Muzaffer Bıyık, belediyenin 32 milyonluk borcunu bitirdi

Darıca 01.10.2020 - 15:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Muzaffer Bıyık, belediyenin 32 milyonluk borcunu bitirdi

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçe sınırları içinde bulunan ve üzerine okul, cami yapılan arazileri devlete 31 Milyon 431 bin TL'ye sattı. Başkan Bıyık, Darıca Belediyesi’nin 32 Milyon TL olan vergi borcunu arazilerden elde ettiği gelir ile kapatacak. Darıca Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısın dün gerçekleştirildi. Darıca Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantı yoklama ile başladı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın başkanlık ettiği toplantıda gündeme alınmak istenen önergeler gündeme alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 1 adet iş makinesinin hibe alınabilmesi için Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık' a yetki verildi. Darıca'nın sınırları içerisinde bulunan ve yerine okul, cami yapılan 13 arazi devlete 31 Milyon 431 bin TL'ye satıldı. 31 Milyon 431 bin TL Darıca Belediyesi'nin vergi borçlarından düşecek. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Devlete vergi borcumuz 32 milyon idi. Sattığımız arazilerden elde edeceğimiz gelir ile devlete vergi borcumuzu ödeyeceğiz. Böylece vergi borcumuz neredeyse kalmamış olacak" dedi. 32 MİLYON NE SORUNLARA NE KADAR ÇÖZÜM OLACAK? 2021 Performans programı ile alakalı Darıca Belediye Meclis Üyesi Selim Özcan muhalefet şerhi koyduklarını açıklayarak, “2021 Performans programını incelediğimizde 215.000.000 TL’lik tahmini geliri 32.735.000 TL’sini sermaye giderlerine yani yatırıma ayrıldığını görüyoruz. Geri kalan cari harcamalar dediğimiz mal hizmet alamı ile borç ödemelerine ayrılmıştır. 32.735.000 TL’lik yatırım bütçesi ile Darıca halkının sorunlarına ne kadar çözüm bulunacak merakla beklemekteyiz” dedi. KILI KIRK YARARAK DARICA’YI YÖNETİYORUZ 2021 gelir tarifesi ve 2021 bütçesine de muhalefet şerhi koyulduğunun açıklanmasının ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bir açıklama yaptı. Başkan Bıyık, “Milletimizin güveniyle buralara geldik. Milletimizin rızasına uygun, isteklerini yerine getirmek için yol aldık. Ne söz verdiysek harfiyen hepsini yapan bir ekip olacağız. Asla garibin fakirin parasını çar çur etmiyoruz. Kılı kırk yararak bu şehri yönetiyoruz. Sizin hassasiyetiniz neyse bizimki daha fazla. Çünkü bizim giydiğimiz ateşten gömlek. Ayağını yere sağlam basan bir şekilde görevimizi devam ettireceğiz. Şahsıma haksızlık yapmayın. Bazı eleştirilerinizi kabul ediyoruz. Ancak muhalefet olarak haksızlık yapmanızı istemiyoruz. Birçok konuyu hakkında da muhalefetle istişare ettik. Biz bu şehir için bir şeyler yapıyoruz ancak üslubunuza dikkat edin” diye konuştu.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ilçe sınırları içinde bulunan ve üzerine okul, cami yapılan arazileri devlete 31 Milyon 431 bin TL'ye sattı. Başkan Bıyık, Darıca Belediyesi’nin 32 Milyon TL olan vergi borcunu arazilerden elde ettiği gelir ile kapatacak.

Darıca Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısın dün gerçekleştirildi. Darıca Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen toplantı yoklama ile başladı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın başkanlık ettiği toplantıda gündeme alınmak istenen önergeler gündeme alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 1 adet iş makinesinin hibe alınabilmesi için Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık' a yetki verildi. Darıca'nın sınırları içerisinde bulunan ve yerine okul, cami yapılan 13 arazi devlete 31 Milyon 431 bin TL'ye satıldı. 31 Milyon 431 bin TL Darıca Belediyesi'nin vergi borçlarından düşecek. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Devlete vergi borcumuz 32 milyon idi. Sattığımız arazilerden elde edeceğimiz gelir ile devlete vergi borcumuzu ödeyeceğiz. Böylece vergi borcumuz neredeyse kalmamış olacak" dedi.

32 MİLYON NE SORUNLARA NE KADAR ÇÖZÜM OLACAK?

2021 Performans programı ile alakalı Darıca Belediye Meclis Üyesi Selim Özcan muhalefet şerhi koyduklarını açıklayarak, “2021 Performans programını incelediğimizde 215.000.000 TL’lik tahmini geliri 32.735.000 TL’sini sermaye giderlerine yani yatırıma ayrıldığını görüyoruz. Geri kalan cari harcamalar dediğimiz mal hizmet alamı ile borç ödemelerine ayrılmıştır. 32.735.000 TL’lik yatırım bütçesi ile Darıca halkının sorunlarına ne kadar çözüm bulunacak merakla beklemekteyiz” dedi.

KILI KIRK YARARAK DARICA’YI YÖNETİYORUZ

2021 gelir tarifesi ve 2021 bütçesine de muhalefet şerhi koyulduğunun açıklanmasının ardından Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık bir açıklama yaptı. Başkan Bıyık, “Milletimizin güveniyle buralara geldik. Milletimizin rızasına uygun, isteklerini yerine getirmek için yol aldık. Ne söz verdiysek harfiyen hepsini yapan bir ekip olacağız. Asla garibin fakirin parasını çar çur etmiyoruz. Kılı kırk yararak bu şehri yönetiyoruz. Sizin hassasiyetiniz neyse bizimki daha fazla. Çünkü bizim giydiğimiz ateşten gömlek. Ayağını yere sağlam basan bir şekilde görevimizi devam ettireceğiz. Şahsıma haksızlık yapmayın. Bazı eleştirilerinizi kabul ediyoruz. Ancak muhalefet olarak haksızlık yapmanızı istemiyoruz. Birçok konuyu hakkında da muhalefetle istişare ettik. Biz bu şehir için bir şeyler yapıyoruz ancak üslubunuza dikkat edin” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.