19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

“Nitelikli elemana ihtiyacımız var!”

Kocaeli 27.09.2019 - 10:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Nitelikli elemana ihtiyacımız var!”

“Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği” Protokolü imza töreni, Vali Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, Mesleki eğitimi önemsediklerini söyleyerek, “Mesleki eğitimin daha üst noktalara taşınması bakımından da ilgili kurumlarla işbirliğimiz devam edecek.” dedi.

Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında Yapılan “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği” Protokolü  imza töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. İmzalanan Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği Protokolüyle; Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu ve 2019 yılı Kalkınma Ajansları için belirlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Teması Uygulama çerçevesinde belirtilen Mesleki Eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması hedeflerine katkı yapmak amacıyla Kocaeli sınırları içerisindeki tüm mesleki ve teknik eğitim paydaşları arasında farkındalık yaratması amaçlanıyor. OLANAKLAR VE FIRSATLAR TANITILACAKTIR Protokol kapsamında oluşturulacak Protokol Yürütme Kurulu’nun yönetim ve denetiminde yapılacak faaliyetler; Protokol Yürütme Komisyonu’nun yapacağı bir plan kapsamında 2019/2020 eğitim ve öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu faaliyetlerle bölgemizde mesleki eğitimin tanıtılması ve cazibesinin arttırılması hedeflenmiştir. Öğrencilerimize, velilere ve tüm mesleki eğitim paydaşlarına mesleki eğitimin kendilerine sağlayacağı olanaklar ve fırsatlar tanıtılacaktır. Valilik Makamında gerçekleşen imza törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu katıldı.  MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ Vali Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız arasında Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolünü imzalıyoruz. Kalkınma Ajansımız Mesleki Eğitimin geliştirilmesi konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmalarına katkı sunacak. Mesleki eğitimi önemsiyoruz ve daha üst noktalara taşınması bakımından da ilgili kurumlarla işbirliğimiz devam edecektir. Daha önceki dönemlerde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirli sanayi kuruluşlarıyla okullarımız arasındaki protokolleri söz konusuydu. Meslek okullarımızın sanayi kuruluşlarıyla işbirliği protokolü yapmak suretiyle onların desteklerini alarak istedikleri nitelikteki elemanları yetiştirilmesi konusunda bir çalışma ortaya kondu. Kalkınma Ajansımızda bu süreçte Milli Eğitimin bu anlamda yapacağı çalışmalara katkı sunacaktır.” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, hayırlı olsun dilekleriyle “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği” Protokolünü imzalayarak, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.
“Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği” Protokolü imza töreni, Vali Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, Mesleki eğitimi önemsediklerini söyleyerek, “Mesleki eğitimin daha üst noktalara taşınması bakımından da ilgili kurumlarla işbirliğimiz devam edecek.” dedi.

Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında Yapılan “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği” Protokolü  imza töreni, Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. İmzalanan Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği Protokolüyle; Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu ve 2019 yılı Kalkınma Ajansları için belirlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Teması Uygulama çerçevesinde belirtilen Mesleki Eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin artırılması hedeflerine katkı yapmak amacıyla Kocaeli sınırları içerisindeki tüm mesleki ve teknik eğitim paydaşları arasında farkındalık yaratması amaçlanıyor.

OLANAKLAR VE FIRSATLAR TANITILACAKTIR

Protokol kapsamında oluşturulacak Protokol Yürütme Kurulu’nun yönetim ve denetiminde yapılacak faaliyetler; Protokol Yürütme Komisyonu’nun yapacağı bir plan kapsamında 2019/2020 eğitim ve öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu faaliyetlerle bölgemizde mesleki eğitimin tanıtılması ve cazibesinin arttırılması hedeflenmiştir. Öğrencilerimize, velilere ve tüm mesleki eğitim paydaşlarına mesleki eğitimin kendilerine sağlayacağı olanaklar ve fırsatlar tanıtılacaktır. Valilik Makamında gerçekleşen imza törenine; Vali Hüseyin Aksoy’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu katıldı. 

MESLEKİ EĞİTİMİ ÖNEMSİYORUZ

Vali Hüseyin Aksoy törende yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız arasında Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolünü imzalıyoruz. Kalkınma Ajansımız Mesleki Eğitimin geliştirilmesi konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmalarına katkı sunacak. Mesleki eğitimi önemsiyoruz ve daha üst noktalara taşınması bakımından da ilgili kurumlarla işbirliğimiz devam edecektir. Daha önceki dönemlerde Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirli sanayi kuruluşlarıyla okullarımız arasındaki protokolleri söz konusuydu. Meslek okullarımızın sanayi kuruluşlarıyla işbirliği protokolü yapmak suretiyle onların desteklerini alarak istedikleri nitelikteki elemanları yetiştirilmesi konusunda bir çalışma ortaya kondu. Kalkınma Ajansımızda bu süreçte Milli Eğitimin bu anlamda yapacağı çalışmalara katkı sunacaktır.” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve protokol üyeleri, hayırlı olsun dilekleriyle “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği” Protokolünü imzalayarak, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.