Öğrenciler Sağlık Taramasından Geçecek

Dilovası 22.11.2018 - 17:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Öğrenciler Sağlık Taramasından Geçecek

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle bu yıl içinde ilkokuldan lise son sınıf öğrencilerine kadar tüm öğrencilerimiz sağlık taramasından geçirilecektir.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol hakkında bilgi veren Balay, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle bu yıl içinde ilkokuldan lise son sınıf öğrencilerine kadar tüm öğrencilerimiz sağlık taramasından geçirilecektir. Bu kapsamda okullarımızda idareci ve öğretmenlerimiz gerekli bilgilendirmelerin veli ve öğrencilerimize yapmaktadırlar. İşlem sırasını kısaca özetlemek gerekirse; İlkönce öğrencilerimiz aile hekimlerine sabah en geç saat 10.00 a kadar gidip tetkiklerini ve kan verme işlemi için örnek verdikten sonra tekrar okullarına dönerek derslerine devam edecekler. Ardından hekimin çağırdığı bir tarihte istediği bir mesai saati içerisinde tekrar aile hekimine giderek tahliye sonuçları ve diğer muayeneleri tamamlanacak ve okul tarafından öğrencilerimize verilen form doktor aile hekimi tarafından doldurulup tekrar veli veya öğrenci tarafından okul idaresine teslim edilecektir. RAPOR ALMAYIN Bu işlemler ve kontroller sayesinde çocuklarımızda genetik bulunan ve tespit edilmeyen varsa kalıtsal hastalıklar veya diğer bulgular önceden tespit edilecek ve erken tedavi yöntemiyle hastalığın tedavisi süreci başlatılacaktır.  Bu güzel amacın mümkün olan en kısa zamanda yapılması için tüm velilerimizden gerekli özeni göstermelerini önemle rica ediyorum. Bu gidilecek iki gün içinde aile hekimindeki işlemler yaklaşık 10 dakika sürdüğünden lütfen aile hekiminden tam gün için rapor istemeyelim. Öğrencilerimiz işlemlerin ardından tekrar eğitimlerine devam etsinler.” açıklamasında bulundu. KÜBRA AKABALI
Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle bu yıl içinde ilkokuldan lise son sınıf öğrencilerine kadar tüm öğrencilerimiz sağlık taramasından geçirilecektir.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol hakkında bilgi veren Balay, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokolle bu yıl içinde ilkokuldan lise son sınıf öğrencilerine kadar tüm öğrencilerimiz sağlık taramasından geçirilecektir. Bu kapsamda okullarımızda idareci ve öğretmenlerimiz gerekli bilgilendirmelerin veli ve öğrencilerimize yapmaktadırlar. İşlem sırasını kısaca özetlemek gerekirse; İlkönce öğrencilerimiz aile hekimlerine sabah en geç saat 10.00 a kadar gidip tetkiklerini ve kan verme işlemi için örnek verdikten sonra tekrar okullarına dönerek derslerine devam edecekler. Ardından hekimin çağırdığı bir tarihte istediği bir mesai saati içerisinde tekrar aile hekimine giderek tahliye sonuçları ve diğer muayeneleri tamamlanacak ve okul tarafından öğrencilerimize verilen form doktor aile hekimi tarafından doldurulup tekrar veli veya öğrenci tarafından okul idaresine teslim edilecektir.

RAPOR ALMAYIN

Bu işlemler ve kontroller sayesinde çocuklarımızda genetik bulunan ve tespit edilmeyen varsa kalıtsal hastalıklar veya diğer bulgular önceden tespit edilecek ve erken tedavi yöntemiyle hastalığın tedavisi süreci başlatılacaktır.  Bu güzel amacın mümkün olan en kısa zamanda yapılması için tüm velilerimizden gerekli özeni göstermelerini önemle rica ediyorum. Bu gidilecek iki gün içinde aile hekimindeki işlemler yaklaşık 10 dakika sürdüğünden lütfen aile hekiminden tam gün için rapor istemeyelim. Öğrencilerimiz işlemlerin ardından tekrar eğitimlerine devam etsinler.” açıklamasında bulundu.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.