Ocak'ta Onlara Yeni Maaş

21.12.2015 - 08:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Ocak'ta Onlara Yeni Maaş

Ocak'ta 10.9 milyon emeklinin maaşı değişiyor. Hem SSK ve Bağ-Kur emeklilerine hem memur emeklilerine çifte zammın yolu açıldı. Yeni maaşlar da netleşmeye başladı

10.9 milyon emekli, yaklaşan Ocak ayında maaşını zamlı alacak. Hem SSK ve Bağ-Kur emeklilerine hem memur emeklilerine çifte zam göründü. SSK ve Bağ-Kur emeklilerienflasyon zammı + 100 lira seyyanen artış, memur emeklileri de yüzde 6 zam + enflasyon farkı alabilecek. TAKVİM, şu andaki enflasyon verilerine göre, yeni maaşları hesapladı. Bu rakamlara Aralık enflasyonu da eklenecek.  5 AYLIK ENFLASYON % 3.65  SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, Ocak'ta, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam verilecek. 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu zamma ek olarak Ocak'ta 100 liralık seyyanen artıştan da yararlanacak. Enflasyon zammının tutarı Ocak ayı başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak verilerle kesinleşecek. Ancak şu ana kadar açıklanan enflasyon verileri, ipuçlarını veriyor. Temmuz- Kasım enflasyonuyüzde 3.65 çıktı. Yani Aralık enflasyonu hiç değişmese dahi emeklinin yüzde 3.65 zammı cepte. Aralık'ta enflasyon artarsa, bu zam oranı da yükselecek. 5 aylık enflasyona göre; en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı 745 liradan 772 liraya, en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı 971 liradan bin 7 liraya, 5510 sayılı Kanun sonrasında emekli olan işçilerin en düşük emekli aylığı 839 liradan 870 liraya, 5510 sayılı Kanun öncesinde emekli olanların en düşük emekli aylığı ise bin 122 liradan bin 163 liraya çıkacak. Bunlara 100 liralık ekstra zammın da eklenmesiyle en düşük maaşlar; Bağ-Kur tarım emeklilerinde 872 liraya, Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 107 liraya, 5510 sayılı Kanun sonrası emekli olan işçilerde 970 liraya, 5510 sayılı Kanun öncesinde emekli olan işçilerde bin 263 lirayaçıkacak. Memur emeklilerine ise Ocak'ta toplu sözleşme kapsamında yüzde 6 zam yapılacak. Ayrıca 2015 yılından enflasyon farkı oluşursa, bu da maaşlara eklenecek. Şu ana kadar çıkan veriler, memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağını ortaya koydu. Yüzde 6 zamla en düşük memur emeklisi aylığı bin 515 liradan bin 605 yükselecek. Bu maaşa Ocak ayı başında belli olacak enflasyon farkı da ilave edilecek. 100 LİRA ZAM BU HAFTA MECLİS'TEN GEÇİYOR SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ocak'tan itibaren aylık 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren yasa tasarısı, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Genel Kurul, bu hafta, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşecek. 9 maddelik tasarıda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2016'dan itibaren yapılacak zamma ilaveten ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılması da yer alıyor. Düzenleme, Meclis'ten geçtikten sonra onay için Cumhurbaşkanı'na gönderilecek, ardından yürürlüğe girecek.
Ocak'ta 10.9 milyon emeklinin maaşı değişiyor. Hem SSK ve Bağ-Kur emeklilerine hem memur emeklilerine çifte zammın yolu açıldı. Yeni maaşlar da netleşmeye başladı

10.9 milyon , yaklaşan Ocak ayında ını lı alacak. Hem SSK ve Bağ-Kur emeklilerine hem memur emeklilerine çifte zam göründü. SSK ve Bağ-Kur emeklilerienflasyon zammı + 100 lira seyyanen artış, memur emeklileri de yüzde 6 zam + enflasyon farkı alabilecek. TAKVİM, şu andaki enflasyon verilerine göre, yeni maaşları hesapladı. Bu rakamlara Aralık enflasyonu da eklenecek. 

5 AYLIK ENFLASYON % 3.65 
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, Ocak'ta, 2015'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam verilecek. 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, bu zamma ek olarak Ocak'ta 100 liralık seyyanen artıştan da yararlanacak. Enflasyon zammının tutarı Ocak ayı başında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak verilerle kesinleşecek. Ancak şu ana kadar açıklanan enflasyon verileri, ipuçlarını veriyor. Temmuz- Kasım enflasyonuyüzde 3.65 çıktı. Yani Aralık enflasyonu hiç değişmese dahi emeklinin yüzde 3.65 zammı cepte. Aralık'ta enflasyon artarsa, bu zam oranı da yükselecek. 5 aylık enflasyona göre; en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı 745 liradan 772 liraya, en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı 971 liradan bin 7 liraya, 5510 sayılı Kanun sonrasında emekli olan işçilerin en düşük emekli aylığı 839 liradan 870 liraya, 5510 sayılı Kanun öncesinde emekli olanların en düşük emekli aylığı ise bin 122 liradan bin 163 liraya çıkacak. Bunlara 100 liralık ekstra zammın da eklenmesiyle en düşük maaşlar; Bağ-Kur tarım emeklilerinde 872 liraya, Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 107 liraya, 5510 sayılı Kanun sonrası emekli olan işçilerde 970 liraya, 5510 sayılı Kanun öncesinde emekli olan işçilerde bin 263 lirayaçıkacak. Memur emeklilerine ise Ocak'ta toplu sözleşme kapsamında yüzde 6 zam yapılacak. Ayrıca 2015 yılından enflasyon farkı oluşursa, bu da maaşlara eklenecek. Şu ana kadar çıkan veriler, memur emeklilerinin enflasyon farkı alacağını ortaya koydu. Yüzde 6 zamla en düşük memur emeklisi aylığı bin 515 liradan bin 605 yükselecek. Bu maaşa Ocak ayı başında belli olacak enflasyon farkı da ilave edilecek.



100 LİRA ZAM BU HAFTA MECLİS'TEN GEÇİYOR
SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ocak'tan itibaren aylık 100 lira seyyanen zam yapılmasını da içeren yasa tasarısı, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Genel Kurul, bu hafta, Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşecek. 9 maddelik tasarıda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2016'dan itibaren yapılacak zamma ilaveten ayda 100 lira seyyanen ödeme yapılması da yer alıyor. Düzenleme, Meclis'ten geçtikten sonra onay için Cumhurbaşkanı'na gönderilecek, ardından yürürlüğe girecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.