19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ne Mehmet Akif'e Ne Darıca'ya nede 21.Yüzyıla yakışıyor!

Darıca 13.03.2018 - 12:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ne Mehmet Akif'e Ne Darıca'ya nede 21.Yüzyıla yakışıyor!

Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi'nde eğitim ve öğretim hizmetini sürdüren Mehmet Akif İlkokulu, içler acısı görüntüsü ile büyük üzüntü yaratıyor.

İlçenin en büyük mahalleleri arasında yer alan Fevzi Çakmak İlkokulu her yönüyle görenlere burukluk yaratıyor. Okul binasının duvarlarının artık demirlerinin dışarıya çıktığı okulun neredeyse tamamı yosun kaplanmış bir fiziksel görüntü içinde. Bahçe duvarlarının metruk bir bina görüntüsü içinde olduğu okulun kalorifer dairesi içler acısı bir durumda olduğuda görüldü. Okula yapılan ek bina ile eski bina arasındaki bağlantı noktası öğretmenlerin teneffüs aralarında ve boş saatlerinde vakit geçirdiği bir odaya çevrilmesi amaç edilsede ne öğretmenlere ne de eğitim camiasına yakışmayacak bir kullanım şeklinde. LOJMAN DEMEYE BİN ŞAHİT İSTER Okulun üst bölümünde bulunan lojman gecekondu görüntüsünde bir bina durumuna gelirken çatısındaki kiremitlerin kırılmış olduğu yağan yağmurun eve girmesini önlemek için saç ve naylon ötüler ile çevrildiği görüldü. Bir insanın yaşamasına olanak olmayan lojmanın yanısıra okulunda artık öğrenci ve öğretmenler için eğitim öğretim görevi yapma miadının dolduğu görülüyor. Bahçe duvarlarındaki eskimenin yanısıra kimliği belirsiz kişilerce yazılmış orgolardan tutunda her türlü söze rastalanacak boyutta. İstiklal Marşı'nın kabulunu ve şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u andığımız bu günlerde böylesine içler acısı bir okulun şarimizin ismini taşlıyor olmasıda farklı bir burukluk yaratıyor. Bugün Darıca'ya gelmesi beklenilen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'a okulun durumu ile ilgili hazırlanmış bir rapor verilmesi bekleniliyor.         Adnan Ayvaz-Darıca
Darıca Fevzi Çakmak Mahallesi'nde eğitim ve öğretim hizmetini sürdüren Mehmet Akif İlkokulu, içler acısı görüntüsü ile büyük üzüntü yaratıyor.

İlçenin en büyük mahalleleri arasında yer alan Fevzi Çakmak İlkokulu her yönüyle görenlere burukluk yaratıyor. Okul binasının duvarlarının artık demirlerinin dışarıya çıktığı okulun neredeyse tamamı yosun kaplanmış bir fiziksel görüntü içinde. Bahçe duvarlarının metruk bir bina görüntüsü içinde olduğu okulun kalorifer dairesi içler acısı bir durumda olduğuda görüldü. Okula yapılan ek bina ile eski bina arasındaki bağlantı noktası öğretmenlerin teneffüs aralarında ve boş saatlerinde vakit geçirdiği bir odaya çevrilmesi amaç edilsede ne öğretmenlere ne de eğitim camiasına yakışmayacak bir kullanım şeklinde.

LOJMAN DEMEYE BİN ŞAHİT İSTER
Okulun üst bölümünde bulunan lojman gecekondu görüntüsünde bir bina durumuna gelirken çatısındaki kiremitlerin kırılmış olduğu yağan yağmurun eve girmesini önlemek için saç ve naylon ötüler ile çevrildiği görüldü. Bir insanın yaşamasına olanak olmayan lojmanın yanısıra okulunda artık öğrenci ve öğretmenler için eğitim öğretim görevi yapma miadının dolduğu görülüyor. Bahçe duvarlarındaki eskimenin yanısıra kimliği belirsiz kişilerce yazılmış orgolardan tutunda her türlü söze rastalanacak boyutta. İstiklal Marşı'nın kabulunu ve şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u andığımız bu günlerde böylesine içler acısı bir okulun şarimizin ismini taşlıyor olmasıda farklı bir burukluk yaratıyor. Bugün Darıca'ya gelmesi beklenilen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'a okulun durumu ile ilgili hazırlanmış bir rapor verilmesi bekleniliyor.

 

 

 

 

Adnan Ayvaz-Darıca

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.