Öğrencilere müjde

01.03.2015 - 11:53, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Öğrencilere müjde

AB Bakanı Volkan Bozkır, "Erasmus projesi kapsamında 2020 yılına kadar daha harcanması planlanan 800 milyon EURO kaynak var. Önümüzdeki 5 yıl içinde 500 bin öğrencimizi daha yurtdışına göndereceğiz" dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Finlandiya'da gerçekleştirdiği resmi temaslar sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erasmus projesi kapsamında bugüne kadar 600 milyon EURO harcandığını ve 400 bin Türk gencin bundan yararlandığını söyleyen Bozkır, mesleki eğitim alanların da bu projeden yararlandığını "oto tamirhanesinde çalışan bir çırak bile mesleki eğitim kapsamında hayatında ilk defa Erasmus ile AB'ne gitmiş oldu" sözleriyle anlattı. Bozkır şunları söyledi:   Erasmus projesi kapsamında 2020 yılına kadar daha harcanması planlanan 800 milyon EURO kaynak var. 5 yılda 500 bin öğrencimizi daha yurtdışına göndereceğiz.   Son dönemde Erasmus fonlarıyla ilgili basında çıkan iddialar üzerine her türlü soruşturma yapıldı ve usulsüzlük yapıldığına ilişkin hiçbir bulgu olmadığı sonucuna varıldı. Böylelikle hem Erasmus Projesi böyle bir yanlış kanaatle birleşmesi önlenmiş oldu, hem de AB'nin bütün projelerle ilgili tutumu doğrulanmış oldu.  
AB Bakanı Volkan Bozkır, "Erasmus projesi kapsamında 2020 yılına kadar daha harcanması planlanan 800 milyon EURO kaynak var. Önümüzdeki 5 yıl içinde 500 bin öğrencimizi daha yurtdışına göndereceğiz" dedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci , Finlandiya'da gerçekleştirdiği resmi temaslar sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.  projesi kapsamında bugüne kadar 600 milyon EURO harcandığını ve 400 bin Türk gencin bundan yararlandığını söyleyen Bozkır, mesleki eğitim alanların da bu projeden yararlandığını "oto tamirhanesinde çalışan bir çırak bile mesleki eğitim kapsamında hayatında ilk defa Erasmus ile AB'ne gitmiş oldu" sözleriyle anlattı. Bozkır şunları söyledi: 

 Erasmus projesi kapsamında 2020 yılına kadar daha harcanması planlanan 800 milyon EURO kaynak var. 5 yılda 500 bin mizi daha yurtdışına göndereceğiz. 

 Son dönemde Erasmus fonlarıyla ilgili basında çıkan iddialar üzerine her türlü soruşturma yapıldı ve usulsüzlük yapıldığına ilişkin hiçbir bulgu olmadığı sonucuna varıldı. Böylelikle hem Erasmus Projesi böyle bir yanlış kanaatle birleşmesi önlenmiş oldu, hem de AB'nin bütün projelerle ilgili tutumu doğrulanmış oldu.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.