19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

NAİL ÇİLER, “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ”NÜ KUTLADI

Gebze 08.03.2017 - 08:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

NAİL ÇİLER, “8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ”NÜ KUTLADI

   Türk toplumunda kadın, yüzyıllardan beri toplum ve aile hayatı içerisinde aktif ve saygın bir rol oynamış, tarladan işyerine, evinden savaş meydanlarına kadar hayatın her alanında yer almıştır. KURTULUŞ SAVAŞI’mızda Türk kadınının gösterdiği eşsiz mücadele onur kaynağımız olurken, CUMHURİYETİMİZİN ilanı ile sosyal ve siyasal alanda kadına verilen değerin toplumları her açıdan en yüksek seviyeye ulaştıracak etkenlerden biri olduğu bilincinin yaygınlaşmasıyla, istedikleri alanda eğitim görme, meslek edinme, seçme ve seçilme hakkına kavuşan Türk kadını, aile içinde üstlendiği zor ve kutsal görevin de gerekliliklerini yerine getirerek, hem siyasal hem de sosyal alanda hepimizi gururlandıran büyük başarılara imza atmaya başlamıştır.                         Kadınımızın gücü son dönemde iş dünyasında da hissedilir derecede artmış, kadın istihdamı son 5 yılda yaklaşık yüzde 58 oranına yükselmiş, kadınlarımızın istihdam oranındaki payı ise yüzde 27’lere ulaşmıştır. İçinde olduğumuz “MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ” programı da, tüm iş dünyası tarafından kadın iş gücünü istihdama katmak adına bir fırsat olarak değerlendirmelidir.                           Varlıklarını iş hayatında htiğimiz kadınların bu özel günlerini kutlar, kadın istihdamına yönelik toplumsal bilincin artarak, kadınlarımızın iş dünyasında daha fazla yer edinmesi dilerim.

   Türk toplumunda kadın, yüzyıllardan beri toplum ve aile hayatı içerisinde aktif ve saygın bir rol oynamış, tarladan işyerine, evinden savaş meydanlarına kadar hayatın her alanında yer almıştır. KURTULUŞ SAVAŞI’mızda Türk kadınının gösterdiği eşsiz mücadele onur kaynağımız olurken, CUMHURİYETİMİZİN ilanı ile sosyal ve siyasal alanda kadına verilen değerin toplumları her açıdan en yüksek seviyeye ulaştıracak etkenlerden biri olduğu bilincinin yaygınlaşmasıyla, istedikleri alanda eğitim görme, meslek edinme, seçme ve seçilme hakkına kavuşan Türk kadını, aile içinde üstlendiği zor ve kutsal görevin de gerekliliklerini yerine getirerek, hem siyasal hem de sosyal alanda hepimizi gururlandıran büyük başarılara imza atmaya başlamıştır.

           

            Kadınımızın gücü son dönemde iş dünyasında da hissedilir derecede artmış, kadın istihdamı son 5 yılda yaklaşık yüzde 58 oranına yükselmiş, kadınlarımızın istihdam oranındaki payı ise yüzde 27’lere ulaşmıştır. İçinde olduğumuz “MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ” programı da, tüm iş dünyası tarafından kadın iş gücünü istihdama katmak adına bir fırsat olarak değerlendirmelidir.

 

           

            Varlıklarını iş hayatında htiğimiz kadınların bu özel günlerini kutlar, kadın istihdamına yönelik toplumsal bilincin artarak, kadınlarımızın iş dünyasında daha fazla yer edinmesi dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.