19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

O ürünler güvenli değil

Darıca 04.11.2016 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

O ürünler güvenli değil

BAKANLIK GÜVENSİZLİĞİ TESPİT EDİLEN 43 ÜRÜNÜ TOPLATMA KARARI ALDI, O ÜRÜNLERDEN BİRİ DARICA'DA ÜRETİLİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tarafından güvensizliği  tespit edilen 43 ürün için toplatma kararı aldı. Toplatma kararı verilen ürünlerin üreticilerinden biri de Darıca'da bulunuyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tarafından güvensizliği  tespit edilen 43 ürün için toplatma kararı aldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, güvensizliği tespit edilen ve  haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek mevzuat ile  belirlenen süreçleri tamamlanan yaptırım kararlarına ilişkin bilgilere yer  verildi.   Bu kapsamda aralarında elektrikli ısıtıcı, priz, el feneri, ocak,  kaynak makinesi ve muhtelif kabloların bulunduğu marka ve modelleri belirlenen 43  ürün için toplatma kararı verildiği kaydedildi.   DARICA'DA ÜRETİLİYOR Üretici firmaların isimleri de açıklanırken, toplatmaya konu ürünler  ellerinde bulunanların, ilgili üreticiye başvurmaları gerektiği, kararın  üreticilerin tüm ürünlerini kapsamadığı ifade edildi. O ürünlerden biri de Darıca'da üretiliyor. Bakanlığın listesinde yer alan Darıcalı üretici firmanın ürettiği "PTS marka Smart 01 model LEDli armetür" ile "PTS marka 00140 model ledli acil aydınlatma armetürü" ürünlerinde elektrik çarpması, yangın çıkarması riski bulunması nedeniyle temel emniyet gereksinimi karşılamadığı belirtildi.
BAKANLIK GÜVENSİZLİĞİ TESPİT EDİLEN 43 ÜRÜNÜ TOPLATMA KARARI ALDI, O ÜRÜNLERDEN BİRİ DARICA'DA ÜRETİLİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tarafından güvensizliği  tespit edilen 43 ürün için toplatma kararı aldı. Toplatma kararı verilen ürünlerin üreticilerinden biri de Darıca'da bulunuyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tarafından güvensizliği  tespit edilen 43 ürün için toplatma kararı aldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, güvensizliği tespit edilen ve  haklarında piyasaya arz yasağı, toplatma ve bertaraf kararı verilerek mevzuat ile  belirlenen süreçleri tamamlanan yaptırım kararlarına ilişkin bilgilere yer  verildi.   Bu kapsamda aralarında elektrikli ısıtıcı, priz, el feneri, ocak,  kaynak makinesi ve muhtelif kabloların bulunduğu marka ve modelleri belirlenen 43  ürün için toplatma kararı verildiği kaydedildi.  

DARICA'DA ÜRETİLİYOR

Üretici firmaların isimleri de açıklanırken, toplatmaya konu ürünler  ellerinde bulunanların, ilgili üreticiye başvurmaları gerektiği, kararın  üreticilerin tüm ürünlerini kapsamadığı ifade edildi. O ürünlerden biri de Darıca'da üretiliyor. Bakanlığın listesinde yer alan Darıcalı üretici firmanın ürettiği "PTS marka Smart 01 model LEDli armetür" ile "PTS marka 00140 model ledli acil aydınlatma armetürü" ürünlerinde elektrik çarpması, yangın çıkarması riski bulunması nedeniyle temel emniyet gereksinimi karşılamadığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.