19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

O BARAJ, YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Kocaeli 12.12.2016 - 16:49, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

O BARAJ, YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Yıllardır İSKİ koruma havzasında kaldıkları için Kandıra/Akçaova bölgesindeki vatandaşların imar ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları birebir takip eden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas ŞEKER, bu sıkıntıların artık sona ereceğini ifade etti. AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas ŞEKER, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere gerekli kurumlar ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmeler sonucu Kocaeli halkına müjdeli haberi vermekte gecikmedi. Sungurlu Barajı’nın ilimizin güzide ilçelerinden olan Kandıra’ya artı bir değer katacağını ifade eden ŞEKER, yapılacak olan baraj ile alakalı şu bilgileri paylaştı: YAPIM AMACI İstanbul’un içme suyu ve Enerji (HES) üretimi için projelendirilen Sungurlu Barajı’nın Gövde Hacmi 510000 m³ olup İstanbul’un yıllık içme su ihtiyacının 115,10 hm³’ünü karşılayacak. Barajın alanı 121,70 hektar olup maksimum su kotundan itibaren Mutlak Koruma Alanı (300 m’lik şerit) içinde yaklaşık 203,53 hektar arazi bulunmaktadır. Göl ve Mutlak Koruma Alanlarının toplamı ise 325,23 hektardır. SUNGURLU BARAJI’NIN YAPILACAĞI MAHALLELER Baraj alanı içinde kalan mahalleler Kandıra ilçemizin Akçaova ve Teksen mahallelerinin yerleşim alanlarının tamamı baraj koruma havzası içinde kalıyor.Bu sebepten dolayı arazileri etkilenen mahalleler ; Akçaova, Teksen,Yağcılar, Avdan, Kubuzcu, Gebeşler, Çalca ve Selametli mahalleleri.  Ayrıca İstanbul/ Şile’nin de Kalemköy ve Geredeli ‘dir. İHALE 2017’DE Sungurlu Barajı, Yüksek Planlama Kurulu tarafından 2016 yılı ek yatırım programına alındı. Daha önce DSİ Genel Müdürlüğü tarafından projeleri yaptırılmış olan Sungurlu Barajı’nın yapım ihalesi 2017 yılının ilk yarısında DSİ tarafından yapılacak. YENİ YERLEŞİM ALANLARI Barajın inşaat ihalesi ile birlikte baraj havzasında kalan yerleşim yerleri ile ilgili yerleşimeylem planları hazırlanarak istenilmesi halinde yeni konutlar yapılacak.

Yıllardır İSKİ koruma havzasında kaldıkları için Kandıra/Akçaova bölgesindeki vatandaşların imar ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları birebir takip eden AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas ŞEKER, bu sıkıntıların artık sona ereceğini ifade etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas ŞEKER, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü başta olmak üzere gerekli kurumlar ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmeler sonucu Kocaeli halkına müjdeli haberi vermekte gecikmedi.

Sungurlu Barajı’nın ilimizin güzide ilçelerinden olan Kandıra’ya artı bir değer katacağını ifade eden ŞEKER, yapılacak olan baraj ile alakalı şu bilgileri paylaştı:

YAPIM AMACI

İstanbul’un içme suyu ve Enerji (HES) üretimi için projelendirilen Sungurlu Barajı’nın Gövde Hacmi 510000 m³ olup İstanbul’un yıllık içme su ihtiyacının 115,10 hm³’ünü karşılayacak.

Barajın alanı 121,70 hektar olup maksimum su kotundan itibaren Mutlak Koruma Alanı (300 m’lik şerit) içinde yaklaşık 203,53 hektar arazi bulunmaktadır. Göl ve Mutlak Koruma Alanlarının toplamı ise 325,23 hektardır.

SUNGURLU BARAJI’NIN YAPILACAĞI MAHALLELER

Baraj alanı içinde kalan mahalleler

Kandıra ilçemizin Akçaova ve Teksen mahallelerinin yerleşim alanlarının tamamı baraj koruma havzası içinde kalıyor.Bu sebepten dolayı arazileri etkilenen mahalleler ; Akçaova, Teksen,Yağcılar, Avdan, Kubuzcu, Gebeşler, Çalca ve Selametli mahalleleri.  Ayrıca İstanbul/ Şile’nin de Kalemköy ve Geredeli ‘dir.

İHALE 2017’DE

Sungurlu Barajı, Yüksek Planlama Kurulu tarafından 2016 yılı ek yatırım programına alındı. Daha önce DSİ Genel Müdürlüğü tarafından projeleri yaptırılmış olan Sungurlu Barajı’nın yapım ihalesi 2017 yılının ilk yarısında DSİ tarafından yapılacak.

YENİ YERLEŞİM ALANLARI

Barajın inşaat ihalesi ile birlikte baraj havzasında kalan yerleşim yerleri ile ilgili yerleşimeylem planları hazırlanarak istenilmesi halinde yeni konutlar yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.