19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

O firmadan skandal açıklama!

Çayırova 29.01.2020 - 14:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

O firmadan skandal açıklama!

Çayırova’da üretim yapan Gurme Gıda, öyle bir açıklama yaptı ki resmen milletle dalga geçti. Firmadan yapılan kamuoyu duyurusunda Bifet markalı sucuklarda tespit edilen domuz eti skandalını çalışan personeline bağladı. Olayın diğer trajikomik tarafı ise bu firmanın helal kesim belgesinin bulunması. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit ve tağşiş listesinde Gurme Gıda üst üste iki sefer yer aldı. Bu utanç tablosunda kendisine yer bulan firmanın yaptığı ayıp değil adeta bir gıda terörü olarak tanımlanmalıydı ama bakanlık mütevazı davrandı. Çünkü Gurme Gıda’nın ürettiği kangal fermente sucukta yapılan tespitlerde ‘Domuz eti’ bulundu. Bu haber sadece bölgemizin değil Türkiye’nin de gündemine oturdu. Yaşanan skandallar sonrasında sessizliğe bürünen ve tüm iletişim kanallarını kapatan firmanın yetkilileri suskunluğu bozdu. Ulusal gazetelere tam sayfa ilan veren Gurme Gıda, olayın faili olarak bir çalışanını ilan etti. Açıklamanın devamı ise Karadeniz fıkralarını aratmadı. Firma sucuk üretiminde DNA bulaşışına sebebiyet verdiğini iddia ettiği çalışanının iş akdi fes ettiklerini, sonrasında yaptıkları denetimlerde ise her hangi bir kontamisyona (kirlenmeye) rastlamadıklarını sözlerini ekledi. Gurme Gıda duyurusunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nı yönelik suçlamalarını yineledi ve hukuki süreç başlattıklarını belirtti. İŞTE O SKANDAL AÇIKLAMA “Gurme Gıda, 1998’den beri kendi sektöründe birçok yeniliğe imza atmış, ödüller almış, helal gıda sertifikasına sahip, Türk Gıda Kodeksi ve gıda güvenliği standartlarına uygun üretim yapan, 350 çalışanıyla, Türkiye’nin en büyük et üreticileri arasında yer almaktadır. Kurulduğumuz günden bu yana geçen 22 yıl içinde geçtiğimiz sayısız denetimin hiçbirinde karşılaşmadığımız bir olayla geçen yıl karşılaştık. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılında üretilen binlerce parti üründen sadece 3 parti ürünümüzde domuz eti tespitiyle 12 Ekim 2019, 13 Ocak 2020 tarihli taklit ve tağşiş listesinde kurulduğumuz günden beri ilk kez yer aldık. İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞ Firmamızın bu listede adının geçmesi yapılan analiz yönteminden kaynaklı bir durumdur. Yaptığımız detaylı analiz ve risk değerlendirme çalışması sonucunda, sorunun kaynağının sadece tek bir hatta çalışan personel kaynaklı DNA bulaşışı olduğu tespit edilmiş, ürünler sahadan toplatılarak imha edilmiş, analiz ve raporlar bakanlığımıza sunulmuştur. Onlarca üretim hattından sadece tek bir hatta, tek bir personelden kaynaklı bu durumun analiz ve raporlarla tespiti üzerine söz konusu personelin iş akdi feshedilmiş, personelin firmadan ayrılması sonrası hiçbir ürünümüzde kontaminasyona rastlanmamıştır. ÜRETİMİMİZE DEVAM EDİYORUZ Durumun bakanlık tarafından biliniyor olması ve DNA seviyesinde bir bulaşma olmasına rağmen listede yer almamız üzerine hukuki sürece başvurulmuştur. Yıllardır bize güvenen ve memnun iş ortaklarımızın talebi doğrultusunda yeni ‘Bifet’ markamızla beraber, bakanlığımızın belirlediği tüm mevzuatlara uygun biçimde, toplum sağlığını ve dini hassasiyetleri de gözeterek üretimimize devam ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.” KAYNAK: YENİGÜN GAZETESİ

