartı bulunuyor. Yeni sistemde, istifa eden de kıdem tazminatı alabilecek.

**İşçi çalıştığının tam karşılığını alacak. Kişi 1 gün çalışıyorsa, 1 günlük kıdemi ödenecek.

**Yeni sistemde, çalışanlar birikimlerini şeffaf olarak görebilecek.

**İşçi, 5 veya 10 yıl geçmeden fonda biriken kaynağını alamayacak.

**İşveren bugüne kadarki kıdemlerin karşılığını fona koyabilecek, koymayıp zamanı geldiğinde de ödeyebilecek.

**Fonu özel sektör yönetse bile yönetiminde sosyal taraflar da olacak.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.