Naylon poşet kalkacak fiyatlar düşecek

29.03.2017 - 10:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Naylon poşet kalkacak fiyatlar düşecek

Marketlerde ve mağazalarda poşetlerin 1 Ocak’ta ücretli olacağını, müşterilere bez torbalar hediye edeceklerini anlatan TPF Başkanı Altunbilek, tüketiciye müjde verdi: Hal yasası ile aracı sayısı azalacak, sebze-meyve kendiliğinden ucuzlayacak...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, Atık Yönetmeliği kapsamında naylon poşetlerin marketlerde ve mağazalarda 1 Ocak 2018'den itibaren ücretli olacağını belirterek, "Yerel marketler olarak müşterilerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Alışverişlerde müşterilerimizi file, bez torba kullanımına yönlendireceğiz. Geçiş sürecinde karton veya bez alışveriş torbası hediye edeceğiz" dedi. Altunbilek, hal yasası ile ürünlere standart gelmesinin kendilerini en çok sevindiren husus olduğunu vurguladı. Üreticilerin belirli standartlarla ve ağırlıkta paketlenmiş ürünleri direkt alacağını dile getiren Altunbilek, "Mesela 1 kilogram domates almak isteyen müşteri, 2 kilogram domatese dokunuyor. Bu da üründeki zayiatı artırıyor. Böylece zayi olan ürün satılanların fiyatına yansıtılıyor. Paketleme olunca bu sıkıntı da ortadan kalkacak" dedi. SEBZE -MEYVE UCUZLAYACAK Köylülerin, çiftçilerin ürettiği ürünleri satabileceği birliklerin oluşacağını aktaran Altunbilek, şöyle devam etti: "Bölgesel haller tek çatı altında toplanacak. Aracı sayısı azalacak. Üretici birlikleri vergisel anlamda daha avantajlı hale gelecek. Böylece sebze ve meyvede ürün fiyatı kendiliğinden ucuzlayacak. Yerel zincirler olarak manav reyonunda operasyon masraflarını çıkardığımızda sadece yüzde 5 ila 8 arasında kâr elde ediyoruz. Düzenleme ile sebze-meyve sepeti daha ucuza dolar."
Marketlerde ve mağazalarda poşetlerin 1 Ocak’ta ücretli olacağını, müşterilere bez torbalar hediye edeceklerini anlatan TPF Başkanı Altunbilek, tüketiciye müjde verdi: Hal yasası ile aracı sayısı azalacak, sebze-meyve kendiliğinden ucuzlayacak...

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, Atık Yönetmeliği kapsamında lerin de ve mağazalarda 1 Ocak 2018'den itibaren ücretli olacağını belirterek, "Yerel marketler olarak müşterilerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Alışverişlerde müşterilerimizi file, bez torba kullanımına yönlendireceğiz. Geçiş sürecinde karton veya bez alışveriş torbası hediye edeceğiz" dedi. Altunbilek, hal yasası ile ürünlere standart gelmesinin kendilerini en çok sevindiren husus olduğunu vurguladı. Üreticilerin belirli standartlarla ve ağırlıkta paketlenmiş ürünleri direkt alacağını dile getiren Altunbilek, "Mesela 1 kilogram domates almak isteyen müşteri, 2 kilogram domatese dokunuyor. Bu da üründeki zayiatı artırıyor. Böylece zayi olan ürün satılanların fiyatına yansıtılıyor. Paketleme olunca bu sıkıntı da ortadan kalkacak" dedi.

SEBZE -MEYVE UCUZLAYACAK
Köylülerin, çiftçilerin ürettiği ürünleri satabileceği birliklerin oluşacağını aktaran Altunbilek, şöyle devam etti: "Bölgesel haller tek çatı altında toplanacak. Aracı sayısı azalacak. Üretici birlikleri vergisel anlamda daha avantajlı hale gelecek. Böylece sebze ve meyvede ürün fiyatı kendiliğinden ucuzlayacak. Yerel zincirler olarak manav reyonunda operasyon masraflarını çıkardığımızda sadece yüzde 5 ila 8 arasında kâr elde ediyoruz. Düzenleme ile sebze-meyve sepeti daha ucuza dolar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.