Çayırova’da üretim yapan Gurme Gıda, öyle bir açıklama yaptı ki resmen milletle dalga geçti. Firmadan yapılan kamuoyu duyurusunda Bifet markalı sucuklarda tespit edilen domuz eti skandalını çalışan personeline bağladı. Olayın diğer trajikomik tarafı ise bu firmanın helal kesim belgesinin bulunması.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit ve tağşiş listesinde Gurme Gıda üst üste iki sefer yer aldı. Bu utanç tablosunda kendisine yer bulan firmanın yaptığı ayıp değil adeta bir gıda terörü olarak tanımlanmalıydı ama bakanlık mütevazı davrandı. Çünkü Gurme Gıda’nın ürettiği kangal fermente sucukta yapılan tespitlerde ‘Domuz eti’ bulundu. Bu haber sadece bölgemizin değil Türkiye’nin de gündemine oturdu. Yaşanan skandallar sonrasında sessizliğe bürünen ve tüm iletişim kanallarını kapatan firmanın yetkilileri suskunluğu bozdu. Ulusal gazetelere tam sayfa ilan veren Gurme Gıda, olayın faili olarak bir çalışanını ilan etti. Açıklamanın devamı ise Karadeniz fıkralarını aratmadı. Firma sucuk üretiminde DNA bulaşışına sebebiyet verdiğini iddia ettiği çalışanının iş akdi fes ettiklerini, sonrasında yaptıkları denetimlerde ise her hangi bir kontamisyona (kirlenmeye) rastlamadıklarını sözlerini ekledi. Gurme Gıda duyurusunda Tarım ve Orman Bakanlığı’nı yönelik suçlamalarını yineledi ve hukuki süreç başlattıklarını belirtti.

İŞTE O SKANDAL AÇIKLAMA

“Gurme Gıda, 1998’den beri kendi sektöründe birçok yeniliğe imza atmış, ödüller almış, helal gıda sertifikasına sahip, Türk Gıda Kodeksi ve gıda güvenliği standartlarına uygun üretim yapan, 350 çalışanıyla, Türkiye’nin en büyük et üreticileri arasında yer almaktadır. Kurulduğumuz günden bu yana geçen 22 yıl içinde geçtiğimiz sayısız denetimin hiçbirinde karşılaşmadığımız bir olayla geçen yıl karşılaştık. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2018 yılında üretilen binlerce parti üründen sadece 3 parti ürünümüzde domuz eti tespitiyle 12 Ekim 2019, 13 Ocak 2020 tarihli taklit ve tağşiş listesinde kurulduğumuz günden beri ilk kez yer aldık.

İŞ AKDİ FESHEDİLMİŞ

Firmamızın bu listede adının geçmesi yapılan analiz yönteminden kaynaklı bir durumdur. Yaptığımız detaylı analiz ve risk değerlendirme çalışması sonucunda, sorunun kaynağının sadece tek bir hatta çalışan personel kaynaklı DNA bulaşışı olduğu tespit edilmiş, ürünler sahadan toplatılarak imha edilmiş, analiz ve raporlar bakanlığımıza sunulmuştur. Onlarca üretim hattından sadece tek bir hatta, tek bir personelden kaynaklı bu durumun analiz ve raporlarla tespiti üzerine söz konusu personelin iş akdi feshedilmiş, personelin firmadan ayrılması sonrası hiçbir ürünümüzde kontaminasyona rastlanmamıştır.

ÜRETİMİMİZE DEVAM EDİYORUZ

Durumun bakanlık tarafından biliniyor olması ve DNA seviyesinde bir bulaşma olmasına rağmen listede yer almamız üzerine hukuki sürece başvurulmuştur. Yıllardır bize güvenen ve memnun iş ortaklarımızın talebi doğrultusunda yeni ‘Bifet’ markamızla beraber, bakanlığımızın belirlediği tüm mevzuatlara uygun biçimde, toplum sağlığını ve dini hassasiyetleri de gözeterek üretimimize devam ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

KAYNAK: YENİGÜN GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.