NASA'dan korkutan açıklama!

Gündem 21.08.2020 - 09:57, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

NASA'dan korkutan açıklama!

NASA, Güneş ve diğer gezegenlerle ilgili araştırmalarına devam ediyor. 30 Temmuz'da da yeni Mars keşif aracı Perseverance uzaya fırlatıldı. Aracın 2021 Şubat ayında Kızıl Gezegen'e inmesi bekleniyor. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi hakkında bu gelişmeler konuşulurken, NASA'dan Dünya hakkında korkutucu bir açıklama geldi. NASA tarafından yapılan açıklamalara göre Dünya'nın manyetik alan zayıflığının büyüdüğü bildirildi. Dünya ve çevresini incelemeye devam eden NASA'dan bilim insanları, Güney Amerika kıtası ile Atlantik Okyanusu'nun güneyinde Dünya'nın manyetik alanının zayıfladığını tespit ettiler. Bilim insanlarının açıklamalarına göre Güney Atlantik Anomalisi (SAA) olarak bilinen bölgesel zayıflama, batıya doğru hareket ediyor. Yıldızımız Güneş, Dünya'ya ısı ve ışık dışında yüklü parçacıklar da gönderir. Dünya'nın manyetik alanı ise bu yüklü parçacıkların gezegenimize ulaşmasını engelleyerek yaşamı mümkün kılar. Yüklü parçacıkların Dünya'ya ulaşması hem yaşamı tehdit eder, hem de günümüz medeniyetini mümkün kılan elektronik cihazların sorunsuz çalışmasını engeller. Bilim insanlarının açıklamalarına göre manyetik alanda ortaya çıkan söz konusu 'çökme', güneş rüzgarlarının Dünya'nın manyetik alanı sayesinde oluşan Van Allen Kuşakları'nı deforme etmesiyle ortaya çıktı. Goddard Jeodezi ve Jeofizik Laboratuvarı'ndan jeofizikçi ve matematikçi Weijia Kuang, "Ters polariteye sahip bir alan, Güney Atlantik Anomalisi olarak bilinen bölgede hızla büyüdü. Bu nedenle söz konusu bölgedeki (manyetik) yoğunluk çevresine göre ciddi şekilde az." diyerek bölgenin bir manyetik zayıflık oluşturduğunu ifade etti. Güney Atlantik Anomalisi'ndeki manyetik zayıflık, buradan geçen uyduların normalin üstünde yüklü parçacığa ve radyasyona maruz kalmasına neden olabilir. Bu nedenle uydularda sorunlar yaşanabilir ve sıklıkla kullandığımız elektronik cihazlardan bazıları düzgün çalışmayabilir. Tüm bunların farkında olan bilim insanları, manyetik alandaki çökmeyi yakından takip ediyorlar. (Webtekno) KAYNAK: SABAH GAZETESİ  

NASA, Güneş ve diğer gezegenlerle ilgili araştırmalarına devam ediyor. 30 Temmuz'da da yeni Mars keşif aracı Perseverance uzaya fırlatıldı. Aracın 2021 Şubat ayında Kızıl Gezegen'e inmesi bekleniyor. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi hakkında bu gelişmeler konuşulurken, NASA'dan Dünya hakkında korkutucu bir açıklama geldi. NASA tarafından yapılan açıklamalara göre Dünya'nın manyetik alan zayıflığının büyüdüğü bildirildi.

Dünya ve çevresini incelemeye devam eden NASA'dan bilim insanları, Güney Amerika kıtası ile Atlantik Okyanusu'nun güneyinde Dünya'nın manyetik alanının zayıfladığını tespit ettiler. Bilim insanlarının açıklamalarına göre Güney Atlantik Anomalisi (SAA) olarak bilinen bölgesel zayıflama, batıya doğru hareket ediyor. Yıldızımız Güneş, Dünya'ya ısı ve ışık dışında yüklü parçacıklar da gönderir. Dünya'nın manyetik alanı ise bu yüklü parçacıkların gezegenimize ulaşmasını engelleyerek yaşamı mümkün kılar. Yüklü parçacıkların Dünya'ya ulaşması hem yaşamı tehdit eder, hem de günümüz medeniyetini mümkün kılan elektronik cihazların sorunsuz çalışmasını engeller.

Bilim insanlarının açıklamalarına göre manyetik alanda ortaya çıkan söz konusu 'çökme', güneş rüzgarlarının Dünya'nın manyetik alanı sayesinde oluşan Van Allen Kuşakları'nı deforme etmesiyle ortaya çıktı. Goddard Jeodezi ve Jeofizik Laboratuvarı'ndan jeofizikçi ve matematikçi Weijia Kuang, "Ters polariteye sahip bir alan, Güney Atlantik Anomalisi olarak bilinen bölgede hızla büyüdü. Bu nedenle söz konusu bölgedeki (manyetik) yoğunluk çevresine göre ciddi şekilde az." diyerek bölgenin bir manyetik zayıflık oluşturduğunu ifade etti.

Güney Atlantik Anomalisi'ndeki manyetik zayıflık, buradan geçen uyduların normalin üstünde yüklü parçacığa ve radyasyona maruz kalmasına neden olabilir. Bu nedenle uydularda sorunlar yaşanabilir ve sıklıkla kullandığımız elektronik cihazlardan bazıları düzgün çalışmayabilir. Tüm bunların farkında olan bilim insanları, manyetik alandaki çökmeyi yakından takip ediyorlar. (Webtekno)

KAYNAK: SABAH GAZETESİ

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.