19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Öğrencilere simülasyonlu deprem eğitimi

Gebze 23.11.2016 - 11:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Öğrencilere simülasyonlu deprem eğitimi

    Kocaeli AFAD Başkanlığı’nın “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında Gebze’de lise öğrencilerine deprem ve yangın esnasında yapılması gerekenlere yönelik eğitim verildi. Kocaeli AFAD ve Gebze Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı işbirliğinde gerçekleşen eğitim, Gebze Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşti. Türkiye genelinde başlatılan proje kapsamında AFAD ekipleri Türkiye’yi olası bir büyük deprem karşısında ne yapılması konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. AFAD ekipleri özel simülasyon sistemi bulunan tırda öğrencilere deprem canlı canlı yaşatıldı, deprem esnasında yapılması gerekenler anlatıldı. DEPREM ANINDA NE YAPMALI? AFAD ekipleri bu tür eğitimlerin öğrencilere verilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin olası bir deprem veya yangına okulda yakalandıklarında ne yapmaları gerektiğinin, paniğe kapılmamalarının çok önemli olduğunu ifade edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Atatürk, Ticaret Vakfı, Kanuni Sosyal Bilimler ve Anadolu fen liselerinden toplam 400 öğrenci proje kapsamında AFAD ekiplerinden afet durumunda yapılması gerekenler konusunda eğitim almış oldu.

 

 

Kocaeli AFAD Başkanlığı’nın “Afete Hazır Türkiye” projesi kapsamında Gebze’de lise öğrencilerine deprem ve yangın esnasında yapılması gerekenlere yönelik eğitim verildi. Kocaeli AFAD ve Gebze Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı işbirliğinde gerçekleşen eğitim, Gebze Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşti. Türkiye genelinde başlatılan proje kapsamında AFAD ekipleri Türkiye’yi olası bir büyük deprem karşısında ne yapılması konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. AFAD ekipleri özel simülasyon sistemi bulunan tırda öğrencilere deprem canlı canlı yaşatıldı, deprem esnasında yapılması gerekenler anlatıldı.

DEPREM ANINDA NE YAPMALI?

AFAD ekipleri bu tür eğitimlerin öğrencilere verilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin olası bir deprem veya yangına okulda yakalandıklarında ne yapmaları gerektiğinin, paniğe kapılmamalarının çok önemli olduğunu ifade edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği Atatürk, Ticaret Vakfı, Kanuni Sosyal Bilimler ve Anadolu fen liselerinden toplam 400 öğrenci proje kapsamında AFAD ekiplerinden afet durumunda yapılması gerekenler konusunda eğitim almış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.