Öğrencilerden Bir İlk

Kocaeli 02.10.2018 - 09:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Öğrencilerden Bir İlk

Beyaz Kalpler Elektrik Pano Montörlüğü öğrencileri Kocaeli’nde ilk defa kendi branşlarında Mesleki Yeterlilik Kurumu sınavına girdiler

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde sosyal ve eğitim hayatında sorunlar yaşayan öğrencilere eğitim veriliyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Merkez’de eğitim alan Elektrik Pano Montörlüğü Bölümü öğrencileri, ulusal yeterlilik alabilmek için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavına girdiler. Kocaeli’nde tek firma tarafından yapılan sınava, Kocaeli’nde Elektrik Pano Montörlüğü Bölümünde ilk olarak Beyaz Kalpler öğrencileri katıldı.   KENDİ BRANŞLARINDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yayımlanan tebliğlerle Elektrik Pano Montörlüğü branşında Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Elektrik Pano Montörlüğü bölümünden mezun olan 9 öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Mesleki Yeterlilik Sınavına girdi.   MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI Beyaz Kalpler öğrencileri sınava 4 bin metrekare kapalı, 2 bin metrekare açık, 150 metrekare elektrik uygulama alanı ve 300 metrekare teorik sınav alanında katılım sağladı. Kamera ve Kocaeli Üniversitesi’nden gözlemcilerin denetiminde yapılan mesleki yeterlilik sınavı, Elektrik Pano Montörlüğü branşında Kocaeli’nde ilk defa Beyaz Kalpler öğrenci tarafından gerçekleştirildi.    BEYAZ KALPLER EĞİTİM VE GELİŞİM MERKEZİ NEDİR? Beyaz Kalpler, Kocaeli’nde ikamet eden, okula devam sorunu yaşayan, eğitim hayatına çeşitli sebeplerle ara vermek zorunda kalan, ergenlik çağı sorunları yaşayan ve problemlerini çözme açısından desteğe ihtiyacı olan, ailesi ile iletişim sorunları yaşayan 11-18 yaş aralığındaki çocukların sosyalleşmesi, topluma kazandırılması amacıyla kuruldu. Uzman personel tarafından görüşmeler sonucunda belirlenen ve merkeze kabul edilen öğrenciler sertifikalı atölye faaliyetlerinin yanında servis, öğlen yemeği, spor faaliyetleri gibi imkanlardan da faydalanabiliyor.  
Beyaz Kalpler Elektrik Pano Montörlüğü öğrencileri Kocaeli’nde ilk defa kendi branşlarında Mesleki Yeterlilik Kurumu sınavına girdiler

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde sosyal ve eğitim hayatında sorunlar yaşayan öğrencilere eğitim veriliyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Merkez’de eğitim alan Elektrik Pano Montörlüğü Bölümü öğrencileri, ulusal yeterlilik alabilmek için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) sınavına girdiler. Kocaeli’nde tek firma tarafından yapılan sınava, Kocaeli’nde Elektrik Pano Montörlüğü Bölümünde ilk olarak Beyaz Kalpler öğrencileri katıldı.

 

KENDİ BRANŞLARINDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca yayımlanan tebliğlerle Elektrik Pano Montörlüğü branşında Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu getirildi. Bu kapsamda Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi Elektrik Pano Montörlüğü bölümünden mezun olan 9 öğrenci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Mesleki Yeterlilik Sınavına girdi.

 

MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI

Beyaz Kalpler öğrencileri sınava 4 bin metrekare kapalı, 2 bin metrekare açık, 150 metrekare elektrik uygulama alanı ve 300 metrekare teorik sınav alanında katılım sağladı. Kamera ve Kocaeli Üniversitesi’nden gözlemcilerin denetiminde yapılan mesleki yeterlilik sınavı, Elektrik Pano Montörlüğü branşında Kocaeli’nde ilk defa Beyaz Kalpler öğrenci tarafından gerçekleştirildi. 

 

BEYAZ KALPLER EĞİTİM VE GELİŞİM MERKEZİ NEDİR?

Beyaz Kalpler, Kocaeli’nde ikamet eden, okula devam sorunu yaşayan, eğitim hayatına çeşitli sebeplerle ara vermek zorunda kalan, ergenlik çağı sorunları yaşayan ve problemlerini çözme açısından desteğe ihtiyacı olan, ailesi ile iletişim sorunları yaşayan 11-18 yaş aralığındaki çocukların sosyalleşmesi, topluma kazandırılması amacıyla kuruldu. Uzman personel tarafından görüşmeler sonucunda belirlenen ve merkeze kabul edilen öğrenciler sertifikalı atölye faaliyetlerinin yanında servis, öğlen yemeği, spor faaliyetleri gibi imkanlardan da faydalanabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.