19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Mülteci Aktivist'ten, Katırcıoğlu’na 'Erdoğan' talebi!

Siyaset 04.10.2019 - 09:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Mülteci Aktivist'ten, Katırcıoğlu’na 'Erdoğan' talebi!

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulu bulunan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu’nda Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabulünün 30. Yıldönümü nedeniyle yüksek düzeyli anma etkinliğine katıldı. MÜLTECİ AKTİVİST ERDOĞAN’LA TANIŞMAK İSTİYOR Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu’nun 20 Haziran 2019 tarihli oturumunda kabul edilen “Commemoration of the Thirtieth Anniversary of the Adoption of the Conventionon the Rights of the Child” başlıklı karar çerçevesinde, düzenlenen yüksek düzeyli anma etkinliğine Ünicef’in davetlisi olarak katılan Katırcıoğlu, ülkemizde çocuk haklarının en üst düzeyde korunmasını amaçlayan Alt Komisyonu temsilen bu anlamlı etkinliğe katılmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Anma etkinliğinde çocuklar adına konuşma yapan mülteci ve gençlik aktivisti Muzoon Almellehan, konuşmasının ardından Komisyon Başkanı Katırcıoğlu’nun yanına gelerek bir süre sohbet etti. Konuşmasında “Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğini, Onun milyonlarca Suriyeli’ye sahip çıktığını ve tüm eğitim imkanlarını seferber ettiğini, onunla tanışmak ve Türkiye’ye gelmek istediğini dile getiren Muzoon Almellehan bunun için Katırcıoğlu’ndan yardım istedi. MÜCADELE İÇİN KARARLI OLMALIYIZ Katırcıoğlu’nun New York Ziyaretinde başka bir çalışması ise UNICEF temsilcileri ile oldu. UNICEF temsilcilerinden çocuk hakları alanında yapılan çalışmalarına ilişkin kapsamlı bilgi alarak, yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Ziyaretin son gününde ise ABD’de kurulan Türk sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek Türk ailelerin ve çocukların sorunlarını dinledi ve bu sorunların giderilmesine yönelik istişarelerde de bulundu. Ayrıca FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu eylemlere ilişkin ayrı bir gündem yapan Katırcıoğlu “FETÖ terör örgütü ile mücadele için kararlı olmalıyız ve bilinçli olmalıyız” dedi. Yanında İngilizce ve Türkçe basılı FETÖ Terör Örgütünü anlatan kitapçıkları toplantıya katılan Sivil Toplum Örgütlerine dağıtıldı.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulu bulunan Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu’nda Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin kabulünün 30. Yıldönümü nedeniyle yüksek düzeyli anma etkinliğine katıldı.

MÜLTECİ AKTİVİST ERDOĞAN’LA TANIŞMAK İSTİYOR

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu’nun 20 Haziran 2019 tarihli oturumunda kabul edilen “Commemoration of the Thirtieth Anniversary of the Adoption of the Conventionon the Rights of the Child” başlıklı karar çerçevesinde, düzenlenen yüksek düzeyli anma etkinliğine Ünicef’in davetlisi olarak katılan Katırcıoğlu, ülkemizde çocuk haklarının en üst düzeyde korunmasını amaçlayan Alt Komisyonu temsilen bu anlamlı etkinliğe katılmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Anma etkinliğinde çocuklar adına konuşma yapan mülteci ve gençlik aktivisti Muzoon Almellehan, konuşmasının ardından Komisyon Başkanı Katırcıoğlu’nun yanına gelerek bir süre sohbet etti. Konuşmasında “Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğini, Onun milyonlarca Suriyeli’ye sahip çıktığını ve tüm eğitim imkanlarını seferber ettiğini, onunla tanışmak ve Türkiye’ye gelmek istediğini dile getiren Muzoon Almellehan bunun için Katırcıoğlu’ndan yardım istedi.

MÜCADELE İÇİN KARARLI OLMALIYIZ

Katırcıoğlu’nun New York Ziyaretinde başka bir çalışması ise UNICEF temsilcileri ile oldu. UNICEF temsilcilerinden çocuk hakları alanında yapılan çalışmalarına ilişkin kapsamlı bilgi alarak, yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Ziyaretin son gününde ise ABD’de kurulan Türk sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek Türk ailelerin ve çocukların sorunlarını dinledi ve bu sorunların giderilmesine yönelik istişarelerde de bulundu. Ayrıca FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu eylemlere ilişkin ayrı bir gündem yapan Katırcıoğlu “FETÖ terör örgütü ile mücadele için kararlı olmalıyız ve bilinçli olmalıyız” dedi. Yanında İngilizce ve Türkçe basılı FETÖ Terör Örgütünü anlatan kitapçıkları toplantıya katılan Sivil Toplum Örgütlerine dağıtıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.