19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ödenen vergi geri alınabilir

12.03.2016 - 09:14, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Ödenen vergi geri alınabilir

Tek evi olan emekliler dikkat! Ülkemizde emekliler için mevzuatlarda bazı avantajlar bulunuyor.

Tek evi olan emekliler dikkat! Ülkemizde emekliler için mevzuatlarda bazı avantajlar bulunuyor. Bunlardan birisi de emlak vergisi ile ilgili. Üzerinde tek evi olan ve emeklilikten başka geliri olmayanlar, emlak vergisinden muaf tutuluyor. Evin büyüklüğünün 200 metrekareyi geçmemesi gerekiyor. Emeklilerin meskenin bulunduğu belediyeye giderek durumlarını bildirmeleri, vergiden kurtulmaları için yeterli oluyor. Belge de gerekmiyor. Eğer bu istisna hak edildiği halde bugüne kadar belediyelere emlak vergisi ödenmişse bu paralarıgeri almak mümkün. Yararlanma şartları  Taşınmazın Türkiye'de olması  Evin 200 metrekareyi geçmemesi  Sahip olunan tek mesken olması  Emekli maaşından başka gelirin bulunmaması (Gayrimenkul, ücret, ticari faaliyet geliri olmayacak)  Türkiye'de emekli olmak.
Tek evi olan emekliler dikkat! Ülkemizde emekliler için mevzuatlarda bazı avantajlar bulunuyor.

Tek evi olan ler dikkat! Ülkemizde emekliler için mevzuatlarda bazı avantajlar bulunuyor. Bunlardan birisi de emlak vergisi ile ilgili. Üzerinde tek evi olan ve emeklilikten başka geliri olmayanlar, emlak vergisinden muaf tutuluyor. Evin büyüklüğünün 200 metrekareyi geçmemesi gerekiyor. Emeklilerin meskenin bulunduğu belediyeye giderek durumlarını bildirmeleri, den kurtulmaları için yeterli oluyor. Belge de gerekmiyorEğer bu istisna hak edildiği halde bugüne kadar belediyelere emlak vergisi ödenmişse bu paralarıgeri almak mümkün.

Yararlanma şartları

 Taşınmazın Türkiye'de olması
 Evin 200 metrekareyi geçmemesi
 Sahip olunan tek mesken olması
 Emekli maaşından başka gelirin bulunmaması (Gayrimenkul, ücret, ticari faaliyet geliri olmayacak)
 Türkiye'de emekli olmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.