GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

O yarışmada Türkiye birinciliğini getirdiler!

Darıca 04.06.2020 - 17:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

O yarışmada Türkiye birinciliğini getirdiler!

Darıca Fen Lisesi Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda Türkiye birinciliğini kazandı. İlçemizin güzide okulu Darıca Fen Lisesi Darıca’nın yükselen yıldızı olmaya devam ediyor. Dünya çapında referans yarışmalarından kabul edilen ve Fransa merkezli Kanguru Sans Frontieres Derneği tarafından 80’den fazla ülkede uygulanan; jüri ve organizasyonu seçkin üniversitelerin akademisyenlerinin yaptığı ve milli eğitim bakanlığı tarafından desteklenen Kanguru matematik adlı yarışmanın Türkiye etabına katılan, yaklaşık 140 bin öğrenci arasından Darıca Fen Lisesi öğrencisi Aslı Subaşı Türkiye birincisi olarak finallere katılmaya hak kazandı. BAŞARIMIZ TESADÜF DEĞİL Türkiye birincisi öğrencisini tebrik ederek bir teşekkür açıklamasında bulunan Darıca Fen Lisesi Okul Müdürü Yakup Çelik, “Darıca Fen Lisesi Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda ilk 200’e 4 öğrenci ile girerek başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Okulumuzun matematik zümresi hem eğitim hem de öğretim anlamında kedisine bir yol haritası çizmiştir. Bu yol haritası tesadüfi başarılar değildir. Planlı bir yükseliş olacaktır. Bölgemizde önümüzdeki dönemde de darıca fen lisesinin başarılarına daha fazla tanıklık edeceğiz” dedi.

Darıca Fen Lisesi Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda Türkiye birinciliğini kazandı.
İlçemizin güzide okulu Darıca Fen Lisesi Darıca’nın yükselen yıldızı olmaya devam ediyor. Dünya çapında referans yarışmalarından kabul edilen ve Fransa merkezli Kanguru Sans Frontieres Derneği tarafından 80’den fazla ülkede uygulanan; jüri ve organizasyonu seçkin üniversitelerin akademisyenlerinin yaptığı ve milli eğitim bakanlığı tarafından desteklenen Kanguru matematik adlı yarışmanın Türkiye etabına katılan, yaklaşık 140 bin öğrenci arasından Darıca Fen Lisesi öğrencisi Aslı Subaşı Türkiye birincisi olarak finallere katılmaya hak kazandı.


BAŞARIMIZ TESADÜF DEĞİL
Türkiye birincisi öğrencisini tebrik ederek bir teşekkür açıklamasında bulunan Darıca Fen Lisesi Okul Müdürü Yakup Çelik, “Darıca Fen Lisesi Uluslararası Kanguru Matematik Yarışması’nda ilk 200’e 4 öğrenci ile girerek başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Okulumuzun matematik zümresi hem eğitim hem de öğretim anlamında kedisine bir yol haritası çizmiştir. Bu yol haritası tesadüfi başarılar değildir. Planlı bir yükseliş olacaktır. Bölgemizde önümüzdeki dönemde de darıca fen lisesinin başarılarına daha fazla tanıklık edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.