Nevin Yıldırım davasında flaş gelişme

23.05.2019 - 10:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Nevin Yıldırım davasında flaş gelişme

Nevin Yıldırım davasında flaş gelişme Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararını onadı.

Isparta Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve müebbet hapis cezası  verilen Yıldırım'ın dosyası temyiz üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesine geldi.  Geçen hafta temyiz incelemesini duruşmalı yapan Dairenin kararı açıklandı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yıldırım'ın müebbet hapis cezasını onadı. OLAY VE YARGILAMA SÜRECİ Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde Nevin Yıldırım, 28 Ağustos  2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile  öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı. Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün Isparta E Tipi Kapalı  Cezaevi'ne konulmuştu. Olay günü Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17  Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti. Yıldırım, 25 Ocak 2015'te yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesince  müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Temyiz üzerine Yargıtay, sanık Yıldırım hakkındaki kararı, "olayı  gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği" gerekçesiyle usul  yönünden bozmuştu. Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden yargılanan ve cinayeti tek  başına işlediğini ifade eden Nevin Yıldırım'a, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nce  müebbet hapis verilmişti. Bu karara karşı yapılan temyiz üzerine de dosya  Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gelmişti.
Nevin Yıldırım davasında flaş gelişme Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın müebbet hapis cezasına çarptırıldığı yerel mahkeme kararını onadı.

Isparta Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve müebbet hapis cezası  verilen Yıldırım'ın dosyası temyiz üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesine geldi.  Geçen hafta temyiz incelemesini duruşmalı yapan Dairenin kararı açıklandı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Yıldırım'ın müebbet hapis cezasını onadı.

OLAY VE YARGILAMA SÜRECİ

Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde Nevin Yıldırım, 28 Ağustos  2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile  öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmıştı.


Aynı gün gözaltına alınan Yıldırım, ertesi gün Isparta E Tipi Kapalı  Cezaevi'ne konulmuştu. Olay günü Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, 17  Kasım'da bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.

Yıldırım, 25 Ocak 2015'te yargılandığı Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesince  müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temyiz üzerine Yargıtay, sanık Yıldırım hakkındaki kararı, "olayı  gerçekleştirirken başkalarının da yardım etmiş olabileceği" gerekçesiyle usul  yönünden bozmuştu.

Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden yargılanan ve cinayeti tek  başına işlediğini ifade eden Nevin Yıldırım'a, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nce  müebbet hapis verilmişti. Bu karara karşı yapılan temyiz üzerine de dosya  Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gelmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.