Ne Tuzlaymış Be !

Darıca 03.03.2019 - 19:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Ne Tuzlaymış Be !

  Ne Tuzlaymış Be!  Bir dönemler Kartal ilçesi sınırları içindeydi... Tuzla'dan başlayıp Küçükyalı'ya kadar tüm bölge Kartal ilçe sınırları içindeydi... Kartal'ın doğusunda kalan Pendik ve Tuzla belde dahi değildi... Hatta Tuzlalılar pazara gitmek için ya Pendik yada Gebze Pazarlarını tercih eder ihtiyaçlarını giderirdi. Sahilindeki köftecisi ve alkollü içecek servisi yapan restoranlarının dışında küçük bir sahil kasabasıydı Tuzla... İlçe oldu... Sanayisi, turizmi, eğitimi, sosyal donatıları hızla gelişti. Marinası oldu... Sayısı 9'u geçen üniversitelerin fakülteleri oldu... Pazarı oldu. Her pazar bakın Darıcalılara, Gebzelilere Tuzla pazarındadır. Marinası oldu... Sahili geliştirildi. Alışveriş merkezleri, sosyal tesisler birbiri üstüne ilçeye kazandırıldı. Tuzlaspor amatör liglerden bugün 2.Lig'de yine bir üst ligi zorluyor... Darıca G.B çıktığı 2.Lig'e bin pişman oldu. Kulüp satıldı.  10 yıldır ilçeye marina yapılacak denildi ama vurulan tek bir kazma darbesi yok. Abdullah Örs'ün kendi imkanları ve yatırımı ile açtığı AVM olmasa ilçede öyle bir alışveriş tesisinden bahsetmek imkansız. Tek bir fakülte yok. Sahillerimizin yaz aylarında düzenlenen şehirler ve kültürler kaynaşması şöleni dışında kullanabilirliği yok. Baktılar Darıca'nın gelişebilir bir tarafı yok "Bari gelişmiş bir ilçeye bağlantı yolu yapalım." diye bir proje seçim beyannamelerinde önümüze geldi. Darıca'da yerel seçim yarışı içinde olan iki önemli parti olan Ak Parti'ninde CHP'nin de adayı seçim beyannamesine "Tuzla-Darıca Bağlantı Yolu" nu koymuş... Kimse de "Tuzla ile Darıca arasında bağlantı yapılacağına Darıca'yı Tuzla modelinde geliştirelim." demiyor... Tuzla'ya bağlanmanın esprisini de anlamış değilim... İçmeye mi gideceğiz, gezmeye mi? Hani İstanbul'a bağlanma avantajından bahsetsek, Tuzla'dan da İstanbul'a gitmek için E-5'e çıkmak şart. Çünkü Kadıköy'den gelen sahil yolu Pendik'te bitiyor...   Darıca'nın giriş çıkışı artıyor desek Tuzla'ya gidince o ilçeden çıkmanın derdini düşünen yok. Çünkü Tuzla'nın da bir İstasyon ve Yayla Mahallesi'nden bir de İçmeler'den iki adet giriş çıkış noktası var. Tuzla'ya bağlanmak yerine Darıca'yı Tuzla'dan daha güzel bir noktaya taşıyalım diyen de yok...        Saygılarımla

 

Ne Tuzlaymış Be!
 Bir dönemler Kartal ilçesi sınırları içindeydi... Tuzla'dan başlayıp Küçükyalı'ya kadar tüm bölge Kartal ilçe sınırları içindeydi... Kartal'ın doğusunda kalan Pendik ve Tuzla belde dahi değildi...
Hatta Tuzlalılar pazara gitmek için ya Pendik yada Gebze Pazarlarını tercih eder ihtiyaçlarını giderirdi.
Sahilindeki köftecisi ve alkollü içecek servisi yapan restoranlarının dışında küçük bir sahil kasabasıydı Tuzla...
İlçe oldu... Sanayisi, turizmi, eğitimi, sosyal donatıları hızla gelişti. Marinası oldu... Sayısı 9'u geçen üniversitelerin fakülteleri oldu... Pazarı oldu. Her pazar bakın Darıcalılara, Gebzelilere Tuzla pazarındadır.
Marinası oldu...
Sahili geliştirildi.
Alışveriş merkezleri, sosyal tesisler birbiri üstüne ilçeye kazandırıldı.
Tuzlaspor amatör liglerden bugün 2.Lig'de yine bir üst ligi zorluyor...
Darıca G.B çıktığı 2.Lig'e bin pişman oldu. Kulüp satıldı. 
10 yıldır ilçeye marina yapılacak denildi ama vurulan tek bir kazma darbesi yok.
Abdullah Örs'ün kendi imkanları ve yatırımı ile açtığı AVM olmasa ilçede öyle bir alışveriş tesisinden bahsetmek imkansız.
Tek bir fakülte yok.
Sahillerimizin yaz aylarında düzenlenen şehirler ve kültürler kaynaşması şöleni dışında kullanabilirliği yok.
Baktılar Darıca'nın gelişebilir bir tarafı yok "Bari gelişmiş bir ilçeye bağlantı yolu yapalım." diye bir proje seçim beyannamelerinde önümüze geldi.
Darıca'da yerel seçim yarışı içinde olan iki önemli parti olan Ak Parti'ninde CHP'nin de adayı seçim beyannamesine "Tuzla-Darıca Bağlantı Yolu" nu koymuş...
Kimse de "Tuzla ile Darıca arasında bağlantı yapılacağına Darıca'yı Tuzla modelinde geliştirelim." demiyor...
Tuzla'ya bağlanmanın esprisini de anlamış değilim...
İçmeye mi gideceğiz, gezmeye mi? Hani İstanbul'a bağlanma avantajından bahsetsek, Tuzla'dan da İstanbul'a gitmek için E-5'e çıkmak şart. Çünkü Kadıköy'den gelen sahil yolu Pendik'te bitiyor...
 
Darıca'nın giriş çıkışı artıyor desek Tuzla'ya gidince o ilçeden çıkmanın derdini düşünen yok. Çünkü Tuzla'nın da bir İstasyon ve Yayla Mahallesi'nden bir de İçmeler'den iki adet giriş çıkış noktası var.
Tuzla'ya bağlanmak yerine Darıca'yı Tuzla'dan daha güzel bir noktaya taşıyalım diyen de yok... 

 

 
 
Saygılarımla
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.