Nuran Dutlu cinayetinde karar çıktı

15.03.2017 - 09:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Nuran Dutlu cinayetinde karar çıktı

İzmit'te tarlada elleri bileklerinden kesilmiş halde bulunan 21 yaşındaki Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili davada karar çıktı

İzmit- Kandıra karayolunun Çayırköy yakınlarında yola yakın boş alanda 22 Ocak günü bir bölümü naylona sarılı olarak elleri kesilmiş halde bir kadın cesedi bulunmuştu. Daha sonra Kocaeli savcılığı ve jandarma ekiplerinin cesedin üzerindeki dövmeden yola çıkarak yürüttüğü geniş çaplı soruşturma neticesinde cesedin 21 yaşındaki bir çocuk annesi Nuran Dutlu’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, Vedat Altıok ve Arif Çamur sanık olarak belirlenmişti. Daha sonra Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer 13 Haziran günü Kayseri’de rahat bir şekilde gezerken yakalanmıştı. Suç ortaklarından Vedat Altıok Bursa’da, diğer sanık Arif Çamur ise İzmir’de yakalanmıştı. Sanıkların yakalanmasının ardından cesede işkence ettiği ortaya çıkmıştı.   AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET Cinayet ile ilgili davanın dün görülen celsesinde karar çıktı. Kocaeli 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Sertaç Özer ve Muhammet Yıldız ile avukatları, Nuran Dutlu’nun annesi Hediye Görmüş ve avukatı Esin Yeşilırmak katıldı. Davada Nuran Dutlu’yu öldüren sanık Muhammet Yıldız’a kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli yağma suçundan 12 yıl hapis cezası ve başkasına ait kredi kartını kullanmak suçundan da 4 yıl hapis cezası verildi.   SUÇ ORTAKLARINA DA CEZA YAĞDI Suç ortağı Vedat Altıok ile kız arkadaşı olan Sertaç Özer’e ise suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan 5’er yıl hapis cezası verildi. Arif Çamur ile Mustafa Barış hakkında suçu bildirmemek suçundan 1’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme heyeti Serkan A.’nın beraatına, Mehmet K. ve Murat A.’nın suçu bildirmemek suçundan ön ödeme yapması nedeniyle dosyalarının düşürülmesine karar verdi.  
İzmit'te tarlada elleri bileklerinden kesilmiş halde bulunan 21 yaşındaki Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili davada karar çıktı

İzmit- Kandıra karayolunun Çayırköy yakınlarında yola yakın boş alanda 22 Ocak günü bir bölümü naylona sarılı olarak elleri kesilmiş halde bir kadın cesedi bulunmuştu. Daha sonra Kocaeli savcılığı ve jandarma ekiplerinin cesedin üzerindeki dövmeden yola çıkarak yürüttüğü geniş çaplı soruşturma neticesinde cesedin 21 yaşındaki bir çocuk annesi Nuran Dutlu’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer, Vedat Altıok ve Arif Çamur sanık olarak belirlenmişti. Daha sonra Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer 13 Haziran günü Kayseri’de rahat bir şekilde gezerken yakalanmıştı. Suç ortaklarından Vedat Altıok Bursa’da, diğer sanık Arif Çamur ise İzmir’de yakalanmıştı. Sanıkların yakalanmasının ardından cesede işkence ettiği ortaya çıkmıştı.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Cinayet ile ilgili davanın dün görülen celsesinde karar çıktı. Kocaeli 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Sertaç Özer ve Muhammet Yıldız ile avukatları, Nuran Dutlu’nun annesi Hediye Görmüş ve avukatı Esin Yeşilırmak katıldı. Davada Nuran Dutlu’yu öldüren sanık Muhammet Yıldız’a kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, nitelikli yağma suçundan 12 yıl hapis cezası ve başkasına ait kredi kartını kullanmak suçundan da 4 yıl hapis cezası verildi.

 

SUÇ ORTAKLARINA DA CEZA YAĞDI

Suç ortağı Vedat Altıok ile kız arkadaşı olan Sertaç Özer’e ise suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçundan 5’er yıl hapis cezası verildi. Arif Çamur ile Mustafa Barış hakkında suçu bildirmemek suçundan 1’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme heyeti Serkan A.’nın beraatına, Mehmet K. ve Murat A.’nın suçu bildirmemek suçundan ön ödeme yapması nedeniyle dosyalarının düşürülmesine karar verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.