19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Öğrencilere stresi yenmenin ipuçları

Gebze 25.01.2016 - 10:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Öğrencilere stresi yenmenin ipuçları

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ve Dr. Faruk Öndağ’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘sınav kaygısı ve stres yönetimi’ konulu konferansa katılan öğrencilere sınav stresiyle baş etmenin ipuçları verildi

Dr. Faruk Öndağ- “Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi” konulu semineriyle Gebzeli öğrenci ve velilerle GKM’de bir araya geldi. Öndağ katılımcı öğrenci ve velilere öğrencilerin yaşadığı sınav kaygısını ve bu dönemde oluşan stresi nasıl atlatacaklarını anlattı. Bu alanda 2001 yılından bu yana seminerler düzenleyen Öndağ, “Bi Müsaade Sınavım Var” kitabıyla da öğrenciler tarafından biliniyor.  Büyüklerin tecrübelerinden yararlanılmasına dikkat çeken Öndağ, “Ne yazık ki büyükler küçükleri doğru zamanda doğru şekilde yönlendirmiyor bu bizim en büyük sıkıntımız. Büyükler yapabilseydi, küçükler bilebilseydi bu çok önemli bir söz. BÜYÜKLER YAPABİLSEYDİ, KÜÇÜKLER BİLEBİLSEYDİ Şimdi büyük yaş ilerlemiş düşmüş, kalkmış hayatın tecrübelerini yaşamış öğrenmiş doğruyu yanlışı ama yaş olmuş 55-60 geri dönüp o doğruları yapma şansı yok onu zamanında yapacaktın. Gençlerde de muazzam enerji var. Sizlerde korkunç bir enerji var, zaman var, güç var ama tecrübe yok. Neyi ne zaman, nasıl yapacağını bilmiyor, saçmalıyor. Hayatın en güzel dönemlerini en stratejik dönemlerinde hatalar yapıyor ve iş kopup gidiyor. Bu yüzden tecrübe sahibi büyüklerin gençlerinde aynı hataları yapmamaları için onları bilgilendirmeli ve iyi yönlendirmesi bu durumda hayati önem taşıyor” dedi.
Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen ve Dr. Faruk Öndağ’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘sınav kaygısı ve stres yönetimi’ konulu konferansa katılan öğrencilere sınav stresiyle baş etmenin ipuçları verildi

Dr. Faruk Öndağ- “Sınav Kaygısı ve Stres Yönetimi” konulu semineriyle Gebzeli öğrenci ve velilerle GKM’de bir araya geldi. Öndağ katılımcı öğrenci ve velilere öğrencilerin yaşadığı sınav kaygısını ve bu dönemde oluşan stresi nasıl atlatacaklarını anlattı. Bu alanda 2001 yılından bu yana seminerler düzenleyen Öndağ, “Bi Müsaade Sınavım Var” kitabıyla da öğrenciler tarafından biliniyor.  Büyüklerin tecrübelerinden yararlanılmasına dikkat çeken Öndağ, “Ne yazık ki büyükler küçükleri doğru zamanda doğru şekilde yönlendirmiyor bu bizim en büyük sıkıntımız. Büyükler yapabilseydi, küçükler bilebilseydi bu çok önemli bir söz.

BÜYÜKLER YAPABİLSEYDİ, KÜÇÜKLER BİLEBİLSEYDİ

Şimdi büyük yaş ilerlemiş düşmüş, kalkmış hayatın tecrübelerini yaşamış öğrenmiş doğruyu yanlışı ama yaş olmuş 55-60 geri dönüp o doğruları yapma şansı yok onu zamanında yapacaktın. Gençlerde de muazzam enerji var. Sizlerde korkunç bir enerji var, zaman var, güç var ama tecrübe yok. Neyi ne zaman, nasıl yapacağını bilmiyor, saçmalıyor. Hayatın en güzel dönemlerini en stratejik dönemlerinde hatalar yapıyor ve iş kopup gidiyor. Bu yüzden tecrübe sahibi büyüklerin gençlerinde aynı hataları yapmamaları için onları bilgilendirmeli ve iyi yönlendirmesi bu durumda hayati önem taşıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.