19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

‘Mükemmeliyet Merkezi’ 2019’da Faaliyete Geçiyor

Gebze 19.07.2018 - 17:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

‘Mükemmeliyet Merkezi’ 2019’da Faaliyete Geçiyor

Gebze’nin ve tüm Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’ 2019 yılında faaliyette geçecek.

Dilovası VI. İMES Organize Sanayi Bölgesi kuracağı ileri mühendislik mükemmeliyet merkezi ile sanayinin ara eleman sorununa çözüm bulmayı hedefliyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile İMES OSB Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde kurulan mükemmeliyet merkezi 2019 yılında faaliyette geçecek. Maksimum altı aylık eğitim süresi ile ara eleman yetiştirecek merkez, aynı zamanda bölgedeki diğer OSB'lere de hizmet verecek bir Ar-Ge merkezi işlevi görecek. ÇARPIKLIKLAR VAR Firmaların rekabet güçlerini artırabilmek için nitelikli üretimin şart olduğunu ifade eden İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, nitelikli üretim içinde nitelikli ara eleman yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Meslek lisesi meslek yüksekokulları ve hatta üniversite mezunlarının sanayiye geldiklerini yeterli olmadıklarını söyleyen Küçükay,”Eğitim sistemimizde çarpıklıklar var. Meslek okullarını bitirenlerin büyük çoğunluğu kendi işini yapmıyor. Biz bu sorunu gidermek amacıyla mükemmeliyet merkezi kurmaya karar verdik. ELEMAN DESTEĞİ ALACAĞIZ Eğitim kurumlarımızdan yetişmiş eleman çıkamıyor. Türkiye bir model üretmek zorunda. Almanya’daki meslek eğitim okullarından mezun olan öğrenci, her şeyi okulda öğreniyor. ‘Türkiye’deki meslek eğitiminden mezun olan talebenin direkt işe profesyonelce başlamasını nasıl sağlayabiliriz?’ adına çalışmalar yürütüyoruz. Biz bir modelleme kurmak istiyoruz. Hedefimiz bir elemanın Mükemmeliyet Merkezimizden mezun olduğunda direkt işe başlayabilecek hale gelmesini sağlamak. İŞKUR’dan da eleman desteği alacağız. SÜMÜLASYONLU EĞİTİM Merkezimizde öncelikle CNC operatörü, kaynakçı, tornacı, frezeci, tesviyeci ve montajcı yetiştirmek istiyoruz. Teorik ve pratik eğitimin bir arada verileceği okulda simülasyonlu bir eğitim sistemi söz konusu olacak. Kuruluş aşamasında destek aldığımız Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) bize kays diye bir program açtı ve tüm kapsamlı bilgilerimizi oraya aktardı. Projeyi Kalkınma Bakanlığı'nın desteği ille hazırladığımız için fizibilite raporumuzu da bakanlığının kuruluşuna yaptırdık daha sonra da gerekçelendirme raporu hazırlanacak. 2019’DA FAALİYETE GEÇECEK Projenin nihai onayı sene sonunu bulacaktır. Merkez ise 2019'da faaliyete geçecek. Binayı biz yapacağız. Bunun dışında makine, ekipmanlar, ölçüm aletlerini, test cihazları ve yazılımlar MARKA tarafından hibe yoluyla karşılanacak. Toplam maliyet 12,5 Milyon TL. Merkezden mezun olanlar fabrikalarda 3 bin TL ile işe başlamasını hedefliyoruz.  Merkez aynı zamanda diğer OSB'lere de hizmet verebilecek güçte bir Ar-Ge merkezi olacak.  
Gebze’nin ve tüm Türkiye’nin nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’ 2019 yılında faaliyette geçecek.

Dilovası VI. İMES Organize Sanayi Bölgesi kuracağı ileri mühendislik mükemmeliyet merkezi ile sanayinin ara eleman sorununa çözüm bulmayı hedefliyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteği ile İMES OSB Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde kurulan mükemmeliyet merkezi 2019 yılında faaliyette geçecek. Maksimum altı aylık eğitim süresi ile ara eleman yetiştirecek merkez, aynı zamanda bölgedeki diğer OSB'lere de hizmet verecek bir Ar-Ge merkezi işlevi görecek.

ÇARPIKLIKLAR VAR

Firmaların rekabet güçlerini artırabilmek için nitelikli üretimin şart olduğunu ifade eden İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, nitelikli üretim içinde nitelikli ara eleman yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Meslek lisesi meslek yüksekokulları ve hatta üniversite mezunlarının sanayiye geldiklerini yeterli olmadıklarını söyleyen Küçükay,”Eğitim sistemimizde çarpıklıklar var. Meslek okullarını bitirenlerin büyük çoğunluğu kendi işini yapmıyor. Biz bu sorunu gidermek amacıyla mükemmeliyet merkezi kurmaya karar verdik.

ELEMAN DESTEĞİ ALACAĞIZ

Eğitim kurumlarımızdan yetişmiş eleman çıkamıyor. Türkiye bir model üretmek zorunda. Almanya’daki meslek eğitim okullarından mezun olan öğrenci, her şeyi okulda öğreniyor. ‘Türkiye’deki meslek eğitiminden mezun olan talebenin direkt işe profesyonelce başlamasını nasıl sağlayabiliriz?’ adına çalışmalar yürütüyoruz. Biz bir modelleme kurmak istiyoruz. Hedefimiz bir elemanın Mükemmeliyet Merkezimizden mezun olduğunda direkt işe başlayabilecek hale gelmesini sağlamak. İŞKUR’dan da eleman desteği alacağız.

SÜMÜLASYONLU EĞİTİM

Merkezimizde öncelikle CNC operatörü, kaynakçı, tornacı, frezeci, tesviyeci ve montajcı yetiştirmek istiyoruz. Teorik ve pratik eğitimin bir arada verileceği okulda simülasyonlu bir eğitim sistemi söz konusu olacak. Kuruluş aşamasında destek aldığımız Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) bize kays diye bir program açtı ve tüm kapsamlı bilgilerimizi oraya aktardı. Projeyi Kalkınma Bakanlığı'nın desteği ille hazırladığımız için fizibilite raporumuzu da bakanlığının kuruluşuna yaptırdık daha sonra da gerekçelendirme raporu hazırlanacak.

2019’DA FAALİYETE GEÇECEK

Projenin nihai onayı sene sonunu bulacaktır. Merkez ise 2019'da faaliyete geçecek. Binayı biz yapacağız. Bunun dışında makine, ekipmanlar, ölçüm aletlerini, test cihazları ve yazılımlar MARKA tarafından hibe yoluyla karşılanacak. Toplam maliyet 12,5 Milyon TL. Merkezden mezun olanlar fabrikalarda 3 bin TL ile işe başlamasını hedefliyoruz.  Merkez aynı zamanda diğer OSB'lere de hizmet verebilecek güçte bir Ar-Ge merkezi olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.