19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Öğrencilere sınav kaygısı semineri

Gebze 12.02.2017 - 11:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Öğrencilere sınav kaygısı semineri

Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede bulunan lise son sınıf öğrencilerinin üniversiteye giriş sınavındaki kaygılarını gidermek adına LYS’ye hazırlanan öğrencilere düzenlediği seminere katılım yoğun oldu. Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Özkan Şenol, sınav kaygıyla baş etme yöntemlerini anlattı. Seminere sınav kaygısını tanımlayarak başlayan Uzman Psikolog Özkan Şenol, sınava hazırlık için nasıl bir yöntem seçilmesi gerektiğini, sınav anında heyecanı yenmek için gerekli olan tedbirleri aktardı. Sınav kaygısının, sınavlardan kaynaklanan stresin oluşturduğu karmaşık fizyolojik ve psikolojik durum olduğunu belirten Şenol, aşırı kaygı veya kaygısızlığın başarısızlığa yol açacağını ifade etti. Sınav stresi ve kaygısı ile başa çıkmanın yolunun ise pratik olarak mümkün olduğunu belirterek, bazı teknikleri anlatan Şenol, “Test esnasında kaygınız yükselirse: Kontrol sizde, yavaş ve derin nefes alın. ‘elimden geleni yapıyorum, güvendeyim, üstesinden gelebilirim, yeterliyim’ gibi düşünceleri nefes egzersizi eşliğinde telkin edin” dedi.

Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçede bulunan lise son sınıf öğrencilerinin üniversiteye giriş sınavındaki kaygılarını gidermek adına LYS’ye hazırlanan öğrencilere düzenlediği seminere katılım yoğun oldu.

Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Özkan Şenol, sınav kaygıyla baş etme yöntemlerini anlattı. Seminere sınav kaygısını tanımlayarak başlayan Uzman Psikolog Özkan Şenol, sınava hazırlık için nasıl bir yöntem seçilmesi gerektiğini, sınav anında heyecanı yenmek için gerekli olan tedbirleri aktardı. Sınav kaygısının, sınavlardan kaynaklanan stresin oluşturduğu karmaşık fizyolojik ve psikolojik durum olduğunu belirten Şenol, aşırı kaygı veya kaygısızlığın başarısızlığa yol açacağını ifade etti.

Sınav stresi ve kaygısı ile başa çıkmanın yolunun ise pratik olarak mümkün olduğunu belirterek, bazı teknikleri anlatan Şenol, “Test esnasında kaygınız yükselirse: Kontrol sizde, yavaş ve derin nefes alın. ‘elimden geleni yapıyorum, güvendeyim, üstesinden gelebilirim, yeterliyim’ gibi düşünceleri nefes egzersizi eşliğinde telkin edin” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.