Öğrenci Avı

21.08.2017 - 09:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Öğrenci Avı

Kiralık ev arayışına giren öğrencilerin karşısına, kişi başı fiyat tarifesi çıktı. Fırsatçı ev sahipleri, evde kalacak öğrenci sayısına göre kira belirlemeye başladı. Fiyatlar 2 katına çıktı.

Üniversite öğrencilerinin barınma yeri arayışı tam gaz sürüyor. Devlet yurtlarındaki kontenjan yetersizliği ile öğrenciler özel yurtlar ve kiralık evlere yöneliyor. Kiralık ev arayan üniversite öğrencileri, birçok sorunla karşılaşıyor. Bazı mülk sahipleri, öğrenciye fiyat yükseltiyor, kira bedelini konutta kalacak öğrenci sayısına göre artırıyor. 3-5 kişi kalacaklar diye okullara yakın bölgelerde kiralar 2 katına bile yükseltilebiliyor. KİŞİ BAŞI KİRALIK İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, her yıl üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Ağustos'ta hareketliliğin başladığını söyleyerek, "İstanbul genelinde öğrencinin kalabileceği 2+1 normal bir dairenin en uygun kirası 900 liradan başlıyor. Bu rakamlar çok yükseklere çıkabiliyor" dedi. Öğrenci sayısına göre fiyat belirleyen ev sahiplerinin yaptığının yanlış olduğunu belirten Aşa, "Bu tarz uygulamalarda bulunanlar olduğunu duyduk. Bunu emlakçılar değil, ev sahipleri yapıyor. Hoş bir şey değil. Bir evin kirası vardır, makul bir şekilde kaç kişinin kaldığı kimseyi ilgilendirmez" diye konuştu. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hacı Ali Taylan ise "Öğrenci olunca rakam biraz daha yükseltiliyor ama genel olarak böyle bir uygulama yok" diye konuştu. Ankara'da da öğrencilerin tercih ettiği bölgelerde ev kiraları 500 lira ila 3 bin lira arasında değişiyor..
Kiralık ev arayışına giren öğrencilerin karşısına, kişi başı fiyat tarifesi çıktı. Fırsatçı ev sahipleri, evde kalacak öğrenci sayısına göre kira belirlemeye başladı. Fiyatlar 2 katına çıktı.

Üniversite lerinin barınma yeri arayışı tam gaz sürüyor. Dlet yurtlarındaki kontenjan yetersizliği ile öğrenciler özel yurtlar ve kiralık evlere yöneliyor. Kiralık ev arayan üniversite öğrencileri, birçok sorunla karşılaşıyor. Bazı mülk sahipleri, öğrenciye fiyat yükseltiyor, kira bedelini konutta kalacak öğrenci sayısına göre artırıyor. 3-5 kişi kalacaklar diye okullara yakın bölgelerde kiralar 2 katına bile yükseltilebiliyor.

KİŞİ BAŞI KİRALIK
İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, her yıl üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla Ağustos'ta hareketliliğin başladığını söyleyerek, "İstanbul genelinde öğrencinin kalabileceği 2+1 normal bir dairenin en uygun kirası 900 liradan başlıyor. Bu rakamlar çok yükseklere çıkabiliyor" dedi. Öğrenci sayısına göre fiyat belirleyen ev sahiplerinin yaptığının yanlış olduğunu belirten Aşa, "Bu tarz uygulamalarda bulunanlar olduğunu duyduk. Bunu emlakçılar değil, ev sahipleri yapıyor. Hoş bir şey değil. Bir evin kirası vardır, makul bir şekilde kaç kişinin kaldığı kimseyi ilgilendirmez" diye konuştu. Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu ve Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hacı Ali Taylan ise "Öğrenci olunca rakam biraz daha yükseltiliyor ama genel olarak böyle bir uygulama yok" diye konuştu. Ankara'da da öğrencilerin tercih ettiği bölgelerde ev kiraları 500 lira ila 3 bin lira arasında değişiyor.
.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.